English Quiz IBPS PO Prelims 2nd October 2019

IBPS PO Prelims English Quiz

The English language perplexes most of the students and makes one nervous during the examination even if the answer to the question is known. But there are no formulas to cramp or the longer the calculation to deal with. The mistakes that occur are because of the lack of confidence. With proper strategy, Study NotesQuizzesVocabulary one can calm his/her nerves and excel in no time. Make the reading newspaper, editorial a habit, and also participate in the daily quiz. The IBPS PO 2019 is just one step away from your reach. Here is the quiz under the Study Plan ‘FATEH’, on the IBPS PO Prelims English Quiz and we have  Parajumble and Column Errors for 2nd of October 2019. You can also check out the latest books for IBPS PO 2019 exam.

Directions (1-5): Rearrange the following sentences (A), (B), (C), (D),(E),(F) and (G) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
8899 593/month
BUY NOW

(A) away as well—after all, it had once condemned climate-change talk as Western fear
(B)After Donald Trump became America’s president and thumbed his nose at international
(C) Other Western leaders were relieved that it did not take the opportunity to back
(D) mongering aimed at undermining China’s economic growth. The country’s president,
(E) efforts to curb global warming, China emerged as a hero in the campaign.
(F) Xi Jinping won widespread applause for insisting that
(G)emissions goals agreed at the UN’s climate meeting in Paris in 2015 must be upheld.

Q1. Which of the following should be the first sentence after rearrangement?
(a) B
(b) C
(c) A
(d) F
(e) D

S1. Ans. (a)
Sol.
(B)After Donald Trump became America’s president and thumbed his nose at international
(E) efforts to curb global warming, China emerged as a hero in the campaign.
(C) Other Western leaders were relieved that it did not take the opportunity to back
(A) away as well—after all, it had once condemned climate-change talk as Western fear
(D) mongering aimed at undermining China’s economic growth. The country’s president,
(F) Xi Jinping won widespread applause for insisting that
(G) emissions goals agreed at the UN’s climate meeting in Paris in 2015 must be upheld.

Q2. Which of the following should be the third sentence after rearrangement?
(a)A
(b)F
(c)D
(d)C
(e)B

S2. Ans. (d)
Sol.
(B)After Donald Trump became America’s president and thumbed his nose at international
(E) efforts to curb global warming, China emerged as a hero in the campaign.
(C) Other Western leaders were relieved that it did not take the opportunity to back
(A) away as well—after all, it had once condemned climate-change talk as Western fear
(D) mongering aimed at undermining China’s economic growth. The country’s president,
(F) Xi Jinping won widespread applause for insisting that
(G) emissions goals agreed at the UN’s climate meeting in Paris in 2015 must be upheld.

Q3. Which of the following should be the fourth sentence after rearrangement?
(a) B
(b) E
(c) D
(d) C
(e) A

S3. Ans. (e)
Sol.
(B)After Donald Trump became America’s president and thumbed his nose at international
(E) efforts to curb global warming, China emerged as a hero in the campaign.
(C) Other Western leaders were relieved that it did not take the opportunity to back
(A) away as well—after all, it had once condemned climate-change talk as Western fear
(D) mongering aimed at undermining China’s economic growth. The country’s president,
(F) Xi Jinping won widespread applause for insisting that
(G) emissions goals agreed at the UN’s climate meeting in Paris in 2015 must be upheld.

Q4. Which of the following should be the last sentence after rearrangement?
(a)A
(b)D
(c)G
(d)F
(e)C

S4. Ans. (c)
Sol.
(B)After Donald Trump became America’s president and thumbed his nose at international
(E) efforts to curb global warming, China emerged as a hero in the campaign.
(C) Other Western leaders were relieved that it did not take the opportunity to back
(A) away as well—after all, it had once condemned climate-change talk as Western fear
(D) mongering aimed at undermining China’s economic growth. The country’s president,
(F) Xi Jinping won widespread applause for insisting that
(G) emissions goals agreed at the UN’s climate meeting in Paris in 2015 must be upheld.

Q5. Which of the following should be the second sentence after rearrangement?
(a) C
(b) D
(c) B
(d) G
(e) E

S5. Ans. (e)
Sol.
(B)After Donald Trump became America’s president and thumbed his nose at international
(E) efforts to curb global warming, China emerged as a hero in the campaign.
(C) Other Western leaders were relieved that it did not take the opportunity to back
(A) away as well—after all, it had once condemned climate-change talk as Western fear
(D) mongering aimed at undermining China’s economic growth. The country’s president,
(F) Xi Jinping won widespread applause for insisting that
(G) emissions goals agreed at the UN’s climate meeting in Paris in 2015 must be upheld.

Directions (6-10): In the following questions two columns are given containing three sentences/phrases each. In first column, sentences/phrases are A, B, and C and in the second column, the sentences/phrases are D, E and F. A sentence/phrase from the first column may or may not connect with another sentence/phrase from the second column to make a grammatically and contextually correct sentence. Each question has five options, four of which display the sequence(s) in which the sentences/phrases can be joined to form a grammatically and contextually correct sentence. If none of the options given forms a correct sentence after combination, mark (e), i.e. “None of these” as your answer.

