IBPS RRB Mains Computer Quiz: 20th September_00.1
Latest Banking jobs   »   IBPS RRB Mains Computer Quiz: 20th...

IBPS RRB Mains Computer Quiz: 20th September

Computer Knowledge section can help you to improve your overall score if in case other sections are tougher than the expectation. We are providing you with a question set based on the types and patterns of questions asked in the Computer Knowledge section in previous years. We already rolled the study plan for IBPS RRB MAINS 2019Computer Quiz of 20th September 2019 covers Topic Miscellaneous.

Q1. Which among the following is software that uses a pattern-matching technique to examine all files on a disk looking for harmful code?
(a) Operating system
(b) Backup software
(c) Utility programs
(d) Driver imaging
(e) Antivirus Software

S1.Ans. (e)
Sol. Antivirus or anti-virus software, sometimes known as anti-malware software, is computer software used to prevent, detect and remove malicious software.

Q2.______ is a set of keywords, symbols and a system of rules for constructing statements by which human can communicate the instructions to be executed by a computer.
(a) A computer program
(b) A programming language
(c) An assemble
(d) Syntax
(e) None of these

S2.Ans. (b)
Sol. A programming language is a formal computer language or constructed language designed to communicate instructions to a machine, particularly a computer. Programming languages can be used to create programs to control the behavior of a machine or to express algorithms.

Q3.What does VIRUS stands for?
(a) Vital Information Resources under Siege
(b) Viral Important Record User Searched
(c) Very Interchanged Resources User Searched
(d) Very Intelligent Resources under Search
(e) None of the above

S3.Ans.(a)
Sol. A computer virus is a malware that, when executed, replicates by reproducing itself or infecting other programs by modifying them. Infecting computer programs can include as well, data files, or the boot sector of the hard drive.

Q4.ClipArt is a feature that can be used:
(a) To places ClipArt in your presentation in slide
(b) To scan your presentation for incorrect spelling of words on each slide
(c) To scan your presentation for incorrect spelling in WordArt objects
(d) All of the above
(e) None of the above

S4.Ans.(a)
Sol. ClipArt places ClipArt in your presentation in slide.

Q5.Which of the following printers is used in conjunction with computers and uses dry ink powder?
(a) Daisy wheel
(b) Thermal printer
(c) Line printer
(d) Laser printer
(e) Band printer

S5.Ans.(d)
Sol. Laser printers use a dry ink powder in cartridge called toner.

Q6.________ determines the appearance of your desktop and controls the performance of your hardware.
(a) Windows Explorer
(b) Internet Explorer
(c) Program file
(d) Control Panel
(e) System file

S6.Ans.(d)
Sol. The Control Panel is a section of Microsoft Windows that enables a user to change various computer hardware and software features. Settings for the mouse, display, sound, network, and keyboard represent just a few examples of what may be modified in the Control Panel.

Q7.A database that spreads information across different tables while maintaining links between them is referred to as________.
(a) Relational database
(b) Rotational database
(c) Database connection
(d) Tabular database
(e) None of these

S7.Ans.(a)
Sol. A relational database is a collective set of multiple data sets organized by tables, records and columns. It establishes a well-defined relationship between database tables.

Q8.What does SNMP stand for?
(a) Simple Network Mail Protocol
(b) Single Network Mail Protocol
(c) Single Network Message Protocol
(d) Simple Network Management Protocol
(e) None of these

S8.Ans.(d)
Sol. Simple Network Management Protocol (SNMP) is a popular protocol for network management. It is used for collecting information from, and configuring, network devices, such as servers, printers, hubs, switches, and routers on an Internet Protocol (IP) network.

Q9.Verification of a login name and password is known as________.
(a) configuration
(b) accessibility
(c) authentication
(d) logging in
(e) None of these

S9.Ans.(c)
Sol. Authentication is a process that ensures and confirms a user’s identity.

Q10.A half byte is know is_______.
(a) Data
(b) Bit
(c) word
(d) Nibble
(e) None of the above

S10.Ans.(d)
Sol. 1 nibble= 4 bits

         Check out Computer Knowledge Videos Here

You may also like to Read:

Download SBI Clerk Prelims 2021 Memory Based Mock PDF

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Was this page helpful?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?