English Quiz (Sentence Completion) for SBI PO 2019 Exam: 4th February 2019

Dear Aspirants, 


sentence-completion-for-sbi-po-exam-2019



About Course:

This package Includes IBPS RRB Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

IBPS RRB Mains, IBPS CLERK, IBPS PO, LIC ASSISTANT, IBPS SO, IBPS PO Mains, SBI PO, SBI Clerk, Assistant, IBPS RRB PO Prelims, etc. 

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

What all You Get

  • All Interactive Live Classes by best teachers
  • All Recorded Video Courses designed by experts
  • All Tests Series
  • All eBooks
  • Doubt Clearing by experts
  • Personality Development Courses like Spoken English, Interview Techniques, and more...

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts
  • Language: English & Hindi Medium
Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 8 Months
  2. 3 Months
  3. 1 Month
16999 1416/month
BUY NOW

English Quiz For IBPS PO & Clerk 2019

The State Bank of India conducts a three-level examination to recruit Probationary Officers every year. Thus, the English Language can be an impetus for your success as it helps you save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for SBI PO Examination 2019-20.






Directions (1-15): In each of the questions given below an incomplete sentence which must be filled/completed with one of the sentences/words given below i.e. one of the sentences/words can be fit into the given blanks. Choose the correct option and complete the given sentences. 

Q1. Learning to abbreviate long words ----------------------------reporter type more quickly.

will help those court
will helped the court
will helping the court
will help the court
None of the above
Solution:

‘will help the court’ is both grammatically and contextually correct here. We will use ‘will’, as the sentence is in simple future tense.

Q2. After the earthquake, ----------------------huge deprivation of food and water in Haiti.

there was a
their was a
there were a
their were a
None of the above
Solution:

‘there was a’ is both grammatically and contextually correct here.

Q3. Microbial fuel cells (MFCs) are fast emerging -------------------------several specific requirements.

as an options for
as a option for
as an option for
as the option for
None of the above
Solution:

‘as an option for’ is both grammatically and contextually correct here. Since the word ‘option’ starts with a vowel, we will use the article ‘an’ with it.

Q4. Since Tony could see shapes and objects in the bright lights, he was classified---------------------------.

as only partially blindness
as them partially blind
as the only partially blind
as only partially blind
None of the above
Solution:

‘as only partially blind’ is both grammatically and contextually correct here.

Q5. To compress the crimpled rug, ---------------------several heavy books on the edges.

the maid lead
the maid laid
an maid laid
a maid laid
None of the above
Solution:

‘the maid laid’ is both grammatically and contextually correct here.

Q6. The pianist softly ----------------------------------the keys, playing a gentle melody.

began to compress
began too compress
begun to compress
begun too compressed
None of the above
Solution:

‘began to compress’ is both grammatically and contextually correct here. ‘Began’ is the appropriate choice here, as the sentence is in simple past tense.

Q7. The world is changing at a rapid pace and thus the difference between -------------------------------times is inevitable.

people’s born in different
people born in different
people born for different
people born of different
None of the above
Solution:

‘people born in different’ is both grammatically and contextually correct here.

Q8. The ---------------------------------constant pace and hence the lifestyle, ideologies, opinions, beliefs and the overall behaviour of people also undergoes change with time.

society changed at an
society changes at an
society changed at a
society changes at a
None of the above
Solution:

‘society changes at a’ is both grammatically and contextually correct here.

Q9. While generation gap ------------------------------conflict between the children and their parents, it is actually an interesting concept.

is usually a cause off
is usually an cause of
is usually a cause of
is usual an cause of
None of the above
Solution:

‘is casually a cause of’ is both grammatically and contextually correct here.

Q10. Sometimes the ---------------------------difficult however the strong will power help us to confront all the difficulties and creates a way.

task might been to
task will been too
task may be to
task may be too
None of the above
Solution:

‘task may be too’ is both grammatically and contextually correct here.

Q11. The priest --------------------------ceremonial robe when he is baptizing children.

wore a formal
wearing a formal
wears a formal
wears an formal
None of the above
Solution:

‘wears a formal’ is both grammatically and contextually correct here. Since the sentence states a general fact, we will use ‘wears’ and not ‘wore’ or ‘wearing’ and also the sentence is in simple present tense.

Q12. At the family reunion, cousins who -------------------------------------in a very long time will finally get the chance to.

have not seen each other
have not been seen each other
had not been seen each other
have not saw each other
None of the above
Solution:

‘have not seen each other’ is both grammatically and contextually correct here.

Q13. The blessing of the bread and wine ----------------------for ordained church leaders.

is a rite reserved
is an rite reserved
was a rite reserve
is a rite reserve is
None of the above
Solution:

‘is a rite reserved’ is both grammatically and contextually correct here.

Q14. Under in vitro conditions, Nilavembu Kudineer (a Siddha medicine) was found to provide protection against chikungunya virus -------------------------as a treatment during acute phase of dengue infection.

while it were effective
while it were effect
while its was effective
while it was effective
None of the above
Solution:

‘while it was effective’ is both grammatically and contextually correct here. Since the subject is singular here, we will use ‘was’ and not ‘were’.

Q15. The Tamil Nadu government had distributed Nilavembu Kudineer concoction to treat people infected with dengue during -------------------------------------2017.

the outbreak in late
the outbreak into late
that outbreak in late
those outbreak in late
None of the above
Solution:

‘the outbreak in late’ is both grammatically and contextually correct here.

               


                                    

Print Friendly and PDF