IBPS PO Prelims English Quiz: 10th August 2019

ibps-po-prelims-english-quiz-2019

IBPS PO Prelims English Quiz

The English language perplexes most of the students and makes one nervous during the examination even if the answer to the question is known. But there are no formulas to cramp or the longer the calculation to deal with. The mistakes that occur are because of the lack of confidence. With proper strategy, Study NotesQuizzesVocabulary one can calm his/her nerves and excel in no time. Make the reading newspaper, editorial a habit, and also participate in the daily quiz. The IBPS PO 2019 is just one step away from your reach, for your aid here is the quiz under the Study Plan ‘FATEH’, on the IBPS PO Prelims English Quiz and we have Phrase Fillers- Meaning for 10th August 2019.




Directions (1-15): In each of the following questions, a sentence is given with highlighted phrase. There are five words given below each sentence. Choose the word among the five options illustrating the meaning of the phrase. If no word illustrates the correct meaning then choose option (e), i.e. ‘None of These’ as your option. 


Q1. They also said the effects would wear off and disappear altogether once users stopped taking oestrogen doses.



Fade away
Consider
Exercise
Dispose
None of These
Solution:
Here, meaning of the highlighted phrase is ‘fade away’. As in the given sentence, it’s indicating that the effects of oestrogen start to fade away and then they are completely gone once the user stops taking the medicine. Hence, option (a) is correct answer choice,
Q2. A few hugs and tears are shed as we think back to when Lindsay was too ill to even get out of bed, and could not breathe on her own.
Past
Remember
Decrease
To refuse
None of These
Solution:
Correct answer is option (b). Here, it means that tears are shed when we remember to when Lindsay was too ill to even get out of bed and could not breathe on her own.
Q3. He said it was up to motorists to shop around for the best prices and use any fuel discount dockets they had.
Act extra
Organize
Compare prices
Return
None of These
Solution:
It’s clear from the above sentence that, one can find best prices if they compare prices a bit before buying anything. Hence, option (c) is correct answer choice.
Q4. Inspector Stuart Bruce said the victim tried to run away from them down Addison Street, but they chased him and started to punch him again.
Take action
Not to give up
Begin to Develop
Escape
None of These
Solution:
To “run away” means to escape from something or somewhere. Hence, option (d) is correct answer choice.
Q5. As their campus minister, I had urged them not to pass up an opportunity to reach out to the poor and oppressed.
Decline
Deceive
Defend
Define
None of These
Solution:
It is quite clear, that the minister is urging them not to decline the opportunity for reaching out the poor and oppressed. Therefore, option (a) is right choice.
Q6. Sadly, the film is being ludicrously overhyped, and thus many may end up feeling a bit let down upon actually seeing it.
Not tell
Disappoint
Allow entry
Sign in
None of These
Solution:
Here, the viewers may get disappointed with the overhyped movie that they may not be watching it. Hence, option (b) is correct.
Q7. If the plans go ahead all the special schools in Bolton will have been co-located with a mainstream school.
Check
Follow
Proceed
Oppose
None of These
Solution:
“go ahead” refers to “start or proceed”. Here, the sentence is referring to the proceeding of the plans that will result into relocation of special schools with a mainstream school in Bolton. So, option (c) is right.
Q8. Thieves break into parked motor vehicles and take away anything they can lay their hands on.
Destroy
Start
Support
Enter
None of these
Solution:
Since, ‘break into’ means entering forcibly something or somewhere. So, option (d) is correct.
Q9. The deputyship presented an objection on the release sentence; the court accepted it and issued its sentence to call off the release.
Visiting
Asking opinion
Arriving
Looking carefully
None of these
Solution:
‘Call off’ means ‘to cancel something’. Here, this meaning is not given so the correct answer choice is option (e).
Q10. To win a World Cup you need a few players to chip in with goals, not just rely on one player to get five or six.
Help
Clean
Enhance
Score
None of These
Solution:
Phrase ‘chip in’ means ‘help’. In the given sentence, ‘to win a world cup you need a few players to help with goals, not just rely on one player to get five or six.’ Hence, option (a) is the most suitable selection.
Q11. There are all sorts of other cases in which the standard components of parenting can come apart.
Become sick
Unsuccessful
Volunteer
Interrupt
None of These
Solution:
In the given sentence, it is stated that there are all kinds of cases in which the standard components of parenting can be unsuccessful, or fail to produce the intended results. Hence, option (b) is the most fitting answer choice.
Q12. If you're trying to cut back on coffee or caffeinated beverages, do it gradually.
Originate in
Start operating
Consume less
Rely on
None of These
Solution:
‘cut back on’ means ‘consume less’. The sentence means ‘if you are trying to consume less coffee or caffeinated beverages, do it gradually’. Hence, option (c) is right answer choice.
Q13. Some owners will put up with behaviour from their animals that would drive other people nuts.
Raise
Extinguish
Organize
Tolerate
None of these
Solution:
‘to put up’ refers ‘to tolerate’. Hence right answer choice is option (d).
Q14. During the past week campers learnt the art of African and tassa drumming, how to walk on stilts and how to put together an atlas.
Concern
Divide
Evaluate
Assemble
None of These
Solution:
‘put together’ infers ‘assemble’ as in ‘how to assemble an atlas’. So, the right answer choice is option (d).
Q15. May you take after your wonderful parents, and my treasured friends who share your name.
Resemble
Follow
Indicate
Recall
None of These
Solution:
‘take after’ means ‘ to resemble’. Right answer choice is option (a).
               



You may also like to Read:
    
All the Best BA'ians for LIC ADO Main 2019!!


Print Friendly and PDF