Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

Dear Readers,


Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Note: This package is not a part of Double Validity Offer

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 24 Months
  2. 3 Months
  3. 1 Month
5399 449/month
BUY NOW
It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for banking examination.

Q1. The IV Global Conference on the Sustained Eradication of Child Labour was organized by _______________.
Answer: Argentina

Q2. President Ram Nath Kovind has recently launched JOHAR scheme entailing the expenditure of Rs 1,500 crore to help tribal and Dalit families double their incomes in four years. What does ‘H’ stands for in JOHAR?
Answer: Harnessing

Q3. Name the person who has recently inaugurated a three-day AP AgTech Summit-2017 in the coastal city Visakhapatnam.
Answer: Vice president M Venkaiah Naidu
Q4. In which city the Two-day “12th North-East Business Summit” was inaugurated?
Answer: New Delhi
Q5. What is the capital of Indonesia?
Answer: Jakarta

Q6. In the recently concluded 48th Edition of International Film Festival of India who was honoured with the prestigious ‘Indian film personality of the year’ Award?
Answer: Amitabh Bachchan

Q7. Five Russian competitors from the 2014 Sochi Winter Olympics, including two gold medallists, have been banned for life over anti-doping rule violations by International Olympic Committee (IOC).Where is the 2020 Summer Olympics going to be held? 
Answer: Tokyo
Q8. Jet Airways and _______________ announced a partnership to route more traffic through Europe and on to North America.
Answer: Air France-KLM
Q9. The Union Finance Minister Arun Jaitley formally launched a new payments bank. Which is the fourth payment bank to be launched?
Answer: Paytm Payments Banks
Q10. The largest dollar denominated bitcoin exchange ____________________ gave the latest price of Bitcoin as $10,052 in Asia bringing its rise for the year to date to more than 900 per cent.
Answer: Coinbase

Q11. The government represented by Senior level government officials, at the rank of Additional Secretary and Joint Secretary, nominated as ‘Prabhari’ officers has embarked upon a major policy initiative for the rapid transformation of how many backward districts across the country by 2022.
Answer: 115
Q12. In which city, The iconic third Trump Tower comprising 140 ultra-luxury apartments has been launched whereby its Indian developers are expecting to garner around Rs 700 crore in sales from the project?
Answer: Kolkata

Q13. Indian online payments firm BillDesk-owned Hatio Innovations has launched cryptocurrency exchange in India offering trading of Bitcoin and Bitcoin Cash.What is the name of the exchange?
Answer: Coinome
Q14. What is the tagline of Bank of Baroda?
Answer: India’s International Bank

Q15. Union Defence Minister Nirmala Sitharaman has been elected as President of the IDSA, set up in 1965 by the Ministry of Defence. What does ‘A’ stand for in IDSA?
Answer: Analysis

TO READ MORE CURRENT AFFAIRS




“Share Your RRB PO Interview Experience at contact@bankersadda.com”