Q6.
Column (1):
(A) Most surveys of trust find very little faith
(B) There is a need to talk to people outside
(C) The Port City’s execution is
Column (2):
(D) our comfort zones and initiate dialogues
(E) it is underway without having any major hitch.
(F)don’t believe in what government or politicians tell us.
(a) C-F and B-E
(b) A-E
(c) B-D
(d) C-F
(e) None of these

S6. Ans. (c)
Sol. Sentence (B) and (D) make a perfect match. Hence option (c) is the correct answer choice.

Q7.
Column (1):
(A) India cannot wish away questions
(B) Human rights, democracy, and liberty are as much global
(C) Certain facts are inescapable,
Column (2):
(D) this issue is crucial regarding Kashmir at international fora.
(E) questions as climate change, health, and terrorism.
(F) It has posed an immediate challenge for our forces.
(a) C-E and B-E
(b) A-F
(c) A-E
(d) B-E
(e) None of these

S7. Ans. (d)
Sol. Sentence (B) and (E) make a perfect match. Hence option (d) is the correct answer choice.

Q8.
Column (1):
(A) Portraits of those who had served
(B) In the meantime, there are other aspects
(C) Chen believes Hong Kong’s historical
Column (2):
(D) they agreed that security argument is worth to consider.
(E) the situation denies role of China’s opening up won’t change.
(F) before 1997, however, were left untouched.
(a) C-F and B-E
(b) A-F
(c) B-E
(d) A-E
(e) None of these

S8. Ans. (b)
Sol. Sentence (A) and (F) make a perfect match. Hence option (b) is the correct answer choice.

Q9.
Column (1):
(A) The protesters see their
(B) The OIC’s record of conflict resolution when it comes
(C) Sri Lanka will be holding one
Column (2):
(D) treat your leaderless movement as a strength.
(E) to issues between OIC member states is poor.
(F) more election for the post.
(a) C-F and B-E
(b) A-F
(c) B-E
(d) A-E
(e) None of these

S9. Ans. (a)
Sol. Sentence (B) and (E) make a perfect match. Also, Sentence (C) and (F) make a perfect match. Hence option (a) is the correct answer choice.

Q10.
Column (1):
(A) New Delhi must demonstrate to the world that its new
(B) Nepal’s engagements with the outside world
(C) China, India and other countries pledged
Column (2):
(D) the country needs approximately $4-billion for reconstruction.
(E) have been more of theatrics, speeches, and little action.
(F) Kashmir policy is in the larger interest of all Kashmiris.
(a) C-F and B-E
(b) A-F
(c) B-E and A-F
(d) A-E
(e) None of these

S10. Ans. (c)
Sol. Sentence (B) and (E) make a perfect match. Also, Sentence (A) and (F) make a perfect match. Hence option (c) is the correct answer choice.

Directions (11-15): In each of the following questions, a sentence is given with a blank. There are five idioms given below each sentence, one out of which can be used in the blank to form a meaningful sentence. Choose the most appropriate idiom among the five options that makes the sentence contextually meaningful.

Q11. The _______________ of a good leader is the extent to which they select a style to suit the circumstances.
(a) Last straw
(b) hit or miss
(c) Acid test
(d) hot potato
(e) None of these.

S11. Ans. (c)
Sol. Acid Test- Acid test proves the effectiveness of something.

Q12. The prospect for a more prosperous Jammu and Kashmir, and Ladakh, following the abrogation of the Article 370 “_____________________________________________” of Pakistan.
(a) Steal someone’s thunder
(b) Cuts the ground under the feet
(c) Picture paints a thousand words
(d) Wouldn’t be caught dead
(e) None of these.

S12. Ans. (b)
Sol.
Cut the ground from under feet- To suddenly cause problems for one.

Q13. Mr. Summers organizes the meetings, usually picks the topic, and sometimes acts as __________________.
(a) line in the sand
(b) On the one hand
(c) in no time
(d) a devil’s advocate.
(e) None of these.

S13. Ans. (d)
Sol. Devil’s Advocate- To present a counter argument

Q14. The taxi drivers in Shimla ________________ in tourist’s eyes and take too much money for a small distance.
(a) live and learn
(b) put something on ice
(c) So far so good
(d) throws dust
(e) None of these.

S14. Ans. (d)
Sol. Throws dust means- To mislead or deceive someone by presenting or introducing distracting or obfuscating information.

Q15. Its management training programme offers _______________________ for you to enter the logistics and supply chain management industry.
(a) a fast-track opportunity
(b) By the skin of his teeth
(c) On the ball
(d) Break the ice
(e) None of these.

S15. Ans. (a)
Sol. Fast track opportunity –To speed up the progress of

You may also like to Read: