Test of the Day for Dena Bank PO Exam 2018: 24th May 2018

Dear Aspirants,

Test of the Day for Dena Bank PO Exam 2018: 24th May 2018

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like Dena Bank PO 2018. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed. Dena Bank PO Exam 2018 is one of the biggest opportunity for you guys to grab on, set you own mark and proceed with full confidence. All the very best for your preparations and All the future exams.


Q1. According to Union Budget 2018-19, Three Public Sector Insurance companies will be merged into a single insurance entity. Which of the following is not them?
Oriental India insurance Co. Ltd
United India Assurance Co. Ltd
National Insurance Co. Ltd
General Insurance Corporation of India
None of the given options is true
Solution:
Three Public Sector Insurance companies- National Insurance Co. Ltd., United India Assurance Co. Ltd., and Oriental India insurance Co. Ltd., will be merged into a single insurance entity.

Q2. To celebrate the 150 Birth Anniversary of Mahatma Gandhi, Father of the Nation from 02nd October 2019, the Budget set aside _____________ for the activities leading to the commemoration programme.
Rs. 250 crore
Rs. 150 crore
Rs. 100 crore
Rs. 350 crore
Rs. 450 crore
Solution:
To celebrate the 150 Birth Anniversary of Mahatma Gandhi, Father of the Nation from 2nd October 2019, the Budget set aside Rs.150 crore for the activities leading to the commemoration programme.

Q3. Which company has launched its first-ever debit card in Mexico, part of a push to encourage shoppers without bank accounts to buy online?
Sony
Alibaba Group
Yahoo
Google
Amazon
Solution:
Amazon.com Inc launched its first-ever debit card in Mexico, part of a push to encourage shoppers without bank accounts to buy online.

Q4. Which among the following state government is setting up an Rs. 100-crore Apparel Super Hub in Sircilla and It signed a memorandum of understanding with Kay Ventures to roll out the project?
West Bengal
Kerala
Telangana
Karnataka
Gujarat
Solution:
The Telangana government is setting up an Rs. 100-crore Apparel Super Hub in Sircilla. It signed a memorandum of understanding with Kay Ventures to roll out the project.

Q5. Name the newly nominated first-ever female director of the Central Intelligence Agency (CIA)?
Gina Haspel
Christine Lagarde
Michelle Bachelet
Christiane Amanpour
Yoani Sanchez
Solution:
Gina Haspel, the newly nominated first-ever female director of the Central Intelligence Agency (CIA), is a career intelligence officer with more than 30 years' experience.

Directions (6-10): Study the information and answer the following questions. 
In a certain code 
 ‘always to be right’ is written as ‘4 9 3 2’
 ‘right is also just’ is written as ‘9 7 6 5’
 ‘come to terms is written as ‘1 3 8’,
 terms are just’ is written as ‘0 1 6’ and
 ‘always is’ is written as ‘7 4’.

 Q6. What does ‘6’ represent in this code?
terms
also
are
is
just
Solution:
(6-10)

Q7. Which of the following is the code for ‘right’?
9
7
6
4
5

Q8. Which of the following represents ‘always be right terms’?
8413
2419
4389
1250
9042

Q9. Which of the following can be coded as ‘86315’ ?
to be are just terms
right to come are terms
be right also is terms
be right also is terms
also come to just terms.

Q10. Which of the following is the code for ‘come’?
0
8
1
3
4

Q11. A traveler buy two car for Rs. 750000 Rs. He sells first car at a profit of 22% and the second car at a loss of 8%. What is the S.P. of second car, if in whole transaction there is no profit no loss ?
508000 Rs.
497000 Rs.
507000 Rs.
506000 Rs.
566000 Rs.
Solution:

Q12. When 30 percent of a number is added to another number the second number increase to its 140 percent. What is ratio between first to second number ?
3 : 8
5 : 8
7 : 3
4 : 3
6 : 7
Solution:

