LIC AAO Current Affairs Questions | 2nd May

Dear Aspirants,
LIC-AAO-Exam-Current-Affairs-Questions


Current Affairs Questions for LIC AAO :

The General Awareness Section of Banking Exams covers numerous sections in it like Banking Awareness, Static GK, and Current Affairs. Most of the questions in GA appear from Current Affairs section. So it becomes important for you all to cover this particular section with sincerity and seriousness. The questions on Static and Banking Awareness are related to the countries, events or anything that has been in news for a while. Knowledge of current news also helps you deal with the PI (Personal Interview) more efficiently so you do not give a mumble jumble answer to the interviewee’s simple questions. Here is a quiz on Current Affairs to let you assess your Current Affairs Knowledge.

About Course:

This package Includes IBPS RRB Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

IBPS RRB Mains, IBPS CLERK, IBPS PO, LIC ASSISTANT, IBPS SO, IBPS PO Mains, SBI PO, SBI Clerk, Assistant, IBPS RRB PO Prelims, etc. 

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

What all You Get

  • All Interactive Live Classes by best teachers
  • All Recorded Video Courses designed by experts
  • All Tests Series
  • All eBooks
  • Doubt Clearing by experts
  • Personality Development Courses like Spoken English, Interview Techniques, and more...

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts
  • Language: English & Hindi Medium
Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 8 Months
  2. 3 Months
  3. 1 Month
16999 1416/month
BUY NOW


Q1. Who among the following has become the first Indian to break into the top-25 of world rankings in Table Tennis?
Anthony Amalraj
Sharath Kamal
G Sathiyan
Kamlesh Mehta
Harmeet Desai
Solution:
India’s G Sathiyan has become the first Indian to break into the top-25 of world rankings in Table Tennis. Sathiyan rose four spots to be 24th in the latest ITTF rankings, following his impressive sixth place finish in the Asia Cup in Yokohama.
Q2. Bharti AXA General Insurance, a private non-life insurer, has tied up with financial marketplace Wishfin’s insurance arm ________to offer two-wheeler insurance to customers via WhatsApp.
Wishpool
Likepolicy
Wishrules
Makeawish
Wishpolicy
Solution:
Bharti AXA General Insurance, a private non-life insurer, has tied up with financial marketplace Wishfin’s insurance arm Wishpolicy, to offer two-wheeler insurance to customers via WhatsApp.
Q3. India Ratings & Research (A Fitch Group Company) has lowered the country’s growth forecast for the current fiscal to _______.
7.3%
7.6 %
7.8 %
7.1 %
6.9 %
Solution:
India Ratings & Research (A Fitch Group Company) has lowered the country’s growth forecast for the current fiscal to 7.3%, from the earlier projection of 7.5 %.
Q4. The Union Environment Ministry has constituted a committee to implement the NCAP. What does C stands for in NCAP?
Cheque
Cleanliness
Credit
Clean
Credibility
Solution:
The Union Environment Ministry has constituted a committee to implement the National Clean Air Programme (NCAP), which aims to reduce particulate matter (PM) pollution by 20%-30% in at least 102 cities by 2024. The committee will be chaired by the Secretary, Union Environment Ministry
Q5. Who among the following was appointed as the Officer on Special Duty (OSD) in the office of Lokpal?
Dilip Kumar
Manoj Kumar
Sandeep Bakshi
Naina Parmar
Ramesh Mohan Singh
Solution:
Senior IAS officer Dilip Kumar was appointed as the Officer on Special Duty (OSD) in the office of Lokpal.
Q6. International Workers’ Day is celebrated across the world on___________ every year.
28 April
2nd May
30 April
3rd May
1st May
Solution:
International Labour Day (also known as May Day or International Workers’ Day) is celebrated across the world on 1st of May every year.
Q7. Which of the following firm has recently launched a recurring payment service for merchants that are working on a digital subscription model?
PhonePe
Amazon Pay
Paytm
Google Pay
MobiKwik
Solution:
Paytm has launched a recurring payment service for merchants that are working on a digital subscription model. The move will allow the subscription-based businesses to collect payments from their subscribers effortlessly.
Q8. Markets regulator SEBI directed ______to pay more than Rs 625 crore in the case of misuse of its co-location facility.
Tata Steel
NSE
BSE
Facebook
Paytm
Solution:
Markets regulator SEBI directed National Stock Exchange to pay more than Rs625 crore in the case of misuse of its co-location facility. SEBI has been probing alleged lapses in high-frequency trading offered through NSE’s co-location facility.
Q9. India was the world’s ______biggest military spender in 2018 according to new data think tank Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI).
1st
3rd
4th
2nd
5th
Solution:
India was the world’s fourth biggest military spender in 2018 behind the United States, China, and Saudi Arabia, according to new data think tank Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI). India was the fifth largest military spender in 2017.
Q10. Who has become the first Japanese Emperor to step down from the throne in more than 200 years?
Akihito
Takahashi
Watanabe
Nakamura
Tanaka
Solution:
Akihito became the first Japanese Emperor to step down from the throne in more than 200 years.
               



You may also like to Read:


Print Friendly and PDF