Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

Dear Readers,


Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
8449 563/month
BUY NOW
It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for banking examination.

Q1. Name the singer who has been named the highest-paid woman in music in 2017 by the Forbes.
Answer: Beyonce

Q2. Name the country with which India has agreed to implement the general declaration for visa free entry of the crew of chartered and scheduled flights between the two countries.
Answer: Russia

Q3. Which is the first state to join UDAY scheme?
Answer: Andhra Pradesh

Q4. Name the Sahitya Akademi awardee Bengali writer who has been declared winner of the Big Little Book Award for year 2017 in the “Author in Bengali Language” category.
Answer: Nabaneeta Dev Sen

Q5. The International Court of Justice (ICJ) headquarters in ______________.
Answer: The Hague, Netherlands

Q6.  __________ has bought an undisclosed stake in Urja Money Pvt. Ltd, which evaluates creditworthiness of people seeking loans to buy two-wheelers.
Answer: Paytm

Q7. Telugu would be implemented as a compulsory subject from first standard to Intermediate, including in the CBSE and ICSE schools, from the next academic year in Telangana. Who is present Chief Minister of Telanana?
Answer: K Chandrasekhar Rao

Q8. Social networking giant Facebook stated that it expects to train about five lakh people in India on digital skills by _________ and has unveiled two programmes designed for individuals and start-ups.
Answer: 2020

Q9. The Cabinet has approved the setting up of the 15th Finance Commission which will assess the tax resources of the nation and suggest a formula for their devolution among states. Who was chairman of the 14th Finance Commission?
Answer: YV Reddy

Q10. Who is present Managing Director & CEO of Andhra Bank?
Answer: Suresh N Patel

Q11. Who has been appointed as the Managing Director & Chief Executive Officer of Aegon Life Insurance?
Answer: Vineet Arora

Q12.  _______________ won the season-ending Abu Dhabi Grand Prix from pole position, beating his Mercedes teammate at Yas Marina Cicuit in Abu Dhabi, United Arab Emirates (UAE)
Answer: Valtteri Bottas

Q13. Indian contingent to BWF Para-Badminton World Championships in _______________________ has clinched 10 medals, including two golds. 
Answer: South Korea

Q14. The Indian women’s kabaddi team was crowned the champions of Asia after beating _______________ in Gorgan, Iran.
Answer: South Korea

Q15. Parul Parmar is related to which sports?
Answer: Badminton



“Share Your RRB PO Interview Experience at contact@bankersadda.com”



Print Friendly and PDF