SBI PO Main- English Miscellaneous Quiz – 18th June 2019

sbi-po-main-english-miscellaneous-quiz


About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
6799 453/month
BUY NOW

SBI PO Main- English Miscellaneous Quiz

State bank of India's probationary Officer's prelims was held on the 8th and 9th of June. Students gave the exam with great enthusiasm and we also hope that you have done well. Prelims will be followed by the mains, and the date is already scheduled for 20 July this year. We know you all are full of optimism and expect your name in the cut-off list of prelims. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 for free to let you practice the best of latest pattern English Questions for SBI PO Examination 2019-20 so that you can make sure that this year's PO is in your pocket. With this, we wish you all the very best for the results of prelims. Keep the preparation engines running.



Directions (1-5): In each sentence below, a group of words has been underlined. From the five answer choices given below each sentence, pick out the one which can substitute the underlined group of words correctly, without changing the meaning of the sentence. 

Q1. We should realize that the chance of accident may be as great or greater in our homes than in a train or on the road.




may be at least as great in our home as
was at least as great as in homes
can be as great or greater in our homes thenn
may be at least as great or greater in our homes than
No correction required
Solution:
No correction required.
Q2. Primitive man believing that a crime created an imbalance which could be rectified only by punishing the wrongdoer.
believes that a crime created
believed that a crime created
believed that a criminal created
believed that a crime creates
No correction required
Solution:
The correct sentence is ‘believed that a crime created’ because that is a conjunction which should be preceded by principal verb(believed).
Q3. Calamities and indigence in the past was afflicting more than at present.
were more afflicting
was afflicted more
were more afflict
was afflict more
No correction required
Solution:
The correct sentence is ‘were more afflicting’ because ‘Calamities’ and ‘Indigence’ make plural subjects and hence verb should be plural.
Q4. By the candidate failing to keep his promise he will earn the distrust of all the voters.

Because the candidate failed
If the candidate has failed
Since the candidate failed
If the candidate fails
No correction required
Solution:
The correct sentence is ‘Because the candidate failed’ because this is a conditional sentence.
[If+S+V1, S+will+V1 ]
Q5. It is difficult to prevent assault against environment as those that are against animals.
those against
it is against
preventing those against
it is to prevent those against
No correction required
Solution:
The correct sentence is ‘it is against’
Directions (6-10): In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each five words are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word in each case. 

