Current Affairs for RBI assistant Mains Exam 2017


Q1. The International Boxing Association or AIBA has unanimously voted to induct the Boxing Federation of India (BFI) as one of its permanent members. Where is the headquarter of AIBA?
Answer: Lausanne, Switzerland

Q2. Minister of State for Development of North Eastern Region Dr Jitendra Singh has announced to provide 207 crore rupees for protection and development of the world heritage island Majuli located along river Brahmaputra in ……?
Answer: Assam


Q3. Name the country, which has comissions it’s first 7-tonne civil helicopter recently?
Answer: China


Q4. A free instant messaging service for work and business environments, Flock has launched world’s first chat operating system”FlockOS”. Who is the present Chief Executive Officer (CEO) of Flock?
Answer: Bhavin Turakhia


Q5. In city the 09th World Confluence of Humanity, Power and Spirituality has been held? 
Answer: New Delhi


Q6. Which state has announced Aerospace and Defence Policy-2016 to attract investment into fields of aerospace and defence design, development and manufacturing in the state recently?
Answer: Gujarat


Q7. Name the player, who capped off a sensational year by being adjudged the ICC Cricketer of the Year to win the prestigious Sir Garfield Sobers Trophy? 
Answer: R Ashwin, India


Q8. Who has been appointed as the new Chief Secretary in Tamil Nadu recently?
Answer: Girija Vaidyanathan


Q9. Finance Ministry has asked Public Sector Banks to restrict fees on payments through Immediate Payment Service (IMPS) and Unified Payments Interface (UPI) to the extent that is applicable for NEFT fund transfer of over 1,000 rupees. NEFT stands for?
Answer: National Electronic Funds Transfer


Q10. In city, ride-hailing service Uber Technologies launched its first fleet of electric cars? 
Answer: Madrid, Spain


Q11. Which country has been opened the world’s first solar road made with 30,000 square feet of solar panels?
Answer: France


Q12. Name the actor, who has become the highest advance taxpaying in 2016 (till December 15, 2016)?
Answer: Hrithik Roshan


Q13. Which country has launched atmospheric CO2-monitoring TanSat satellite, in an effort to curb and monitor greenhouse gas emissions? 
Answer: China


Q14. Which Indian city has emerged as the country’s most well-read city in the fourth consecutive year with Bengaluru and Mumbai taking the second and third spot, according to Annual Reading Trends Report 2016 by Amazon?  
Answer: New Delhi


Q15. Name the bollywood actor/actress, who has been ranked No. 1 on the fifth Forbes India Celebrity 100 List? 
Answer: Salman Khan

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 3 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 

Use Code 'DREAM' to avail at best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 3 Months

Note: This package is not a part of Double Validity Offer

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 24 Months
  2. 1 Month
  3. 3 Months
6199 516/month
BUY NOW