Current Affairs for RBI assistant Mains Exam 2017


Q1. Name the actor, who has acted in Bewitched and Titanic movies is died at the age of 89?
Answer: Bernard Fox 

Q2. Name the place, where is the 5th Edition of India-Arab partnership conference held in 2016?
Answer: Oman


Q3. Who has been appointed as the New Indian Institute of Corporate Affairs (IICA) Director General?
Answer: Sunil Arora


Q4. Name the state,  which has record 5% more growth then all over India?
Answer: Andhra Pradesh


Q5. Smriti Mandhana is associated to which sport?
Answer: Cricket


Q6. In which city the five-day India-Nepal Folk Crafts Festival (INCF-2016) has begun? 
Answer: Kathmandu, Nepal


Q7. Who has been appointed as the new Chief Justice of India after President Pranab Mukherjee’s approval?
Answer: Justice J S Khehar


Q8. NTPC Ltd and National Aluminium Company (Nalco) have jointly agreed to set up a coal-based power project, having a production capacity of 2,400 Mw, in which state?
Answer: Odisha


Q9. Who has became the second Indian player to score a triple century in Tests against England held in MA Chidambaram Stadium, Chennai?
Answer: Karun Nair


Q10. Banks in the country have added 46.65 lakh new accounts under the PMJDY during the five weeks after the demonetisation of Rs500 and Rs1,000 currency notes. PMJDY stands for? 
Answer: Pradhan Mantri Jan Dhan Yojna


Q11. Which country has recently signed an Open Skies Agreement with six countries at the International Civil Aviation Negotiations (ICAN), 2016 which were held in Nassau, Bahamas from December 5-9, 2016?
Answer: India


Q12. India has ranked ____________ in the Global Wind Power Installed Capacity index after China, USA and Germany with cumulative installed wind power generation capacity of 28,279 MW in 2016.
Answer: Fourth


Q13. The Ministry of Health and Family Welfare has won gold in the Web Ratna category in the Digital India awards 2016. Who is the present Health and Family Welfare Minister?
Answer: Jagat Prakash Nadda


Q14. Chhattisgarh Chief Minister Raman Singh has launched India’s first cashless bazaar in ___________ This ‘Smart’ bazaar consist of nearly Over 900 shops which are providing the facilities of cashless payments using POS, UPI and other digital systems to its customers. 
Answer: Raipur


Q15. India has received the maximum FDI inflows from Singapore in 2015-16 followed by Mauritius, the US, the Netherlands and Japan. FDI stands for?
Answer: Foreign Direct Investment

About Course:

This package Includes IBPS RRB Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

IBPS RRB Mains, IBPS CLERK, IBPS PO, LIC ASSISTANT, IBPS SO, IBPS PO Mains, SBI PO, SBI Clerk, Assistant, IBPS RRB PO Prelims, etc. 

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

What all You Get

  • All Interactive Live Classes by best teachers
  • All Recorded Video Courses designed by experts
  • All Tests Series
  • All eBooks
  • Doubt Clearing by experts
  • Personality Development Courses like Spoken English, Interview Techniques, and more...

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts
  • Language: English & Hindi Medium
Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 6 Months
  2. 3 Months
  3. 1 Month
16999 1416/month
BUY NOW