LIC AAO 2019 English Quiz for 13th March 2019 | Day 2


English Quiz For LIC  AAO 2019

Life Insurance Corporation of India has released the notification for various posts for the Recruitment in 2019-20. This is a great opportunity for all those who aspire to get a Government Job this year. Now the next step is to start practicing for the exam from now itself. Thus, the English Language can be an impetus for your success as it helps you save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for LIC AAO 2019. 

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
6799 453/month
BUY NOW

Directions (1-5): Read the following passage carefully and answer the questions given below it. Certain words have been printed in bold to help you locate them while answering some of the questions. 

One of the greatest challenges in life is being yourself in a world that's trying to make you like everyone .....A....... For research purpose, scientists placed 5 monkeys in a cage, with a ladder in the middle and bananas on the top. Every time a monkey went up the ladder, the scientist soaked the rest of the monkeys with cold water. After a while, whenever a monkey attempted to climb the ladder, others would beat him up. After some time, no monkey dared go up the ladder regardless of the temptation. Scientists then decided to replace one of the monkeys.

As expected, the new monkey instantly fell for the temptation and was beaten up by the rest. After several beatings, this new member learnt not to climb up the ladder even though he never learnt the real reason. Then, a second monkey was brought in and the same thing happened. The first monkey participated in the beating of the second monkey.
The replacements continued, until only a group of 5 monkeys were left in the cage. Even though the new group of monkeys never received a cold shower, they continued to beat up any monkey that attempted to climb the ladder. If you asked any of the new monkeys why the beatings took place, the answer would probably be, “Well, how do I know. I guess that's how things are done around here!"
You will never influence the world if you continue doing things the way they have always been done. Be different. Create chaos. Leave an echo behind!

Q1. What could be the most appropriate title for the passage given above?"



Monkey fights
Creating Chaos
Be Different
Nothing can change
None of the Above
Solution:
The most suitable title for the passage given above is "Be Different ".
Q2. Which of the following can be the most appropriate theme for the passage given above?
One can never influence the world if one continues doing things the way they have always been done.
Temptation and greed will always result in beating and criticism.
The best way to keep things going is to repeat them in the same manner as they are being done.
New group of monkeys was cleverer than the old group of monkeys.
None of the Above
Solution:
The theme for the passage is "One can never influence the world if one continues doing things the way they have always been done."
Q3. Which of the following words can fit in the blank given in A in the passage given above?
another
else
bless
properly
Both (a) and (b)
Solution:
'Else' is grammatically and contextually correct.
Q4. Which of the following words is similar in meaning to the word given in bold in the passage? 
TEMPTATION
Allurement
Hatred
Prevention
Reversal
Amalgamation
Solution:
'Allurement' is the synonym for 'temptation'. Temptation: the desire to do something, especially something wrong or unwise. Allurement: the power to entice or attract through personal charm.
Q5. Which of the following words is opposite in meaning to the word given in bold in the passage? 
CHAOS
Disarray
Discord
Harmony
Clutter
Both (c) and (d)
Solution:
'Harmony' is the antonym for 'Chaos'. Chaos: complete disorder and confusion.
Directions (6-10): In each of the following sentences, there is a blank space. Below each such sentence, there are five options with one word each. Fill up the blank with the word that makes the sentence grammatically and contextually correct. 

Q6. Coercion sometimes leads to the accomplishment of short-term goals, but its drawbacks .................. its advantages.



exceeding
enlarges
outweigh
lost
Both (c) and (d)
Solution:
Outweigh: be heavier, greater, or more significant than.
Q7. Professionals focus their energies on fulfilling their responsibilities and achieving results, not on ....................... a particular image.
portraying
confuse
mix
painted
Both (c) and (d)
Solution:
'Portraying' is grammatically and contextually correct.
Q8. The integration of three pillars of .................... development in public policies in a balanced measure is a difficult exercise.
sustain
consideration
immediately
sustainable
Both (a) and (d)
Solution:
Sustainable: able to be maintained at a certain rate or level.
Q9. The industrial, agricultural, commercial and public services consume a significant ................... of electricity for meeting higher demands of energy.
personnel
minute
columns
proportion
Both (a) and (d)
Solution:
'Proportion' is grammatically and contextually correct.
Q10. The attractiveness of democracy lies in its ................ to give us a peaceful transfer of power.
stabile
present
sustain
ability
Both (a) and (d)
Solution:
'Ability' is grammatically and contextually correct.
Directions (11-15): In each of the following questions a grammatically correct and meaningful sentence is given and four words are BOLDENED in it. One of these four words may be misspelt. You have to identify the misspelt word and chose the appropriate option as your answer. If all the words are correctly spelt, then mark ‘All Correct’ as your answer. 

Q11. Warriors of light always keep a certain gleem in their eyes.
Warriors
keep
certain
gleem
All Correct
Solution:
Gleam
Q12. The triangle is one of the most elementary symbolic figgures due to its geometric aspect.
triangle
elementary
figgures
geometric
All Correct
Solution:
Figures
Q13. If you start by promising what you don’t even have yet, you’ll lose your desire to work towards getting it.
promising
even
desire
towards
All Correct
Solution:
All Correct
Q14. The act of discovering who we are will force us to accept that we can go ferther than we think.
discovering
force
accept
ferther
All Correct
Solution:
Further
Q15. Don’t waste your time with explanations, people only hear what they want to hear.
waste
explanations
people
hear
All Correct
Solution:
All Correct

               







You may also like to Read:

         

Print Friendly and PDF