IBPS PO Prelims English Quiz: 9th of September 2019

ibps-po-prelims-english-quiz-2019

IBPS PO Prelims English Quiz

The English language perplexes most of the students and makes one nervous during the examination even if the answer to the question is known. But there are no formulas to cramp or the longer the calculation to deal with. The mistakes that occur are because of the lack of confidence. With proper strategy, Study NotesQuizzesVocabulary one can calm his/her nerves and excel in no time. Make the reading newspaper, editorial a habit, and also participate in the daily quiz. The IBPS PO 2019 is just one step away from your reach. Here is the quiz under the Study Plan ‘FATEH’, on the IBPS PO Prelims English Quiz and we have Sentence Rearrangement for 09th of September 2019. You can also check out the latest books for IBPS PO 2019 exam.

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 3 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 

Use Code 'DREAM' to avail at best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 3 Months

Note: This package is not a part of Double Validity Offer

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 24 Months
  2. 1 Month
  3. 3 Months
7999 666/month
BUY NOW
Directions (01-15): Given below the sentences each of which has been divided into four parts Each of the questions is then followed by the five options which give the sequence of the rearranged parts. You must choose the option which gives the correct sequence of the parts. If the sentence is already arranged in the correct sequence or the correct sequence doesn’t match with any of the given sequence, mark option (e).i.e. “None of the above” as your answer.
Q1. palpable in professional education (A)/ the system, but it was the most (B)/ policies was spreading across (C)/ the impact of market-friendly (D)/ No arrangement required (E)
(a) DCBA
(b) DABC
(c) DBAC
(d) BACD
(e) None of the above
S1. Ans. (a)
Sol. The correct rearrangement is, ‘The impact of market-friendly policies was spreading across the system, but it was the most palpable in professional education.
Q2. of political changes, trade bans, price (A)/ and exchange rate and tax fluctuations (B)/ economies generally experience (C)/ sudden boom-bust cycle on account (D)/ No arrangement required (E)
(a) DCAB
(b) CDAB
(c) ADBC
(d) ACBD
(e) None of the above
S2. Ans. (b)
Sol. The correct rearrangement is, ‘Economies generally experience sudden boom-bust cycle on account of political changes, trade bans, price and exchange rate, and tax fluctuations.’
Q3. received consular access to him on Monday (A)/Kulbhushan Jadhav on charges of (B)/ espionage and terrorism, India finally (C)/ after Pakistan announced it had arrested (D)/ No arrangement required (E)
(a) ADBC
(b) ACBD
(c) DBCA
(d) BDCA
(e) None of the above
S3. Ans. (c)
Sol. The correct rearrangement is, ‘After Pakistan announced that it had arrested Kulbhushan Jadhav on charges of espionage and terrorism, India finally received consular access to him on Monday.
Q4. and grants legitimacy to the new government (A)/ of power through free and fair elections (B)/ is valuable; it enables the peaceful transfer (C)/ minimalist theorists held that democracy (D)/ No arrangement required (E)
(a) ABDC
(b) BACD
(c) BDAC
(d) DCBA
(e) None of the above
S4. Ans. (d)
Sol. The correct rearrangement is, ‘Minimalist theorists held that democracy is valuable; it enables the peaceful transfer of power through free and fair elections and grants legitimacy to the new government.
Q5. it is important for people who talk about (A)/giving the benefit of the doubt and time (B)/to the government to realize that this (C)/is the BJP-led NDA’s government’s second term (D)/ No arrangement required (E)
(a) ADBC
(b) ACBD
(c) BCAD
(d) BACD
(e) None of the above
S5. Ans. (e)
Sol. The sentence is correctly arranged.
Q6. had helped shape during the onset (A)/ course consistent with (EU) policy it (B)/ of the refugee crisis earlier this decade (C)/ Italy can hope to return to a (D)/ No arrangement required (E) 
(a) DBAC
(b) DABC
(c) DCAB
(d) DACB
(e) None of the above
S6. Ans. (a)
Sol. The correct rearrangement is, ‘Italy can hope to return to a course consistent with (EU) policy it had helped shape during the onset of the refugee crisis earlier this decade.
Q7. a more effective diplomatic process in West Asia (A)/ warfare against Iran and building (B)/ major role in ending U.S.-led economic (C)/ European powers could play a (D)/ No arrangement required (E)
(a) DBAC
(b) DCBA
(c) DCAB
(d) DACB
(e) None of the above
S7. Ans. (b) 
Sol. The correct rearrangement is, ‘European powers could play a major role in ending U.S.-led economic warfare against Iran and building a more effective diplomatic process in West Asia.
Q8. more needs to be done to keep Italy afloat (A)/ in Italy is but temporary and (B)/ know that the far-right’s current halt (C)/ the good former professor would (D)/ No arrangement required (E)
(a) DBAC
(b) DCAB
(c) DCBA
(d) DACB
(e) None of the above
S8. Ans. (c)


