Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

Dear Readers,

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
6799 453/month
BUY NOW

Q1. With whichvcountry, the United States has launched their largest-ever joint aerial drills, called Vigilant Ace?
Answer: South Korea

Q2. Name the Indian archer who has recently won bronze medal at the Indoor Archery World Cup Stage 2.
Answer: Deepika Kumari

Q3. The first International exhibition and Conference on AYUSH and Wellness sector- AROGYA 2017 has begun in __________________.
Answer: New Delhi

Q4. The first International exhibition and Conference on AYUSH and Wellness sector- AROGYA 2017 has begun, recently. The theme of the conference is ______________.
Answer: Enhancing the global potential of Ayush

Q5. The Indoor Archery World Cup Stage 2 was concluded recently in ______________.
Answer: Thailand

Q6. The 3rd edition of the Dialogue between the NITI Aayog and the Development Research Council of China, the DRC- NITI Aayog Dialogue was held in which city? 
Answer: Beijing

Q7. Which district was recently included in the National Capital Region (NCR), taking the  total number of districts in the NCR to 23?  
Answer: Shamli

Q8. The Asian Development Bank’s (ADB) Board of Directors has approved debt financing  and partial risk guarantees totaling _____________ to develop the Reliance Bangladesh  Liquefied Natural Gas (LNG) and Power Project.
Answer: $583 million

Q9. The Banasura Sagar Dam is in which of the following state?
Answer: Kerela

Q10. Who is not a co-author of the recently launched book based on  Indian cinema titled ‘Bollywood: The Films! The Songs! The Stars!’?
Answer: Girish Karnad

Q11. What is the current Policy Repo Rate under the liquidity adjustment facility (LAF)?
Answer: 6.00 percent

Q12. Crown Prince Mohammed bin Salman has been voted the Time magazine readers’ Person of the Year. He is prince of which country?
Answer: Saudi Arabia

Q13. Name the state that has become the first state to endorse the Centre’s draft bill that makes instant triple talaq a cognizable and non-bailable offense.
Answer: Uttar Pradesh

Q14. Vice President M Venkaiah Naidu inaugurated the 12th Annual convention of central information commission in _____________.
Answer: New Delhi

Q15. As per fifth Bi-monthly monetary policy, what is the projection of real GVA growth for 2017-18?
Answer: 6.7 percent