English Quiz for Uttarakhand District Cooperative Bank: 5th March 2019

english-quiz-for-uttarakhand-district-cooperative-bank

English Quiz For Uttarakhand DCB 2019

Uttarakhand District Cooperative Bank has released the notification for the posts of Clerk and Managers for the Recruitment in 2019-20. This is a great opportunity for all those who aspire to become a Banker this year. Now the next step is to start practicing for the exams from now itself. Thus, the English Language can be an impetus for your success as it helps you save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for Uttarakhand District Cooperative Bank 2019-20. 

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
8449 563/month
BUY NOW

Directions (1-5): Read each of the following sentences to find out if there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number (A, B, C or D) of this part is your answer. If there is no error in the statement, then mark option (e) as your answer choice. 

Q1. Have stolen the (A)/ money, the student’s (B)/ pockets were searched (C)/ by the class teacher. (D)/



A
B
C
D
No Error
Solution:
Error is in part A. Gerund form of 'have' i.e. 'having' will be used.
Q2. The child is encouraged  (A)/  neither to be critical (B)/ nor to examine all the (C)/ aspects of his opinion. (D)/
A
B
C
D
No Error
Solution:
No Error
Q3. Although I think that my (A)/ girlfriend will be here any minute, (B)/ I cannot wait many longer (C)/ for her to arrive. (D)/
A
B
C
D
No Error
Solution:
Error is in part C. Use 'much' in place of 'many'.
Q4. The process by which the (A)/ community goes about influencing (B)/ the actions of it’s members (C)/ is known as social control. (D)/
A
B
C
D
No Error
Solution:
Use 'its' in place of 'it's'. 'It's' means 'it is'.
Q5. To be sure, there would be scarcely any time (A)/ left over for other things, if school children (B)/ were expected to consider all sides (C)/ of every matter on which they had opinions. (D)/
A
B
C
D
No Error
Solution:
No Error
Directions (6-10): In each of the following sentence, there are two blank spaces. Below the sentences, there are five options and the blanks are to be filled with the pair of words given below to make the sentences correct. Fill up the sentences with the correct word. 

Q6. While the intent of the ordinance, which is to protect small depositors, is indeed ....................., the benefits that depositors will eventually derive from the new legislation will depend .................. on its proper implementation.



commendable, largely
projected, large
unworthy, great
praising, sincerely
None of the Above
Solution:
"commendable, largely" are the perfect fits for both the blanks, respectively.
Q7. In fact, in the past there have been ...................... cases of politicians acting in cahoots with the operators of fraudulent deposit schemes to ................. depositors of their hard-earned money.
minimal, duped
several, fleece
minimal, swindled
several raged
None of the Above
Solution:
Fleece means obtain a great deal of money from (someone), typically by overcharging or swindling them. 'Several and fleece' are perfect fits for the blanks.
Q8. The savings of low-income Indian households have traditionally ................... unprotected by the government when compared to those of the more ................ economic groups.
remain, affluent
gained, prosper
remained, affluent
stay, loaded
None of the Above
Solution:
"remained, affluent " are grammatically and contextually fit for the blanks.
Q9. India’s economy is inarguably slowing and the ................ estimates from the Central Statistics Office disconcertingly point to a ..................... slowdown.
lately, deepening
foremost, deepen
rarely, heighten
latest, deepening
None of the Above
Solution:
"latest, deepening " are grammatically and contextually fit for the blanks.
Q10. A UBI requires the government to pay every citizen a .................... amount of money on a regular basis and without any ................................
secular, conditioning
fluctuate, strict
fixed, function
discrete, reason
fixed, conditionalities
Solution:
'Conditionality' means a state of being subject to conditions and 'conditionalities' is plural for 'conditionality. Option (e) is the correct option.
Directions (11-15): Which of the following phrases given below each sentence should replace the phrase printed in bold letters to make the sentence meaningfully correct? Choose the best option among the five given alternatives that reflect the correct use of phrase in the context of the grammatically correct sentence. If the sentence is correct as it is, mark “No Change required” as your answer. 

Q11. Climate scientists say that meteorological factors could have been played an important role in the high pollution levels detected in the city.



could have play an important role
could have played an important role
could have played a important role
could played an important role
No change required
Solution:
"could have played an important role " is grammatically correct here. We indicate the past by using a modal verb + have + -ed form of the verb.
Q12. Economists have predicted that the country’s economic growth will fall to as lowest eight per cent this year.
as low as eight per cent
as lowered eight per cent
low as eight per cent
as lowering as eight per cent
No change required
Solution:
"as low as eight per cent " is grammatically and contextually correct.
Q13. They would have appreciated your efforts if you had informed them.
would have appreciate your
would has appreciated your
would have appreciating your
would have appreciated yourself
No change required
Solution:
No change required
Q14. Your suggestion is not different for that of the other employees.
from that off the other
from that of the others
from that of the other
from that in the other
No change required
Solution:
"from that of the other " is grammatically and contextually correct.
Q15. The global economy has no brighter spot with only America and China add a substantially amount to global GDP.
adding a substantial amount to global GDP.
add a substantial amount to global GDP.
adding a substantial amount too global GDP.
adding a substantial amount to globally GDP.
No change required
Solution:
"adding a substantial amount to global GDP. " is grammatically and contextually correct.