Current Affairs for RBI assistant Mains Exam 2017


Q1. Who has been appointed as the New Prime Minister of Italy?
Answer: Paolo Gentiloni 

Q2. Name the country, where the longest rail tunnel opens?
Answer: Switzerland


Q3. Who has won the prestigious Ballon d’Or award for the fourth time?
Answer: Cristiano Ronaldo


Q4. Name the business tycoon, who has been removed from the director and chairman shaft of The Tata Industries?
Answer: Cyrus Mistry


Q5. Who is the newly appointed UN Secretary-General?
Answer: Antonio Guterres


Q6. Who has been appointed as the New Industry Director of Facebook?
Answer: Pulkit Trivedi


Q7. Antonio Guterres, a former Portuguese Prime Minister, was sworn in as the ______ United Nation Secretary-General after succeeding Ban Ki-moon as the chief of the 71-year old world body.
Answer: 09th


Q8. Kerala’s Chief Minister __________  has inaugurated the third edition of the Kochi-Muziris Biennale (KMB) at an inaugural event in Parade Ground, Fort Kochi.
Answer: Pinarayi Vijayan 


Q9. Which Indian Leader has been listed in the Global Thinkers of 2016 List compiled by the Foreign Policy magazine? 
Answer: Sushma Swaraj


Q10. Who has won the Badminton World Federation (BWF) 2016 Most Improved Player of the Year award at the Players’ in Dubai?
Answer: PV Sindhu


Q11. The World Bank Group (WBG) has halted the two concurrent processes initiated by ________________ under the Indus Water Treaty. 
Answer: India and Pakistan


Q12. WPI based inflation for November 2016 came in at a five-month low of 3.15 %, lower than 3.39 % in the october month, 2016. WPI stands for?
Answer: Wholesale Price Index


Q13. A biopic titled “Blond Ambition” has been named the most admired unproduced film script currently in the Hollywood system. It is the biopic of-
Answer: Madonna


Q14. Indo-Russian Bilateral Naval Exercise Indra Navy-2016 was held in December 2016. The first edition of this maritime exercise was held in?
Answer: 2003


Q15. Which company has launched ‘Each one, teach one’ to increase digital inclusion?
Answer: Paytm

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 3 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 

Use Code 'DREAM' to avail at best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 3 Months

Note: This package is not a part of Double Validity Offer

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 24 Months
  2. 1 Month
  3. 3 Months
6199 516/month
BUY NOW