Must Do Current Affairs Questions for IBPS PO and IBPS RRB Clerk Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017
It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB Office Assistant (Clerk) Mains recruitment examination.
Q1. Name the country that has recently launched the world’s largest nuclear-powered icebreaker ship in a bid to expand its strategic presence in the terrain of the Arctic.
Answer: Russia

Q2. At which port, the first US crude oil cargo of 1.6 million barrels bought by Indian Oil Corporation from the US reached?
Answer: Paradip Port
Q3. In the recently released Fourth Bi-monthly monetary policy statement of RBI, the Monetary Policy Committee (MPC) has decided to _____________ the policy repo rate under the liquidity adjustment facility (LAF).
Answer: Unchange

Q4. The Royal Swedish Academy of Sciences has awarded the Nobel Prize in Chemistry 2017 to ____________________.
Answer: Jacques Dubochet, Joachim Frank, and Richard Henderson
Q5. What was the amount of the third line of credit (LoC) agreement that Bangladesh has recently signed with India for its infrastructure and social sector development?
Answer: $4.5 billion
Q6. The World Government Summit announced ___________ as a guest country in its upcoming gathering which is scheduled in February 2018.
Answer: India

Q7. HDFC Life Insurance Company has recently launched a servicing bot named ____________ for Twitter that uses artificial intelligence for customer service.
Answer: Neo
Q8.  In which city, the Reserve Bank of India opened a branch to make transactions across the state government more convenient?
Answer: Dehradun
Q9. Name the Digital payments firm that has recently announced its partnership with IRCTC Rail connect app which will allow customers book railway tickets using the former’s payment gateway.
Answer: MobiKwik
Q10. What is the theme of 2017 World Teachers’ Day?
Answer: Teaching in Freedom, Empowering Teachers
Q11. Who is the world’s most followed leader on Twitter, according to the latest report by Twiplomacy, a Burson Marsteller research project?
Answer: Donald Trump

Q12. The Norwegian Nobel Committee has awarded the Nobel Peace Prize for 2017 to ________________.
Answer: International Campaign to Abolish Nuclear Weapons
Q13. Name the first Indian Journalist-activist who has been posthumously accorded with the prestigious Anna Politkovskaya Award.
Answer: Gauri Lankesh
Q14. The Nobel Peace Prize 2016 was awarded to ___________ “for his resolute efforts to bring the country’s more than 50-year-long civil war to an end”.
Answer: Juan Manuel Santos
Q15. The Wushu World Championship 2017 was held recently in _____________. 
Answer: Kazan, Russia
TO READ MORE CURRENT AFFAIRS 

About Course:

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts
Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 6 Months
  2. 1 Month
  3. 3 Months
6049 504/month
BUY NOW



          

CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.