LIC AAO English Language Quiz 30th March 2019 | Day 19

lic-aao-english-language-30

English Quiz For LIC  AAO 2019

Life Insurance Corporation of India has released the notification for various posts for the Recruitment in 2019-20. This is a great opportunity for all those who aspire to get a Government Job this year. Now the next step is to start practicing for the exam from now itself. Thus, the English Language can be an impetus for your success as it helps you save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for LIC AAO 2019. 

Directions (1-5): Rearrange the following sentences (A), (B), (C), (D), and (E) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below. 

(A) The 12th edition, which started in Chennai on Saturday with an easy victory for the holders Chennai Super Kings, will span diverse venues for the 60 matches. 




(B) The Indian Premier League, since its launch in 2008, has become a sporting indulgence every summer. 
(C) But besides the immediacy of sixes, dot-balls and ecstatic fans, the current IPL has to deal with the elephant in the room. 
(D) Cricketing purists may sneer at Twenty20s and their lack of historical resonance, but there is no denying the IPL’s popularity and resilience. 
(E) Despite the elections being held through seven phases during April-May, the Board of Control for Cricket in India has ensured that every franchise gets its rightful share of home and away matches. 

Q1. Which of the following will be the FIFTH sentence after the rearrangement?




A
B
C
D
E
Solution:
The correct rearrangement is BDAEC.
Q2. Which of the following will be the SECOND sentence after the rearrangement?
A
B
C
D
E
Solution:
The correct rearrangement is BDAEC.
Q3. Which of the following will be the FIRST sentence after the rearrangement?
A
B
C
D
E
Solution:
The correct rearrangement is BDAEC.
Q4. Which of the following will be the FOURTH sentence after the rearrangement?
A
B
C
D
E
Solution:
The correct rearrangement is BDAEC.
Q5. Which of the following will be the THIRD sentence after the rearrangement?
A
B
C
D
E
Solution:
The correct rearrangement is BDAEC.
Directions (6-15): In each of the following questions a sentence is given in which a blank is given and a phrase is boldened in the sentence which may or may not be correct. Corresponding to each question, five options are given in which a word is given that should fill the blank and a phrase is given which should replace the phrase given in bold in the sentence. Choose the option in which the word and phrase are correct to make the sentence meaningful and grammatically correct. 

Q6. Although alterations has been made to the new healthcare law, it is doubtful if these changes will ..................... displeased voters.




have be made to the new, pacify
have been made to the new, mollify
have been make to the new, humour
have been made too the new, allay
have been making to the new, blunt
Solution:
"have been made to the new" is grammatically correct as 'altercations' is plural. 'Mollify' is the correct word and it means appease the anger or anxiety of (someone).
Q7. Bats are ..................... creatures because they tending to be more active during the night hours.
black, tended to be more active
nocturnal, tend to be more active
dangerous, tend to be more actively
flying, tend too be more active
danger, tend to be more too active
Solution:
'Nocturnal' means done, occurring, or active at night. ' tend to be more active ' is grammatically correct.
Q8. The client was unhappy when he learn that the software company was going to .................. his project’s delivery date.
when he learned that the, decreased
when he learning that the, withdrawing
when he learns that the, approach
when he has learn that the, intensify
when he learnt that the, recede
Solution:
"when he learnt that the" is grammatically correct. 'Recede' means go or move back or further away from a previous position.
Q9. If Gail wants to ................... more laughs during her stand-up comedy routine, she definitely needing to write funnier jokes.
collect, need to write funnier jokes
assemble, needs too write funnier jokes
garner, needs to write funnier jokes
deposit, needs to write funniest jokes
store, needs to writing funnier jokes
Solution:
'Garner' means gather or collect (something, especially information or approval). "needs to write funnier jokes" is grammatically correct.
Q10. While some public servants are found to be corrupt, it is impossible to .................. the integrity of the majority of law enforcement officers by offer them a bribe.
defile, by offered them a bribe
vitiate, by offering them a bribe
purified, by offering them an bribe
sully, by offering them a bribes
debasing, by offering them bribed
Solution:
'Vitiate' means spoil or impair the quality or efficiency of. "by offering them a bribe" is grammatically correct.
Q11. Because of the .................... behavior of the defendant, the judge instructed the jury not to allowed their personal feelings vitiate their objectivity in the case
annoy, not to allowing their personal feelings vitiate
friend, not to allow there personal feelings vitiate
pleased, not to allow their personal feels vitiate
obnoxious, not to allow their personal feelings vitiate
objection, not to allow their personal feelings vitiated
Solution:
'Obnoxious' means extremely unpleasant. "not to allow their personal feelings vitiate" is grammatically correct.
Q12. Although Taylor wants to ................ from gossiping, she is afraid her friends will encourage her to talking about other people.
refrain, will encouraged her to talk
avoids, will encourage her too talk
emerge, will encourage her to talked
abstain, will encourage her to talk
curbs, will encourage her to talks
Solution:
'Abstain' means restrain oneself from doing or enjoying something. 'will encourage her to talk' is grammatically correct.
Q13. The pilot had to make a daring .................. to avoids an incoming missile that would have destroyed his plane.
adventure, avoid an incoming missile that will
plotted, avoid a incoming missile that would
activity, avoided an incoming missile that would
drives, avoid an incoming missile that would
manoeuvre, avoid an incoming missile that would
Solution:
"manoeuvre" means a movement or series of moves requiring skill and care. "avoid an incoming missile that would" is grammatically correct.
Q14. .................... the groom decided not to have a bachelor’s party, he did want to find a way to celebrate his last night of singlehood.
Although, to find a way to celebrate
Despite of, to finds a way to celebrate
Inspite of, to finding a way to celebrate
Rather, to find an way to celebrate
Whether, to find a way to celebrated
Solution:
"Although, to find a way to celebrate" is the correct for the blank and phrase.
Q15. It is a teacher’s job to challenge her students and to urge them to ................ against theories that cannot be proves.
objection, that cannot be prove.
dissent, that cannot be proven.
protest, that cannot be proving.
resistance, that cannot be proves.
disunite, that cannot have proven.
Solution:
"Dissent" means the holding or expression of opinions at variance with those commonly or officially held. "that cannot be proven" is grammatically correct.

               






You may also like to Read:

    



Print Friendly and PDF