March Current Affairs for NABARD Assistant Manager 2018 | 26th March 2018

Dear Readers,

February Current Affairs for SBI Clerk 2018

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.
Q1. The National Crime Records Bureau (NCRB) launched a mobile app called ______________ on the occasion of its 33rd Inception Day.
Answer: Citizen Services

Q2. The Insolvency and Bankruptcy Board of India (IBBI) signed an MoU with __________ to work in partnership for the effective implementation of the Insolvency and Bankruptcy Code, 2016 and its allied rules and regulations.
Answer: RBI

Q3. What is the ranking of India in the recently released World Happiness Report 2018?
Answer: 133rd

Q4. The capital of Madagascar is ______________.
Answer: Antananarivo

Q5. The theme for World Consumer Rights Day 2018 is ________________.
Answer: Making Digital Marketplaces Fairer

Q6. Name the IAF officer who has been appointed as the next Ambassador of India to the Republic of Belarus.
Answer: Sangeeta Bahadur

Q7. Indian para-athlete Deepa Malik won a gold medal at the World Para Athletics Grand Prix in Dubai. She is related with which of the following sports?
Answer: Javelin Throw

Q8. India and the Asian Development Bank (ADB) signed a loan agreement of amount _______________ for completion of works for double-tracking and electrification of railways tracks.
Answer: $120 million

Q9. Name the film that has bagged the Grand Prix de Montreal at the 21st Festival International du Film Pour Enfants de Montreal Film (FIFEM), .
Answer: Halkaa

Q10. In which state, North-East's first Indian Science Congress was held in 2009?
Answer: Meghalaya

Q11. Name the state government that has launched KHUSHI scheme to provide free sanitary napkins to school girls across the state.
Answer: Odisha

Q12. India won the inaugural IBSF Snooker Team World Cup in Doha, Qatar. It has defeated ____________.
Answer: Pakistan

Q13. The Union Minister of State (I/C) of the Ministry of Development of North Eastern Region (DoNER), Jitendra Singh launched the social media of a magazine on India-Israel relations. The magazine has been named as ___________.
Answer: Namaste Shalom

Q14. World rapid champion Viswanathan Anand annexed the Tal Memorial rapid chess title. The event was held in __________.
Answer: Russia

Q15. The government of India has signed an MoU with ____________ to enhance cooperation on 'National Campaign for Water Conservation in India'.
Answer: Israel