Must Do Current Affairs Questions for Syndicate Bank PO 2018

Dear Readers,

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
8449 563/month
BUY NOW
Q1. Name the country that has won the first-ever South Asian Regional Badminton Team Championship.
Answer: India


Q2. Prime Minister Narendra Modi inaugurated the BR Ambedkar International Centre in ____________.
Answer: New Delhi


Q3. The Government has enhanced the monetary allowances for the Gallantry Award winners. The Allowance (Rupees per Month) for Param Vir Chakra (PVC) has been increased from 10,000 to _______________.
Answer: 20,000


Q4. The Parliament of which country has recently legislated for marriage equality, passing a bill almost unanimously to allow two people, regardless of sex, to marry.
Answer: Australia


Q5. What is the Capital of Cuba?
Answer: Havana


Q6. ______________ has been appointed as the next Ambassador of India to Turkmenistan.
Answer: Azar A.H.Khan


Q7. Name the Actress who has bagged the award for Best Actress (Critics) in the Star Screen Awards 2017.
Answer: Vidya Balan


Q8. The Mayor of London, Sadiq Khan has named noted Indian businessman _____________ as ‘International Ambassador’ who will be tasked with championing the UK capital across the globe.
Answer: Deepak Parekh


Q9.  Which Historic Monument has been declared as the second best UNESCO world heritage site in the world, according to a new survey by online travel portal TripAdvisor.
Answer: The Taj Mahal


Q10. Name the subsidiary of Axis Bank which has become the first-ever broking arm of a bank to take membership of a commodity exchange by registering itself with NCDEX.
Answer: Axis Securities


Q11. A renowned communication expert ____________ was appointed as the President of Para-Sports Foundation (PSF), India.
Answer: Sarvesh Kumar Tiwari


Q12. FIFA has lifted a two-year suspension against football association of which country that has prevented the country from participating in international tournaments?
Answer: Kuwait


Q13. What is the capital of Kuwait?
Answer: Kuwait City


Q14. What does ‘I’ stands for in BIMSTEC?
Answer: Initiative


Q15. Minister of State for Culture (Independent Charge) Dr. Mahesh Sharma has inaugurated the three days ‘Bodhi Parva: BIMSTEC Festival of Buddhist Heritage’ in _________________.
Answer: New Delhi