Q6. India has become, in purchasing power parity terms, the fourth largest economy in the world. India’s economic …(6)… since 1980 has been among the most rapid. Although India managed its one incipient crisis in the early 1990s, it avoided the catastrophic losses …(7)… While many feared that exposing India’s economy to global competition would reveal India’s economic …(8)… it has rather revealed strengths and often unexpected strengths in new areas no planner would have dreamed of. India is increasingly taking its …(9)… on the global stage and in international forums as a 21st century superpower. The generations of politicians and policy-makers who have been part of leading India to where it is today can be justifiably proud of the transformation. But achievements create new …(10)…, two of which are improving service delivery, particularly to the poor, through greater accountability and expanding the benefits of rapid growth— across sectors, regions and people.
decline
policy
crisis
treaty
growth
Solution:
'growth' is contextually and grammatically correct.
Q7. India has become, in purchasing power parity terms, the fourth largest economy in the world. India’s economic …(6)… since 1980 has been among the most rapid. Although India managed its one incipient crisis in the early 1990s, it avoided the catastrophic losses …(7)… While many feared that exposing India’s economy to global competition would reveal India’s economic …(8)… it has rather revealed strengths and often unexpected strengths in new areas no planner would have dreamed of. India is increasingly taking its …(9)… on the global stage and in international forums as a 21st century superpower. The generations of politicians and policy-makers who have been part of leading India to where it is today can be justifiably proud of the transformation. But achievements create new …(10)…, two of which are improving service delivery, particularly to the poor, through greater accountability and expanding the benefits of rapid growth— across sectors, regions and people.
end
deterioration
thus
together
elsewhere
Solution:
'elsewhere' is contextually and grammatically correct.
Q8. India has become, in purchasing power parity terms, the fourth largest economy in the world. India’s economic …(6)… since 1980 has been among the most rapid. Although India managed its one incipient crisis in the early 1990s, it avoided the catastrophic losses …(7)… While many feared that exposing India’s economy to global competition would reveal India’s economic …(8)… it has rather revealed strengths and often unexpected strengths in new areas no planner would have dreamed of. India is increasingly taking its …(9)… on the global stage and in international forums as a 21st century superpower. The generations of politicians and policy-makers who have been part of leading India to where it is today can be justifiably proud of the transformation. But achievements create new …(10)…, two of which are improving service delivery, particularly to the poor, through greater accountability and expanding the benefits of rapid growth— across sectors, regions and people.
growth
space
gain
weakness
void
Solution:
'weakness' is contextually and grammatically correct.
Q9. India has become, in purchasing power parity terms, the fourth largest economy in the world. India’s economic …(6)… since 1980 has been among the most rapid. Although India managed its one incipient crisis in the early 1990s, it avoided the catastrophic losses …(7)… While many feared that exposing India’s economy to global competition would reveal India’s economic …(8)… it has rather revealed strengths and often unexpected strengths in new areas no planner would have dreamed of. India is increasingly taking its …(9)… on the global stage and in international forums as a 21st century superpower. The generations of politicians and policy-makers who have been part of leading India to where it is today can be justifiably proud of the transformation. But achievements create new …(10)…, two of which are improving service delivery, particularly to the poor, through greater accountability and expanding the benefits of rapid growth— across sectors, regions and people.
matter
place
life
generation
mark
Solution:
'place' is contextually and grammatically correct.
Q10. India has become, in purchasing power parity terms, the fourth largest economy in the world. India’s economic …(6)… since 1980 has been among the most rapid. Although India managed its one incipient crisis in the early 1990s, it avoided the catastrophic losses …(7)… While many feared that exposing India’s economy to global competition would reveal India’s economic …(8)… it has rather revealed strengths and often unexpected strengths in new areas no planner would have dreamed of. India is increasingly taking its …(9)… on the global stage and in international forums as a 21st century superpower. The generations of politicians and policy-makers who have been part of leading India to where it is today can be justifiably proud of the transformation. But achievements create new …(10)…, two of which are improving service delivery, particularly to the poor, through greater accountability and expanding the benefits of rapid growth— across sectors, regions and people.
impossibilities
evaluations
challenges
comparison
dangers
Solution:
'challenges' is contextually and grammatically correct.
Directions (11-15): In each of the questions given below a/an idiom/phrase is given in bold which is then followed by five options which then try to decipher its meaning. Choose the option which gives the correct meaning of the phrases. 

Q11. Your guess is as good as mine




To have the same sense of humor
To get same marks in an exam
To have an idea about what's happening around
To play a lucky draw game
To have no idea or answer to a question
Solution:
Your guess is as good as mine: To have no idea or answer to a question
Q12. Throw someone under the bus

to make someone meet with an accident
to bring someone under trouble
to make someone work hard
to make someone fall ill
None of the Above
Solution:
Throw someone under the bus: to bring someone under trouble
Q13. Tongue in cheek

to take someone seriously
to not to take someone seriously
to insult someone
to neglect someone
to talk in a high tone
Solution:
Tongue in cheek: to not to take someone seriously
Q14. Twist someone's arm
to get into someone's personal matters
to break/fracture someone's arm
to pressurize someone into doing something that they are reluctant to do
to make someone irritated
to make friends and bully them
Solution:
Twist someone's arm: to pressurize someone into doing something that they are reluctant to do
Q15. Turn a blind eye

to condemn someone
to become blind after meeting an accident
to pretend not to notice
to protest against something right
to lie about something
Solution:
Turn a blind eye: to pretend not to notice
               




You may also like to Read: