SBI Clerk Pre English Practice Set | 18th May

 SBI-Clerk-Prelims-English-Questions-2019


SBI Clerk Prelims English Questions (Day-13)

Dear students, The State Bank of India conducts a two-tier examination to recruit Clerks (Junior Associates) at regular intervals. Thus, the English Language plays a crucial role in sailing through all the stages of SBI Clerk exam. Here is a quiz on the English Language to let you practice the latest pattern English Questions for SBI Clerk 2019-20.


Directions (1-15): In each of the questions given below an incomplete sentence which must be filled/completed with one of the sentences/phrases given below i.e. one of the sentences/phrases can be fit into the given blanks. Choose the correct option and complete the given sentences. 

Q1. You can test their absorption rate by seeing ............................................. in white vinegar within 30 minutes.



if they dissolve almost entirely
if they dissolved almost entirely
if they dissolve almost entire
if they dissolving almost entirely
None of the Above
Solution:
"if they dissolve almost entirely " is grammatically and contextually correct.
Q2. I sat gazing at the blank screen, trying ....................................
to think of something too write.
to think of something to write.
to think of something to writing.
to think off something to write.
None of the Above
Solution:
"to think of something to write. " is grammatically and contextually correct.

Q3. Because the paparazzi kept following the celebrity around town, the media coverage did not seem ...........................................
as it would ever abate
though it would ever abate
as though it would ever abate
as though it would rather abate
None of the Above
Solution:
"as though it would ever abate " is grammatically and contextually correct.
Q4. Thanks to computers, we are able to calculate millions of equations and problems in ...............................................
a relatively short window off time
a relatively short window of timely
a relative short window of time
a relatively short window of time
None of the Above
Solution:
"a relatively short window of time " is grammatically and contextually correct.
Q5. Because of the blizzard weather, my arrival to New York ........................
will be delayed
will be delay
will be delaying
will been delayed
None of the Above
Solution:
"will be delayed" is grammatically and contextually correct.
Q6. Since ..............................., the police arrived to arrest the shopper.
he was caught steal,
he was caught stole,
he was caught stealing,
he was catch stealing,
None of the Above
Solution:
"he was caught stealing, " is grammatically and contextually correct.
Q7. Police ........................................ before it had a chance to drive over the Canadian border.
was dispatched to intercept the car
were dispatch to intercept the car
was dispatch to intercept the car
were dispatched to intercept the car
None of the Above
Solution:
"were dispatched to intercept the car" is grammatically and contextually correct. 'Police' is treated as a plural form and 'were' will be used with it.
Q8. With a filthy bathroom and dirty carpet, the hotel room simply........................................ another accommodation.
wasn’t bearable so I requested
wasn’t bearable so I had request
wasn’t bearable so I request
wasn’t bearable so I requesting
None of the Above
Solution:
"wasn’t bearable so I requested " is grammatically and contextually correct.
Q9. The investor couldn’t bear the thought of losing his fortune, so he decided .............................................
to sell his sink business.
to sell his sinking business.
to sell his sinked business.
to selling his sinking business.
None of the Above
Solution:
"to sell his sinking business. " is grammatically and contextually correct.
Q10. The hunters ........................................the forest and shooting the deer to death with their rifles.
kill a deer by quietly walk into
kill a deer by quiet walking into
kill a deer by quietly walking into
kill an deer by quietly walking into
None of the Above
Solution:
"kill a deer by quietly walking into " is grammatically and contextually correct.

Q11. The exuberant mother loves to gush about her two children, .............................................and believing them to be incapable of wrong in any way.
praise them for literally everything
praising them for literal everything
praising the for literally everything
praising them for literally everything
None of the Above
Solution:
"praising them for literally everything " is grammatically and contextually correct.
Q12. Steel beams are often used to support the crushing weight of massive skyscrapers, .............................................. and they must often be designed in a lattice to do so.
though several of them are needed
though several of the are needed
though several of them are need
though several of them are needing
None of the Above
Solution:
"though several of them are needed " is grammatically and contextually correct.
Q13. In order to purchase the property, they had ............................................ process.
to undergoes a lengthy application
to undergo a lengthy application
too undergo a lengthy application
to undergoing a lengthy application
None of the Above
Solution:
"to undergo a lengthy application " is grammatically and contextually correct.
Q14. My father always acts with caution when it comes to money, as he never wants to make a mistake ...............................................
and pay more than he has too
and pay more than he has in
and pay more than he has to
and paid more than he has to
None of the Above
Solution:
"and pay more than he has to " is grammatically and contextually correct.
Q15. During the election, several celebrities held fundraising events ..............................................
to endorsed their favourite candidates.
to endorse there favourite candidates.
to endorsing their favourite candidates.
to endorse their favourite candidates.
None of the Above
Solution:
"to endorse their favourite candidates" is grammatically and contextually correct.
               


You may also like to Read: