IBPS English Quiz (Error Detection): 15th March 2019

Dear Aspirants,

IBPS-english-quiz

English Quiz For IBPS PO & Clerk 2019

IBPS had released the calendar for the Recruitment in 2019-20. Now the next step is to start practicing for the exams from now itself. Thus, the English Language can be an impetus for your success as it helps you save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for IBPS PO and Clerk Examinations 2019-20. 


Directions (1-15): Read each of the following sentences to find out if there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number (A, B, C or D) of this part is your answer. If there is no error in the statement, then mark option (e) as your answer choice. 


Q1. It is expecting (A)/ that the company president (B)/will emphatically deny (C)/ allegations of embezzlement. (D)/

A
B
C
D
No error
Solution:

Error is in part 'A' of the sentence. It should be 'expected' instead of 'expecting'.

Q2. Mongols were impavid (A)/warriors who ride into (B)/dangerous battles without the (C)/thought of death. (D)/

A
B
C
D
No error
Solution:

Error is in part 'B' of the sentence. It should be 'rode' instead of 'ride' as the sentence is in past tense.

Q3. In common parlance, one (A)/can feel pain but (B)/not get upset about it, given (C)/control off the stimulus. (D)/

A
B
C
D
No error
Solution:

Error is in part 'D' of the sentence. It should be 'of' instead of 'off'.

Q4. As the game neared its end, the (A)/coach told his players too hold (B)/a tenable position so that their rivals (C)/could not score a touchdown. (D)/

A
B
C
D
No error
Solution:

Error is in part 'B' of the sentence. It should be 'to' instead of 'too'. The ‘to’ preposition will be used in this sentence.

Q5. The judge quickly (A)/dismissed the prosecutor’s case (B)/because it lacked (C)/a tenable argument. (D)/

A
B
C
D
No error
Solution:

No error

Q6. Even though the criminal (A)/emphatically denying his role in the (B)/burglary, he was still viewed as (C)/a suspect by the detective. (D)/

A
B
C
D
No error
Solution:

Error is in part 'B' of the sentence. It should be 'denied' instead of 'denying' as the sentence is in past tense.

Q7. The company refunded the (A)/customer’s money in accordance with (B)/their request based on the company’s (C)/money back guarantee. (D)/

A
B
C
D
No error
Solution:

Error is in part 'C' of the sentence. It should be 'his/her' instead of 'their' as the subject 'customer' is singular here.

Q8. I showed mine passport (A)/to the official at the airport and (B)/he gave it a stamp of approval (C)/after a brief inspection. (D)/

A
B
C
D
No error
Solution:

Error is in part 'A' of the sentence. It should be 'my' instead of 'mine'. Here ‘my’ will be used as ‘mine’ is not followed by a proper noun.

Q9. In his address, the president (A)/will provide the public with (B)/an assurance the economy (C)/is slowly improving. (D)/

A
B
C
D
No error
Solution:

Error is in part 'C' of the sentence. 'That' is missing in this part of the sentence, as the sentence is a referral statement.

Q10. An author should always try to create (A)/a protagonist that his readers can relate (B)/to, so they can feel personally invested (C)/in the main character’s success. (D)/

A
B
C
D
No error
Solution:

No error

Q11. Developing a regimented (A)/study schedule can (B)/help college students (C)/improve there grades. (D)/

A
B
C
D
No error
Solution:

Error is in part 'D' of the sentence. It should be 'their' instead of 'there'.

Q12. My friend and me relate to each other (A)/so well because we both have lived (B)/similar childhoods, out in the (C)/countryside working on farms. (D)/

A
B
C
D
No error
Solution:

Error is in part 'A' of the sentence. It should be 'I' instead of 'me'.

Q13. The thief sobbed and (A)/begged, pretending to be (B)/apologetic so he (C)/could avoid going to jail. (D)/

A
B
C
D
No error
Solution:

No error

Q14. It’s important to (A)/review the adequacy (B)/of you medical insurance (C)/coverage every year. (D)/

A
B
C
D
No error
Solution:

Error is in part 'C' of the sentence. It should be 'you' instead of 'your'.

Q15. The autistic student preferred (A)/a well-organized classroom (B)/and didn’t do well into (C)/environments that were not regimented. (D)/

A
B
C
D
No error
Solution:

Error is in part 'C' of the sentence. It should be 'in' instead of 'into'. ‘Into’ is used when something or someone is going or being put into another location. ‘In’ is used to describe where someone or something already is.

               





You may also like to Read:

                  
Print Friendly and PDF


Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India largest learning distination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?