20-20 GA Capsule Quiz: Summits 2017 (International)

Dear BA’ians,



It is time to pace up your preparation with for the upcoming bank and insurance exams. GA plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news/current affairs not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB Officer Scale-I, RRB Office Assistant Mains recruitment examination.

About Course:

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts
Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 6 Months
  2. 3 Months
  3. 1 Month
6049 504/month
BUY NOW

Topic of Quiz is based on “Summits International” section from the Capsule. So, lets come and start the 20-20 Quiz. 
Question 1. 13th Meeting of Inter-Governmental Commission (IGC) with Kazakhstan held in?
Answer. Astana, Kazakhstan


Question 2. 9th BRICS Summit held in?
Answer. Xiamen, China. The theme was “Stronger Partnership for a better future”.

Question 3. 7th ASEM (Asia–Europe Meeting) Economic Ministers’ Meeting held in?
Answer. Seoul, South Korea Theme: ‘Innovative Partnership for Inclusive Prosperity’


Question 4. 7th Meeting of BRICS Trade Ministers held in?
Answer. Shanghai, China


Question 5. A Model United Nations (MUN) Regional Conference held at?
Answer. Kathmandu


Question 6. 12th G20 Summit 2017 held in?
Answer. Hamburg, Germany 


Question 7. Meeting of BRICS Ministers of Education held in?
Answer. Beijing, China


Question 8. 7th edition of SAARC Artists Camp & Exhibition of Paintings held in?
Answer. Kathmandu


Question 9. 22nd World Petroleum Congress (WPC) International Conference held in?
Answer. Istanbul, Turkey


Question 10. 2017 BRICS Youth Forum opened in?
Answer. Beijing, China. Theme was ‘Enhance BRICS Partnership, Promote Youth Development’.


Question 11. Indian Ocean Conference 2017 on the theme peace, progress, & prosperity held in?
Answer. Colombo, Sri Lanka


Question 12. Summit of G-7 interior ministers centered on security issues in the fall will be in?
Answer. Italy will host


Question 13. 15th Ministerial Meeting of Bay of Bengal Initiative for Multi-Sectoral Technical & Economic Cooperation (BIMSTEC) held in?
Answer. Kathmandu, Nepal.


Question 14. Meeting of Heads of Govts. of SCO Member States on prevention & elimination of emergency situation held in?
Answer. Choplon Ata in Kyrgyz Republic (Home Minister Rajnath Singh lead India)


Question 15. International Military Music Festival “Spasskaya Tower” is the parade of the best military music bands of Russia & other countries that takes place every year at?
Answer. Red Square in Moscow.


Question 16. Defense entity of Hinduja Group flagship company Ashok Leyland signed MoU with Rosoboronexport in? 
Answer. Russia


Question 17. Saudi Arabia & Britain signed a framework deal for military cooperation in?
Answer. Red Sea port city of Jeddah


Question 18. Turkey signed a deal with Russia to buy S-400 missile defence systems. Deal held in?
Answer. Istanbul, Turkey 


Question 19. 2nd Seminar on ‘MAKE’ projects for Indian Army was held in? (NATIONAL)
Answer. New Delhi


Question 20. Defence Accounts Department (DAD) organized its first Synergy Conference on Defence Pensions in? (NATIONAL)
Answer. New Delhi
All the very best BA’ians :)

Those who missed the previous 20-20 GA Capsule Quiz 2017, can click below –



        
CRACK IBPS PO 2017


11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.