English Quiz for NIACL AO Prelims Exam- 12th January 2019


English Quiz For NIACL AO Prelims 

NIACL AO Exam is on its way and a lot of aspirants are heading towards new hopes with this upcoming opportunity. Thus, the English Language can be an impetus for their success by helping them save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for upcoming NIACL AO Exam.




Directions (1-5)- Read the following passage and answer the questions as directed. 

Over the decades, man has come up with several unique and resourceful inventions. The computer and machines have begun to control and replace the important functions earlier performed by man. We have grown extremely dependent on artificial intelligence. However, it is widely believed that artificial intelligence cannot replace human intelligence, as man is the creator of machines.

Human brain can work constantly and more efficiently to create and make use of something wisely. Humans are capable of learning, grasping, understanding the concept of various things. Humans are curious to discover and create new things. Humans are multi-talented whereas machines are not. Artificial intelligence is also created by human brains and their functions are limited.
Machines are superior to humans in terms of speed and accuracy. Calculators for example work more accurately and speedily than human brains to make calculations. Human brain programs the functioning of any kind of machine. Human brains develop naturally by observing, experimenting, learning and discovering, but the improvement in machinery is possible only when its mechanical brain is fed by humans. Also, there is no emotional intelligence in machines. Emotions play a major role in developing human brain. Thus, the capacity of machines is limited whereas humans are always experimenting, creating, inventing and discovering more and more.

Q1. According to the given passage what has man become increasingly dependent on?



Gramophones
Machine language
Artificial Intelligence
Assembly Language
All of the above
Solution:
‘Artificial Intelligence’ is the correct option here. Refer the first paragraph of the passage.
Q2. What are the capabilities of humans that are mentioned in the passage?
Humans are curious to discover and create new things.
Humans are multi-talented.
Humans are capable of learning, grasping, understanding the concept of various things.
None of the above
All of the above
Solution:
All of the above are correct. Refer to the second paragraph of the passage.
Q3. How is the improvement in machinery possible?
When its mechanical brain is fed by humans
When its mechanical brain is sold by humans
When its mechanical brain is rolled by humans
When its mechanical brain is fired by humans
None of the above
Solution:
‘When its mechanical brain is fed by humans’ is correct here. Refer to the third paragraph of the passage.
Q4. Which of the following is SIMILAR to the word WISELY given in BOLD?
foolishly
thrash
intelligently
stupidly
mean
Solution:
‘Wisely’ means in a way that shows experience, knowledge, and good judgement. Thus, intelligently means the same.
Q5. Which of the word is OPPOSITE to the word LIMITED given in BOLD?
short
wise
brief
residue
unbounded
Solution:
‘Limited’ means restricted in size, amount, or extent; few, small, or short. Thus, ‘unbounded’ means something with no limitations and is opposite in meaning.
Directions (6-10): Rearrange the following sentences (A), (B), (C), (D), and (E) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below. 

(A) It can be used for various purposes later rather than allowing it to run off the gutters.



(B) Rain water harvesting improves the supply of water throughout the year.

(C) Rain water harvesting refers to the collection and storage of water for reuse.
(D) It can be used for irrigation, gardens, domestic purposes and livestock.
(E) It can also be used as drinking water and groundwater storage.

Q6. Which of the following is the FIRST sentence after rearrangement?


A
B
C
D
E
Solution:
The order of sentences after rearrangement is CADEB.
Rain water harvesting refers to the collection and storage of water for reuse. It can be used for various purposes later rather than allowing it to run off the gutters. It can be used for irrigation, gardens, domestic purposes and livestock. It can be used for irrigation, gardens, domestic purposes and livestock. Rain water harvesting improves the supply of water throughout the year.
Q7. Which of the following is the SECOND sentence after rearrangement?
A
B
C
D
E
Solution:
The order of sentences after rearrangement is CADEB
Q8. Which of the following is the THIRD sentence after rearrangement?
A
B
C
D
E
Solution:
The order of sentences after rearrangement is CADEB
Q9. Which of the following is the FOURTH sentence after rearrangement?
A
B
C
D
E
Solution:
The order of sentences after rearrangement is CADEB
Q10. Which of the following is the LAST sentence after rearrangement?
A
B
C
D
E
Solution:
The order of sentences after rearrangement is CADEB
Directions (11-15): In the following questions two columns are given containing three sentences/phrases each. In first column, sentences/phrases are A, B and C and in the second column the sentences/phrases are D, E and F. A sentence/phrase from the first column may or may not connect with another sentence/phrase from the second column to make a grammatically and contextually correct sentence. Each question has five options, four of which display the sequence(s) in which the sentences/phrases can be joined to form a grammatically and contextually correct sentence. If none of the options given forms a correct sentence after combination or none of them connects, mark (e), i.e. “None of the above” as your answer. 

Q11. 



A-F and B-D
A-F
C-D
C-D and B-F
None of the above
Solution:
A-F and B-D are correct options here which meaningful sentences.
Q12. 
A-F
A-E, B-F and C-D
C-F
B-E
None of the above
Solution:
A-E, B-F and C-D make meaningful sentences.
Q13. 
B-F
A-E
B-F and C-E
C-D
None of the above
Solution:
C-D makes a grammatically and contextually correct sentence.
Q14. 
A-E
A-F
B-D and C-E
B-F
None of the above
Solution:
B-D and C-E make contextually and grammatically correct sentences.
Q15. 
A-E
 B-F
 C-D
A-E and B-F
None of the above
Solution:
B-F makes a grammatically and contextually correct sentence.

               



Print Friendly and PDF