Sentence Connectors for IBPS Clerk Main: 2nd January 2019


English Language Quiz For IBPS Clerk Mains 

IBPS had conducted the IBPS Clerk Prelims Exam few weeks ago and the result will be out shortly. Now the next step is to clear the mains exam Thus, the English Language can be an impetus for their success by helping them save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for IBPS Clerk Mains Exam.


Watch Video Solutions Here







Directions (1-15): In the following questions two columns are given containing three sentences/phrases each. In first column, sentences/phrases are A, B and C and in the second column the sentences/phrases are D, E and F. A sentence/phrase from the first column may or may not connect with another sentence/phrase from the second column to make a grammatically and contextually correct sentence. Each question has five options, four of which display the sequence(s) in which the sentences/phrases can be joined to form a grammatically and contextually correct sentence. If none of the options given forms a correct sentence after combination, mark (e), i.e. “None of these” as your answer. 

Q1. 



A-F, C-E and B-D
A-E
A-E and B-F
C-D and A-E
None of these
Solution:
Option (b) is the most suitable choice to be selected as the answer.
Intrepid- fearless; adventurous (often used for rhetorical or humorous effect).
C-E can’t be true as nullifying someone’s driving license has nothing to do with someone flying abroad or anywhere. Hence option (b) is the correct answer choice.

Q2. 

A-F, C-E and B-D
A-E and C-D
A-E and B-F
C-D
None of these
Solution:
Option (d) is the most suitable choice to be selected as the answer.
Servile- having or showing an excessive willingness to serve or please others
Repudiate- refuse to accept; reject None of the other given pair make any sense except C and D. Hence option (d) is the correct answer choice.

Q3. 

A-F, C-E and B-D
A-E
A-E and B-F
C-D
None of these
Solution:
Option (b) is the most suitable choice to be selected as the answer.
Though B-F is falling in the same context, but they don’t make sense grammatically. C and D are in the different context, statement C is telling about a person who met with a car accident whereas statement D is talking about car driving. Hence option (b) is the correct answer choice.

Q4. 

A-F, C-E and B-D
A-E
A-E and B-F
C-D
A-D
Solution:
Option (c) is the most suitable choice to be selected as the answer.
Statement A is talking about NBFCs taking risk and the other statement E is also taking about that same risk that NBFCs are taking so A-E is a correct match. Similarly, statement B is conveying that the banks are the fund providers to NBFCs, statement F is also taking about that funding link mechanism so B-F also match perfectly. Hence option (c) is the correct answer choice.

Q5. 

A-F, C-E and B-D
A-E
A-E and B-F
C-D
None of these
Solution:
Option (e) is the most suitable choice to be selected as the answer.
Statement D is talking about a person who is a founder of the blog Modeled Behavior which doesn’t connect with any other given statement.
Statement B and F are making sense together but there is no connecting word that can prove that these two statements are part of a single sentence, so match B-F can be eliminated. All other given statements are not making any match contextually.
Hence option (e) is the correct answer choice.

Q6. 

A-F, C-E and B-D
A-F
A-E and B-F
C-D
None of these
Solution:
Only parts A-F make a contextually correct sentence. B and D both are related to loan waivers but they contextually do not make sense together. Hence, option (b) is the correct choice.

Q7. 

A-F and B-D
A-E
A-E and B-F
C-D
None of these
Solution:
A-F and B-D make contextually and grammatically correct sentences.

Q8. 

A-F, C-E and B-D
A-E
A-F and B-D
C-D
None of these
Solution:
Pairs A-F makes a contextually and grammatically correct sentence. Also, sentence B shows the rate of indebtedness and further statement D also talks about this rate. Hence, B-D form a contextually and grammatically correct sentence. Hence, option (c) is the correct choice.

Q9. 

A-F, C-E and B-D
A-E
A-E and B-F
C-D
None of these
Solution:
A-F, C-E and B-D make contextually and grammatically correct sentences. A-F deals with circumstances that are out of control. B-d describes what can be done in case of incidences of natural disasters, extensive pest attack and such calamities and C-D also makes a contextually correct and meaningful sentence.

Q10. 

A-F, C-E and B-D
A-E
A-E and B-F
C-D
None of these
Solution:
None of these make correct and meaningful sentences.

Q11. 

A-F and B-D
A-E
A-E and B-F
C-D and B-E
None of these
Solution:
C-D and B-E make contextually and grammatically correct sentences. A-F do not make sense when connected together.

Q12. 

A-F, C-E and B-D
A-E
A-E and B-F
C-D
None of these
Solution:
The pairs A-E, B-F and C-D contextually are related to each other but grammatically none of these frame grammatically correct sentences. Hence, option (e) is the correct choice.

Q13. 

A-F, C-E and B-D
A-E
A-E and B-F
C-D
None of these
Solution:
None of these make correct and meaningful sentences.

Q14. 

A-F, C-E and B-D
A-E
A-E and B-F
C-F and A-E
None of these
Solution:
C-F and A-E make correct and meaningful sentences.

Q15. 

A-F, B-D
A-E
B-E and C-E
C-D
None of these
Solution:
Only A-E frames a contextually correct and meaningful sentence.

               



  
    

Print Friendly and PDF

No comments