IBPS RRB Mains Computer Quiz: 10th October_00.1
Latest Banking jobs   »   IBPS RRB Mains Computer Quiz: 10th...

IBPS RRB Mains Computer Quiz: 10th October

Computer Knowledge section can help you to improve your overall score if in case other sections are tougher than the expectation. We are providing you with a question set based on the types and patterns of questions asked in the Computer Knowledge section in previous years. We already rolled the study plan for IBPS RRB MAINS 2019Computer Quiz of 9th October 2019 covers Topic Miscellaneous.

                                        IBPS RRB Mains Computer Quiz: 10th October_50.1

Q1.What type of technology captures spoken words and forms them into sentences that a computer can understand and react to?
(a) Language translators
(b) Automatic speech recognition
(c) Interpreters
(d) Dialogue decipher
(e) Bio-metrics

S1. Ans.(b)
Sol. Automated speech recognition (ASR) is a technology that allows users of information systems to speak entries rather than punching numbers on a keypad.

Q2.Codes consisting of varying widths and spacing of parallel lines, which may be optically read, is known as _____.
(a) mnemonic
(b) Bar code
(c) Decoder
(d) All of the above
(e) None of the above

S2. Ans.(b)
Sol. A barcode is a machine-readable representation of data relating to the object to which it is attached.

Q3.What is that computer program called which translates one program instruction at a time into machine language?
(a) Compiler
(b) CPU
(c) Assembler
(d) Simulator
(e) Interpreter

S3. Ans.(e)
Sol. Interpreter Takes Single instruction as input and Compiler Takes Entire program as input.

Q4.What is the software frequently utilized by end users called (like Word, PowerPoint)?
(a) System Software
(b) System Appliances
(c) Application Software
(d) Operating System
(e) None of the above

S4. Ans.(c)
Sol. Application software is a program or group of programs designed for end users. An application program (app or application for short) is a computer program designed to perform a group of coordinated functions, tasks, or activities for the benefit of the user. Examples of an application include a word processor, a spreadsheet, an accounting application, a web browser etc.

Q5.Avast is an example of ________.
(a) Virus
(b) Antivirus
(c) Worm
(d) Messaging app
(e) Photo Editor

S5. Ans.(b)
Sol. Avast Antivirus is a family of antivirus software and internet security applications developed by Czech technology company Avast Software for Microsoft Windows, Mac OS and Android.

Q6. Something which has easily-understood instructions is said to be:
(a) Information
(b) Word processing
(c) Icon
(d) User friendly
(e) None of these

S6. Ans. (d)
Sol. User friendly instructions are easy to understand by the user.

Q7.The icons on the __________ are organized according to function and according to the most commonly used commands in MSWord.
(a) GUI
(b) Icon layout
(c) toolbars
(d) Windows
(e) None of these

S7. Ans. (c)
Sol. The icons on the toolbars are organized according to function and according to the most commonly used commands in MSWord. The toolbar that usually appears directly below the menu bar is called the Standard Toolbar. The toolbar just below that is called the Formatting Toolbar.

Q8.The ______ button on the Quick Access Toolbar allows you to cancel your recent commands or activities.
(a) Search
(b) Cut
(c) Undo
(d) Redo
(e) Shift

S8. Ans. (c)
Sol. To undo an action Click Undo Button on the Quick Access Toolbar. Keyboard shortcut Press CTRL+Z .

Q9.Web cam is an:
(a) input unit device
(b) output unit device
(c) processing device
(d) Input and Output device
(e) None of these

S9. Ans.(a)
Sol. A webcam is a hardware camera and input device that connects to a computer and the Internet and captures either still pictures or motion video of a user or other object.

Q10.Which part of the hardware compensates the difference between the CPU and peripherals?
(a) Scanner
(b) Printer
(c) Video card
(d) Motherboard
(e) Interface

S10. Ans.(e)

Check out Computer Knowledge Videos Here

You may also like to Read:

Download Hindu Review of October 2021: Free PDF

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.
Was this page helpful?
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizzes
  • Subject-Wise Quizzes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?