SBI PO 2019 English (Sentence Completion) Quiz: 6th March 2019

Dear Aspirants,


sbi-po-english-quiz



About Course:

This package Includes IBPS RRB Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

IBPS RRB Mains, IBPS CLERK, IBPS PO, LIC ASSISTANT, IBPS SO, IBPS PO Mains, SBI PO, SBI Clerk, Assistant, IBPS RRB PO Prelims, etc. 

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

What all You Get

  • All Interactive Live Classes by best teachers
  • All Recorded Video Courses designed by experts
  • All Tests Series
  • All eBooks
  • Doubt Clearing by experts
  • Personality Development Courses like Spoken English, Interview Techniques, and more...

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts
  • Language: English & Hindi Medium
Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 8 Months
  2. 3 Months
  3. 1 Month
16999 1416/month
BUY NOW

English Quiz For SBI PO Exam 2019

The State Bank of India conducts a three-level examination to recruit Probationary Officers every year. Thus, the English Language can be an impetus for your success as it helps you save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for SBI PO Examination 2019-20.

Watch Video Solution Here!!!



Directions (1-15): In each of the questions given below an incomplete sentence which must be filled/completed with one of the sentences/words given below i.e. one of the sentences/words can be fit into the given blanks. Choose the correct option and complete the given sentences. 


Q1. Scientists have uncovered how artificial light from smartphones and computers can disrupt sleep, a finding --------------------------------- treatments for migraines, insomnia, jet lag and circadian rhythm disorders.

what might lead too new
when may lead to new
which may lead to new
which might leading to new
None of these
Solution:

'which may lead to new' makes the sentence contextually and grammatically meaningfully.

Q2. We -------------------------------------- artificial light, whether from screen time, spending the day indoors or staying awake late at night.

are continuously exposed to
are continuous exposed to
are continuously expose to
were continuous exposed to
None of these
Solution:

'are continuously exposed to' makes the sentence contextually and grammatically meaningfully.

Q3. Until recently, trying to study key traits of cells from people and other animals often meant analyzing bulk samples of tissue, producing a mushed-up average ---------------------------------- cell types.

off results from many
of results from many
of resulting for many
of resulted from much
None of these
Solution:

'of results from many' makes the sentence contextually and grammatically meaningfully. We use ‘many’ for countable nouns and ‘much’ for uncountable nouns.

Q4. The Constitution of the country ------------------------------------ communal harmony in the country and the government is taking all the necessary measures to ensure the same.

has enforcing laws to ensure
has enforced laws too ensure
has enforcing laws too ensure
has enforced laws to ensure
None of these
Solution:

'has enforced laws to ensure' makes the sentence contextually and grammatically meaningfully. Since the sentence is in past tense, it will be ‘enforced’ and not ‘enforcing’.

Q5. Even though there ---------------------------------- peace of the nation, however, communal harmony has still been disrupted many times in the country.

are laws to protect the
are laws too protect the
are laws to protecting the
are laws to protect that
None of these
Solution:

'are laws to protect the' makes the sentence contextually and grammatically meaningfully.

Q6. In modern times people are aware ---------------------------------------- human activity on our environment.

of the adverse effect of
of the adverse effects off
of the adverse effects of
off the adverse effects of
None of these
Solution:

'of the adverse effects of' makes the sentence contextually and grammatically meaningfully. ‘Of’ will be used here in both place and not ‘off’.

Q7. Rain water harvesting ------------------------------------ to keep the scarcity of water at bay.

had had to be rightly use
has had to be right used
has to be rightly used
have to be rightly used
None of these
Solution:

'has to be rightly used' makes the sentence contextually and grammatically meaningfully.

Q8. During the snow storm, --------------------------------------- decision to abandon their cars on the highway.

many people made them
many people making the
many person made the
many people made the
None of these
Solution:

'many people made the' makes the sentence contextually and grammatically meaningfully. Since the sentence is in simple past tense, ‘made’ will be used and not ‘making’.

Q9. Though ------------------------------------------- he didn’t get the promotion, Jon tried to accept the rejection and move forward.

he felt scorned by the fact that
he feel scorned by the fact that
he felt scorned by the facts that
he felt scorned by the fact the
None of these
Solution:

'he felt scorned by the fact that' makes the sentence contextually and grammatically meaningfully.

Q10. In spite of heavy advertising, the -------------------------------------- disappointing, lackluster sales.

newer product only achieved
new product only achieved
new product only achieve
new product only was achieved
None of these
Solution:

'new product only achieved' makes the sentence contextually and grammatically meaningfully.

Q11. By installing state-of-the-art machinery, the business owner ------------------------------- outdated factory.

was able too modernize his
was able too modernize him
were able to modernize his
was able to modernize his
None of these
Solution:

'was able to modernize his' makes the sentence contextually and grammatically meaningfully.

Q12. The scorching summer sun --------------------------- grass to become brown and limp.

causing the withering
cause the withering
caused the withering
caused them withering
None of these
Solution:

'caused the withering' makes the sentence contextually and grammatically meaningfully.

Q13. The police officer wrote a detailed report about the incident --------------------------------- particulars about the case.

that included all of the
that including all of the
that included all off the
that including all off the
None of these
Solution:

'that included all of the' makes the sentence contextually and grammatically meaningfully.

Q14. The biology teacher ------------------------------- description of the water cycle and made sure every student understood the process completely.

provide a detailed
provided a detailed
providing a detailed
provide a detail
None of these
Solution:

'provided a detailed' makes the sentence contextually and grammatically meaningfully.

Q15. On one hand, where globalization ---------------------------------- technologies to the people, it has also decreased the opportunity of success by increasing competition.

have made easy access of
has made easy access of
has make easy access of
has made easy excess of
None of these
Solution:

'has made easy access of' makes the sentence contextually and grammatically meaningfully.

               



You may also like to Read:

        



Print Friendly and PDF