Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

Dear Readers,


So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
6799 453/month
BUY NOW

Q1.  US Based Airbnb is ______________ service.
Answer: Online marketplace

Q2. Who is the present Finance Secretary of India? 
Answer: Hasmukh Adhia

Q3. Name the person who has been appointed as the new Director of the country’s premier National Institute of Nutrition (NIN), Hyderabad.
Answer: R Hemalatha

Q4. To achieve universal household electrification in the country in the recently launched SAUBHAGYA Scheme, ‘S’ stands for?
Answer: Sahaj

Q5. Oxford Dictionaries has crowned “_______________” as its word of the year 2017.
Answer: Youthquake

Q6. The Union Cabinet chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi has approved setting up of National Nutrition Mission (NNM) with a three year budget of ______________ commencing from 2017-18
Answer: Rs.9046 crore

Q7. Who appointed as UN Environment’s Goodwill Ambassador for India?
Answer: Dia Mirza

Q8. The National Nutriton Mission (NNM) has been setup after the approval from the Union Cabinet chaired by Prime Minister Narendra Modi.It will be funded 50% by
Answer: IBRD or MDB

Q9. The 54th Statehood Day of Nagaland will be Celebrated alongwith____________________ festival 2017 at Naga Heritage Village, Kisama.
Answer: Hornbill

Q10. The Minister of Industry and Commerce, Suresh Prabhu was the chief guest for the Shared Value Summit 2017. The summit was held in ________________?
Answer: New Delhi

Q11. Software Giant Infosys has recently announced the appointment of _______________ as its new CEO and Managing Director.
Answer: Salil S. Parekh

Q12. The International Day of Disabled Persons is observed globally on _________________.
Answer: 3 December

Q13. Nation on 03rd December remembers Rajendra Prasad on his 133rd birthday. He was ____________________.
Answer: India’s first President

Q14. What is the theme for International Day of Disabled Persons 2017?
Answer: Transformation towards sustainable and resilient society for all

Q15. What is the capital of Kenya?
Answer: Nairobi