SBI PO 2019 English (Sentence Improvement) Quiz: 8th March 2019

sbi-po-2019-english-sentence-completion-quiz

English Quiz For SBI PO Exam 2019

The State Bank of India conducts a three-level examination to recruit Probationary Officers every year. Thus, the English Language can be an impetus for your success as it helps you save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for SBI PO Examination 2019-20.

Directions (1-15): Which of the following phrases given below each sentence should replace the phrase printed in bold letters to make the sentence meaningfully correct? Choose the best option among the five given alternatives that reflect the correct use of phrase in the context of the grammatically correct sentence. If the sentence is correct as it is, mark “No Change required” as your answer. 

Q1. The vitamin was added as an supplement to her diet to improve her blood circulation.



was added as a
was adding as a
were added as a
was adding as an
No change required
Solution:
'Was added as a' is the correct choice here and makes the sentence contextually and grammatically correct.
Q2. Convex lenses can been used to magnify light and make objects appear larger.
can be used too
can be used to
can been used too
can be using to
No change required
Solution:
'Can be used to' is the correct choice here and makes the sentence contextually and grammatically correct.
Q3. Although the street was exceedingly narrow, the truck driver was able to find an way to deliver the product.
was able too find a way
was able to found a way
was able to find a way
was an able to find a way
No change required
Solution:
'Was able to find a way ' is the correct choice here and makes the sentence contextually and grammatically correct.
Q4. During the lecture, the teacher tried to emphasize them key formulas used to calculate atomic mass.
tried to emphasize the
tried to emphasize that
tried to emphasizing the
tried too emphasize the
No change required
Solution:
'Tried to emphasize the' is the correct choice here and makes the sentence contextually and grammatically correct.
Q5. Because the bank continues to raising interest rates, fewer people can secure the steep loans.
continuing to raise
continues too raise
continues to raise
continues to raised
No change required
Solution:
'Continues to raise' is the correct choice here and makes the sentence contextually and grammatically correct.
Q6. Math problems that were exceedingly complex stumped both the confused student and his mother.
that was exceedingly
that were exceed
that were exceeding
that was exceeding
No change required
Solution:
No change required
Q7. My parents never fail to emphasizing the spirit of giving during the holidays.
fail to emphasize the
fail too emphasize the
fail to emphasize that
failing to emphasize the
No change required
Solution:
'Fail to emphasize the' is the correct choice here and makes the sentence contextually and grammatically correct.
Q8. Profuse sweating is often a signing of a high fever.
is often a sign off
is often an sign off
is for often a sign of
is often a sign of
No change required
Solution:
'Is often a sign of' is the correct choice here and makes the sentence contextually and grammatically correct.
Q9. If you inflate the air mattress using the air pump, you will had an elevated place to sleep inside the tent.
you will had a
you will have an
you will for have an
your will have an
No change required
Solution:
'You will have an' is the correct choice here and makes the sentence contextually and grammatically correct.
Q10. The teacher puts in longest hours of after school tutoring for the betterment of her students.
in long hours of after
in long hours off after
into long hours of after
into long hours off after
No change required
Solution:
'In long hours of after' is the correct choice here and makes the sentence contextually and grammatically correct.
Q11. Because Ellen is a generous person, she is going to make a profuse donation to her favorite charity.
she is going to make an
she is gone to make a
she is going too make a
he is going to make a
No change required
Solution:
No change required
Q12. The dictator insisted that his strict rules were for that betterment of his people.
were from that betterment
were for the betterment
was for the betterment
was for that betterment
No change required
Solution:
'Were for the betterment' is the correct choice here and makes the sentence contextually and grammatically correct.
Q13. Before Julie could ride her bike to the beach, she had to inflate her flattened tire with air.
her bike too the beach
her bike to in the beach
her biking to the beach
her bike to them beach
No change required
Solution:
No change required
Q14. The prevalence of diabetes and obesity in adults continues to rising as junk food portion sizes get bigger and bigger.
to rise as in junk food portion
to rise as junk food portioning
to rise as junk food portion
too rise as junk food portion
No change required
Solution:
'To rise as junk food portion' is the correct choice here and makes the sentence contextually and grammatically correct.
Q15. Because he is interested in the betterment of our community, my neighbor has started a recycling program.
he is interested in them
he is interested into the
he is interested into them
he is for interested in the
No change required
Solution:
No change required
               




You may also like to Read:

  


                                        Print Friendly and PDF