Q13. A and B together can do a piece of work in 12 days and B and C together can do in 16 days. If A work for 5 days and B work for 7 days after remaining work completed by C in 13 days. Then find all three can complete total work alone in how many days individually ?
10, 48, 24
16, 36, 24
14, 48, 24
16, 48, 36
16, 48, 24
Solution:

Q14. Find the compound interest on Rs. 10000 for 3 year, if the rate of interest is 5% for first year, 6% for the second year and 10% for the third year ?
2013 Rs.
2043 Rs.
2143 Rs.
2233 Rs.
2243 Rs.
Solution:

Q15. A cloth seller gains 25% by selling a T-shirt for Rs. 475 and gain 15% by selling a shirt for Rs. 575 Rs. if he sells the T-shirt for Rs. 360 Rs. then what is least price for he must sell the shirt to avoid any loss on whole transaction?
520 Rs.
540 Rs.
500 Rs.
560 Rs.
535 Rs.
Solution:

Directions (16-20): In each of the questions given below a sentence is given which is then divided into five parts out of which last part is correct. There are errors in three out of four remaining parts and therefore only one of the parts (other than the bold one) is correct. You must choose the grammatically correct part as your answer. 

Q16. Paddy and sugarcane are India’s the most water-guzzling crops — using up over half(A)/ of the country’s total irrigation water(B)/ resources — but procuring policies and(C)/ water and power subsidies are skews(D)/ profitability and distorting crop decisions(E).
D
B
C
A
None of these
Solution:
Paddy and sugarcane are India’s most water-guzzling crops — using up over half of the country’s total irrigation water resources — but procurement policies and water and power subsidies are skewing profitability and distorting crop decisions.
Part(A): 'the' will be removed as here, we are talking about the India's most water-guzzling crops
Part(C): noun 'procurement' will replace the verb 'procuring'
Part(D): 'skews' will be replaced by 'skewing'
Thus, option (B) is the correct alternative.

Q17. As cancer therapy rely on increasing(A)/ the oxidative stress till(B)/ a critical point, the time of(C)/ internal rhythms in reactive-species(D)/ production is crucial(E).
A
B
C
D
None of these
Solution:
As cancer therapy relies on increasing the oxidative stress beyond a critical point, the timing of internal rhythms in reactive-species production is crucial.
Part(A): 'relies' will replace the 'rely'
Part(B): 'till' will replace the 'beyond'
Part(C): 'timing' will replace the 'time'
Thus, option (D) is the correct alternative.

Q18. By just change(A)/ the timing to drug(B)/ administration, the researchers could(C)/ reprogrammed internal rhythms of(D)/ reactive-species production(E).
C
D
A
B
None of these
Solution:
By just changing the timing of drug administration, the researchers could reprogram internal rhythms of reactive-species production.
Part(A): 'changing' will replace the 'change'
Part(B): preposition 'to' will get replaced by 'of'
Part(D): 'reprogrammed' will replace 'reprogramme'
Thus, option (C) is the correct alternative.

Q19. Such trade diversification for relatively less labour-intensive(A)/ sectors to value-added industrial products(B)/ would in turn leads to(C)/ sustained economic(D)/ growth and employment generation(E).
A
C
B
D
None of these
Solution:
Such trade diversification from relatively less labour-intensive sectors to value-added industrial products would in turn lead to sustained economic growth and employment generation.
Part(A): 'from' will replace 'for'
Part(C): 'lead' will replace 'leads'
Part(D): 'sustained' will change to 'sustaining'
Thus, option (B) is the correct alternative.

Q20. Deeper regional integration require(A)/ not only the dismantling(B)/ to border tariffs, but also(C)/ the elimination to non-tariff(D)/ barriers such as poor infrastructure(E).
D
A
B
C
None of these
Solution:
Deeper regional integration requires not only the dismantling of border tariffs, but also the elimination of non-tariff barriers such as poor infrastructure.
Part(A): 'require' will get replaced by 'requires'
Part(C): 'of' will replace 'to'
Part(D): 'of' will replace 'to'
Thus, option (B) is the correct alternative.

               




You May Also Like to Read: 

          




Print Friendly and PDF

No comments