Fillers for NIACL AO Prelims Exam- 22nd January 2019

Dear Aspirants,




English Quiz For NIACL AO Prelims 

NIACL AO Exam is on its way and a lot of aspirants are heading towards new hopes with this upcoming opportunity. Thus, the English Language can be an impetus for their success by helping them save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for upcoming NIACL AO 2018-19.



Watch Vedio Solution Here!!!





Directions (1-10): In each of the following sentences, there is a blank space. Below each such sentence, there are five options with one word each. Fill up the blank with the word that makes the sentence grammatically and contextually correct. 

Q1. The investigation concluded that the murder was due to an ------------------------ brother who believed that he had not received enough inheritance money.
temper
anger
envious
exaggerate
None of the above
Solution:
‘Envious’ is contextually and grammatically fit for the sentence here. Envious means feeling or showing envy.

Q2. It is always ----------------- to agree on the ends than on the means.
herd
although
had
easier
None of the above
Solution:
‘Easier’ is contextually and grammatically fit for the sentence here.

Q3. Digging for gold ----------------------- its complexity when no one was becoming wealthy.
revealed
relied
reimbursed
rocked
None of the above
Solution:
‘Revealed’ is contextually and grammatically correct here. Revealed means to cause or allow (something) to be seen.

Q4. Her room was in such a disordered state that she had to dig ----------------- mounds of dirty clothes and textbooks to find her cellphone.
mentioned
although
through
searched
None of the above
Solution:
‘Through’ is grammatically and contextually correct here for the sentence.

Q5. Mike could not help but fume when his partner got all the ---------------- on their project when he did all the work.
way
credit
debt
loan
None of the above
Solution:
‘Credit’ is the correct option here.

Q6. Because he was so bored and had nothing to do, Jeff ended up --------------------- asleep on the couch.
fell
lie
sleeping
falling
None of the above
Solution:
‘Falling’ is the most suitable option here, both grammatically and contextually.

Q7. The football coach ignored the fact that his star player was illiterate and had never read --------------------other than a picture book.
everything
something
anything
doubtful
None of the above
Solution:
‘Anything’ is the most suitable option here, both grammatically and contextually.

Q8. After a week of ----------------- efforts, the rescuers gave up the search for the missing woman.
doubt
nomadic
fruitless
rest
None of the above
Solution:
‘Fruitless’ is the correct option here. It means failing to achieve the desired results; unproductive or useless.

Q9. People argue with each other all the time, generally because they -------------------- on some important matter.
agree
disagree
cult
collide
None of the above
Solution:
‘Disagree’ is the most suitable option here, both grammatically and contextually.

Q10. The children ---------------- to waste food and never eat half of what they order.
desire
remind
tend
often
None of the above
Solution:
‘Tend’ is the most suitable option here, both grammatically and contextually.

Directions (11-15): In each of the following sentences, there are two blank spaces. Below each sentence, there are five options and each blank is to be filled with the pair of words given below to make the sentence correct. Fill up the sentences with the correct words. 

Q11. There is total -------------------- of an understanding that the current form and goal of economic growth is -------------------- unsustainable.
calamity, high
despair, deeply
absence, inherently
guide, slight
None of the above
Solution:
‘Absence’ and ‘inherently’ are the most suitable options here, both grammatically and contextually. Inherently means in a permanent, essential, or characteristic way.

Q12. Deciphering how the fruit fly brain works has ----------- a significant branch of study in the biological sciences for -------------- decades now.
been, several
be, too
bought, many
would, might
None of the above
Solution:
‘Been’ and ‘several’ are the most suitable options here, both grammatically and contextually.

Q13. The -------------------- of fruit fly to bitter and sweet tasting material ---------------- significantly.
admiration, distinct
reaction, different
actions, same
reactions, differ
None of the above
Solution:
‘Reactions’ and ‘differ’ are the most suitable options here, both grammatically and contextually.

Q14. The scandal will ------------- plague the politician’s career for -------------- to come.
mostly, decade
surely, years
drastic, year
damage, months
None of the above
Solution:
‘Surely’ and ‘years’ are the most suitable options here, both grammatically and contextually.

Q15. Mice really -------------- me, so I will scream and cry with ---------------- if one comes near me.
scare, fear
scares, tears
scared, fearsome
far, screw
None of the above
Solution:
‘Scare’ and ‘fears’ are the most suitable options here, both grammatically and contextually.

               





You May also like to Read:
   

Print Friendly and PDF


No comments