Sol. The correct rearrangement is, ‘The good former professor would know that the far-right’s current halt in Italy is but temporary and more needs to be done to keep Italy afloat.
Q9. lander failed to safely touchdown, (A)/ it is apt to remember that ISRO was (B)/ attempting powered landing for the first time (C)/ while it is unfortunate that the (D)/ No arrangement required (E)
(a) DBAC
(b) DCAB
(c) DCBA
(d) DABC
(e) None of the above
S9. Ans. (d)
Sol.  The correct rearrangement is, ‘ while it is unfortunate that the lander failed to safely touchdown, it is apt to remember that ISRO was attempting powered landing for the first time. ‘
Q10. no European country wants to (A)/ one which would draw in (B)/ trigger a military confrontation with Iran, (C)/other regional states and non-state actors (D)/ No arrangement required (E) 
(a) ACBD
(b) DCAB
(c) DCBA
(d) DABC
(e) None of the above
S10.Ans. (a)
Sol. The correct rearrangement is, ‘No European country wants to trigger a military confrontation with Iran, one which would draw in other regional states and non-state actors.
Q11. allies in the region which gives it a (A)/and an expanded network of proxies and (B)/ Iran has hybrid warfare capabilities (C)/sharpened capacity to practise its hegemony.(D)/ No arrangement required (E)
(a) CDBA
(b) CBAD
(c) DCBA
(d) DABC
(e) None of the above
S11. Ans. (b)
Sol. The correct arrangement is, ‘Iran has hybrid warfare capabilities and an expanded network of proxies and allies in the region which gives it a sharpened capacity to practice its hegemony.’
Q12. on multiple fronts and in the realm  (A)/ the government’s failures are evident (B)/ every neighboring country is under strain(C)/ of foreign policy, India’s relationship with (D)/ No arrangement required (E)
(a) BDCA
(b) BACD
(c) BADC
(d) BDAC
(e) None of the above


S12. Ans. (c)

Sol. The correct rearrangement is, ‘The government’s failures are evident on multiple fronts and in the realm of foreign policy, India’s relationship with every neighboring country is under strain.
Q13. to make sense of the government’s claims ( (A)/ the media takes the lead in B)/through the clutter of official rhetoric (C)/ providing credible information and cuts (D)/ No arrangement required (E) 
(a) BDAC
(b) BACD
(c) ACBD
(d) BDCA
(e) None of the above
S13. Ans. (d)
Sol. The correct rearrangement is, ‘The media takes the lead in providing credible information and cuts through the clutter of official rhetoric to make sense of the government’s claims.’
Q14. of voices from Kashmir expressing alienation (A)/ there is a growing silence  (B)/ states among many things that (C)/ Mr. Raghavan should read this report, which (D)/ No arrangement required (E)
(a) DCBA
(b) BACD
(c) ACBD
(d) BDCA
(e) None of the above
S14. Ans. (a)
Sol. The correct rearrangement is, ‘Mr. Raghavan should read this report, which states among many things that there is a growing silence of voices from Kashmir expressing alienation.
Q15. stands out like a sore thumb (A)/ into the Nuclear Suppliers Group (B)/ economies, the failure to gain entry (C)/ in the area of cooperation with developed (D)/ No arrangement required (E)
(a) DABC
(b) DCBA
(c) DACB
(d) CDBA
(e) None of the above
S15. Ans. (b)
Sol. The correct rearrangement is, ‘In the area of cooperation with developed economies, the failure to gain entry into the Nuclear Suppliers Group stands out like a sore thumb.

You may also like to Read:
    
All the Best BA’ians for IBPS RRB Prelims Results 2019!!