Current Affairs for RBI assistant Mains Exam 2017


Q1. Name the state, which has imposed the 10 year maximum jail term against bootleggers, tipplers and unscrupulous officials who help criminals escape raids on liquor dens in the dry state?
Answer: Gujarat

Q2. Name the country, which has successfully test-fired an enhanced version of an indigenously-designed cruise missile that can hit targets at 700km with all kinds of warheads, recently?
Answer: Pakistan


Q3. Which city will be the first residential transgender school in the country?
Answer: Kochi


Q4. Name the countries, which have signed the aggrement for avoidance of double taxation?
Answer: India-Tajikistan


Q5. Which organisation has paused the Indus water treaty between india and pakistan?
Answer: World Bank


Q6. Which bank has tied-up with grocery delivery startup Grofers to deliver up to Rs2,000 cash to customers when they order grocery worth minimum Rs1,000 online recently?
Answer: Yes Bank


Q7. India has signed a Grant Agreement of how much amount with International Bank for Reconstruction and Development (IBRD) for Additional Financing for Financing Energy Efficiency at MSMEs Project- Programmatic Framework for Energy Efficiency?
Answer: USD 05.19 million


Q8. Prime Minister Narendra Modi has been ranked among the top 10 most powerful people in the world by Forbes. Mr Modi ranks 09th on the list of 74 topped by Russian President ______________ for a fourth straight year.
Answer: Vladimir Putin


Q9. Which country will contribute $500,000 to the UN Central Emergency Response Fund (CERF) for the year 2016-17?
Answer: India


Q10. The Asian Development Bank (ADB) has trimmed its 2016 growth estimate for India to how much percent from 7.4 percent due to weak investment, agricultural slowdown and the government’s recent demonetization recently? 
Answer: 7.0 per cent


Q11. Name the Gujarat-born activist, who led a campaign against low pay for women workers at a UK factory in the 1970s has made it the BBC’s most influential women of the past 70 years list released.
Answer: Jayaben Desai


Q12. Name the economist, who won a Nobel Prize for using game theory to explain nuclear strategy had passed away recently?
Answer: Thomas Schelling


Q13. Sahaj International School in _________ will be the first residential transgender school in the country.
Answer: Kochi, Kerala


Q14. Name the website, which has launched by Railway Minister Suresh Prabhakar Prabhu  to develop the Indian Railways in terms of service in travelling and freight across the country? 
Answer: www.nationalrailplan.in


Q15. Name  the 18th State, which has joined UDAY scheme?
Answer: Madhya Pradesh

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 3 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 

Use Code 'DREAM' to avail at best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 3 Months

Note: This package is not a part of Double Validity Offer

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 24 Months
  2. 1 Month
  3. 3 Months
6199 516/month
BUY NOW