LIC AAO English Language Quiz 22nd March 2019 | Day 11

lic-aao-english-language-quiz-22nd

English Quiz For LIC  AAO 2019

Life Insurance Corporation of India has released the notification for various posts for the Recruitment in 2019-20. This is a great opportunity for all those who aspire to get a Government Job this year. Now the next step is to start practicing for the exam from now itself. Thus, the English Language can be an impetus for your success as it helps you save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for LIC AAO 2019. 

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 27 Months
  3. 9 Months
  4. 3 Months
  5. 1 Month
6799 453/month
BUY NOW


Directions (1-5): In each of the questions given below an incomplete sentence which must be filled/completed with one of the sentences/phrases given below i.e. one of the sentences/phrases can be fit into the given blanks. Choose the correct option and complete the given sentences. 

Q1. The pedestrian bridge that collapsed at Mumbai’s Chhatrapati Shivaji Maharaj Terminus, ....................................................................., underscores the irony of India’s race to development on creaking urban infrastructure.




leaving six people dead and several injured
leave six people dead and several injured
leaving six people dead and severally injured
leaving six people dead and several injury
leaves six people dead and several injured
Solution:
"leaving six people dead and several injured" is grammatically and contextually correct.
Q2. It was only in September 2017 that there was a stampede at Mumbai’s Elphinstone bridge that left at least 23 people dead, .................................................. and overcrowding on the rickety structure.
an incident that officials blaming on heavy rain
an incident that officials blamed at heavy rain
an incident that officials blamed on heavy rained
a incident that officials blamed on heavy rain
an incident that officials blamed on heavy rain
Solution:
"an incident that officials blamed on heavy rain" is grammatically and contextually correct.
Q3. In a city where eight million passenger trips are made daily on an overburdened railway system, besides other modes of transport, ...................................................................
the highest policy priority should be too raise levels of safety.
the highest policy priority should be to raise levels of safety.
the highest policy priority should be to raising levels of safety.
the highest policy priority should be to raise levels of safe.
the highest policy priority should be to raised levels of safety.
Solution:
"the highest policy priority should be to raise levels of safety." is grammatically and contextually correct.
Q4. Mumbaikars badly need a new deal in the form of a modernised bus system, ..................................................... funded through a levy on private vehicles or on fuel.
with expansion of services that can be
with expansion off services that can be
with expansion of services those can be
with expansion of services that can being
with expansion of serviced that can be
Solution:
"with expansion of services that can be " is grammatically and contextually correct.
Q5. India’s cities ................................................................ relating to jobs, housing, migration, living conditions, mobility, sanitation, climate change and sustainability.
are grapple with acute urban livelihood issues
are grappling with acute urban livelihood issues
are grappling with acute urban live issues
are grappling with acute urban livelihood issued
is grappling with acute urban livelihood issues
Solution:
"are grappling with acute urban livelihood issues" is grammatically and contextually correct.
Directions (6-10): In each of the questions given below, a sentence is given which is divided into FOUR parts such that the parts are jumbled and they do not make a meaningful sentence. Rearrange the following parts to form a grammatically correct and meaningful sentence and choose the correct rearrangement from the options given below each question. 

Q6. 




(A) in back-office efficiencies 
(B) personalised services and improvements 
(C) AI and machine-learning are 
(D) transforming customer experience with
ABDC
CDBA
DCBA
ADBC
CBDA
Solution:
The correct rearrangement is CDBA.
Q7. 
(A) sulphur oxide, nitrogen oxide and mercury in December 2015 
(B) limits for major pollutants such as suspended particulate matter, 
(C) really taken off, despite the Ministry of Environment notifying emission 
(D) the effort to clean up India’s thermal power plants running on coal has never
ABDC
CDBA
DCBA
ADBC
CBDA
Solution:
The correct rearrangement is DCBA.
Q8. 
(A) stereotyping Mahatma Gandhi as a saintly, 
(B) norms has inhibited a proper appreciation 
(C) of his views on science and scientists 
(D) spiritual person opposed to modern civilizational
ABDC
CDBA
DCBA
ADBC
CBDA
Solution:
The correct rearrangement is ADBC.
Q9. 
 (A) as well as loving concern 
 (B) existence has always enjoyed an exalted 
 (C) woman in India’s civilisational 
 (D) position of eminence, dominance
ABDC
CDBA
DCBA
ADBC
CBDA
Solution:
The correct rearrangement is CBDA.
Q10. 
(A) while the BCCI is a private body 
(B) that needs no financial help from the 
(C) it performs significant public functions 
(D) government, it is being increasingly recognised that
ABDC
CDBA
DCBA
ADBC
CBDA
Solution:
The correct rearrangement is ABDC.
Directions (11-15): In each of the questions given below a/an idiom/phrase is given in bold which is then followed by five options which then try to decipher its meaning. Choose the option which gives the correct meaning of the phrases. 

Q11. See eye to eye




something that will never happen
Begin one’s journey
agreeing with someone
to accidentally reveal a secret.
looking in the wrong place.
Solution:
See eye to eye: agreeing with someone
Q12. Penny for your thoughts
Once in a while, infrequently
To take on more responsibility than one can manage.
To work late into the night.
Asking someone what is on their minds
To become silent
Solution:
Penny for your thoughts: Asking someone what is on their minds
Q13. Cut the Mustard
To perform well
To make a telephone call
To cut mustard plants
To take offense
To have a good time
Solution:
Cut the Mustard: To perform well
Q14. To add insult to injury
to avoid a subject/person/situation
to accomplish two things with the same effort
to not feel well
to not judge someone or something based solely on appearance.
to make a situation worse
Solution:
To add insult to injury: to make a situation worse
Q15. Shoot the Breeze
To be particularly pleasing or appropriate
To stop engaging in a habitual practice
To discuss a serious issue with higher authorities
To chat idly or casually, without any serious topic of conversation
To express scorn or disregard
Solution:
Shoot the Breeze: To chat casually, without any serious topic of conversation

               






You may also like to Read:
     

Print Friendly and PDF