IBPS RRB Mains Computer Practice Set: 24th August

Dear Aspirants,

ibps-rrb-computer-quiz

IBPS RRB PO/Clerk Computer Quiz

Computer Knowledge section can help you to improve your overall score if in case other sections are tougher than the expectation. We are providing you with a question set based on the types and pattern of questions asked in the Computer Knowledge section in previous years.
We already rolled the study plan for IBPS RRB MAINS 2019Computer Quiz of 24th August 2019 covers Miscellaneous Topics.

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
8449 563/month
BUY NOW




Q1. If you wish to extend the length of the network without having the signal degrade, you would use a _____. 
(a) Repeater
(b) Router
(c) Gateway
(d) Switch
(e) None of these


S1. Ans. (a)
Sol.
A repeater is an electronic device that receives a signal and retransmits it at a higher level or higher power, or onto the other side of obstruction so that the signal can cover longer distances

Q2. Which of the following is the fastest media of data transfer? 
(a) Co-axial Cable
(b) Untwisted Wire
(c) Telephone Lines
(d) Fiber Optic
(e) None of these

S2. Ans. (d)
Sol.
A fiber optic cable consists of a bundle of glass threads, each of which is capable of transmitting messages modulated onto light waves.

Q3. LANs can be connected by which of the following devices which operate on the data link layer? 
(a) Hub
(b) Bridges
(c) HDLC
(d) Tunnel
(e) None of these

S3. Ans. (b)
Sol.
Bridges operate on data link layer and they can be used to connect LANs.

Q4.In which process, each program is split into fixed-size program components called pages?  
(a) Multitasking
(b) Logging on
(c) Paging
(d) Scheduling
(e) Time-Sharing

S4. Ans. (c)
Sol.
.Paging is a process in which each program is split into fixed-size program components called pages. Some pages of it are loaded in the main memory, depending upon the storage availability and requirement to execute a program.

Q5.Different icons of application software can be found in which bar in the latest version of Microsoft Windows?
(a) Start Menu
(b) Browser
(c) Status
(d) Control Panel
(e) None of these

S5. Ans. (a)
Sol.
Microsoft re-introduced Start Menu bar and you can access various application software like paint or Word

Q6. If a word is typed that is not in MS Word’s dictionary, a wavy underline appears below the word. What is the color of the underline that appears in this situation?
(a) Blue
(b) Red
(c) Green
(d) Black
(e) Pink

S6. Ans.(b)
Sol. 
This indicates either a possible spelling error or that Word doesn’t recognize a word, such as a proper name or place. Green underline- Word thinks that grammar should be revised. Blue underline- A word is spelled correctly but does not seem to be the correct word for the sentence.

Q7. A type of instruction that can produce several lines of machine language code is called a ______.
(a) Mnemonic
(b) Address
(c) Macro
(d) Assemble
(e) None of these

S7. Ans. (c) 
Sol.
A Macro instruction is a line of computer program coding that results in one or more lines of program coding in the target programming language, sets variables for use by other statements, etc.

Q8.Word processing, spreadsheet, and photo-editing are examples of which type of software?
(a) Application software
(b) System software
(c) Operating system software
(d) Platform software
(e) None of these

S8. Ans. (a)
Sol.
Application software is a term that is used for software created for a specific purpose. It is generally a program or collection of programs used by end-users.

Q9.The difference between people with access to computers and the Internet and those without this access is known as the:
(a) digital divide
(b) Internet divide
(c) Web divide
(d) broadband divide
(e) None of these

S9. Ans. (a)
Sol.
  The digital divide is the gap between those who have already access to computers and the Internet and those who do not.

Q10.Which of the following kind of devices allows the user to add components and capabilities to a computer system?
(a) System boards
(b) Storage devices
(c) Input devices
(d) Output devices
(e) Expansion slots

S10. Ans. (e) 
Sol.
Expansion slots allow a user to add devices.






You may also like to Read:

Print Friendly and PDF