IBPS RRB Main Computer Practice Set: 1st September

| Updated On September 6th, 2019 at 11:52 am

Dear Aspirants,

ibps-rrb-computer-quiz

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 27 Months
  3. 9 Months
  4. 3 Months
  5. 1 Month
6799 453/month
BUY NOW

IBPS RRB PO/Clerk Computer Quiz

Computer Knowledge section can help you to improve your overall score if in case other sections are tougher than the expectation. We are providing you with a question set based on the types and patterns of questions asked in the Computer Knowledge section in previous years.

We already rolled the study plan for IBPS RRB MAINS 2019Computer Quiz of 1st September 2019 covers Miscellaneous Quiz.



Q1.Word is a word processor developed by Microsoft. In MS Word spelling check is a feature available in which tab?

(a) Page Layout

(b) Home

(c) Insert

(d) Review

(e) References

S1.Ans.(d)


Q2.The blank white area near the edges of every page in a word document is known as a ________.

(a) cut mark

(b) margin

(c) new area

(d) gutter

(e) indent

S2.Ans.(b)

Sol.

Margins refer to the blank white areas near the edges of a page. Every page has top, bottom, left and right margins. The area surrounded by these four margins where you write, edit, and format the text is known as the text area. Therefore, if you increase or decrease the margin of a page, you get less or more space for writing text.

Q3.Which of the following software posts unwanted advertisements on client’s computer?   

(a) Virus

(b) Malware

(c) Worm

(d) Adware

(e) Logic bombs

S3.Ans.(d)

Sol. 

Adware is a software that is used to post unwanted advertisements. Generally, these advertisements are posted as popups.

Q4.In which group can you find or replace text and select text or objects in a document?  

(a) Proofing

(b) Paragraph

(c) Editing

(d) Font

(e) None of these

S4.Ans.(c)

Sol.

The Proofing group contains commands to use the spell check and word count features. The Paragraph group allows you to modify the layout of a paragraph, thereby setting spacing and indentation of the paragraph. The Editing group contains the Find, Replace and Select commands to find text, replace text and select text or objects, respectively.

Q5.Walkie-talkie is an example of which of the following?

(a) simplex communication

(b) half-duplex communication

(c) full-duplex communication

(d) semi-duplex communication

(e) None of these

S5.Ans.(b)

Sol.

In the case of walkie-talkie, the person at one end sends signals, while the other on the receiving end receives these signals. The person at the receiving end cannot communicate until the person at the first end stops.

Q6.What happens when you boot up a PC?  

(a) Portions of the operating system are copied from disk into memory

(b) Portions of the operating system are copied from memory onto disk

(c) Portions of the Operating system are complied

(d) Portions of the operating system are emulated

(e) The PC gets switched off

S6.Ans.(a)

Sol. 

At the time of the booting process, all necessary files of the operating system are copied to the main memory (RAM) from hard disk. These files contain all necessary information to start the computer and initiate the input-output process.

Q7.Which of the following is not a computer language?

(a) High-level language

(b) Machine language

(c) Low-level language

(d) Medium-level language

(e)All of the above

S7.Ans.(d)

Sol. 

There is no such language as medium-level-language.

Q8.The ______________ folder retains copies of messages that you have started but are not yet ready to send.

(a) Drafts

(b) Outbox

(c) Address Book

(d) Sent Items

(e) Inbox

S8.Ans.(a)

Sol.

 Draft document is a type of technical report that is a work in progress, a preliminary form of a possible future document.

Q9.Linux is an OS based on_____

(a) DBMS

(b) UNIX

(c) Network node

(d) J2EEE

(e) Python

S9.Ans.(b)

Sol.

The Linux open source operating system, or Linux OS, is a freely distributable, cross-platform operating system based on Unix.

Q10. Which of the following is used to close a tab on a browser?

(a) Ctrl + T

(b) Ctrl + W

(c) Ctrl + A

(d) Ctrl + Y

(e) None of the above

S10. Ans.(b)

Sol.

Ctrl + W can be used to close a tab in a web browser.