Test of the Day for BOB PO 2018: 12th July 2018

Dear Aspirants,


We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like SBI PO Mains, BOB PO 2018. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed. SBI PO Mains, SBI Clerk Mains and BOB PO 2018 is one of the biggest opportunity for you guys to grab on, set you own mark and proceed with full confidence. All the very best for your preparations and All the future exams.



Directions (1-5): Study the information and answer the following questions: 
In a certain code language 
‘open the math book’ is written as ‘ cv mt zb fa’,
‘book are good friend’ is written as ‘ at fa la ka’,
‘tough are math question’ is written as ‘ ka qm nt cv ’,
‘open friend ask question’ is written as ‘ at yb zb qm’,

Q1. What is the code for ‘math’ in the given code language?
cv
mt
zb
fa
None of these
Solution:
(1-5)

Q2. What is the code for ‘friend’ in the given code language?
yb
fa
la
ka
at

Q3. What is the code for ‘question’ in the given code language?
at
yb
zb
qm
None of these

Q4.What may be the possible code for ‘tough question find’ in the given code language?
nt qm at
qm at zb
qm at ka
qm nt la
qm nt yx

Q5. What is the code for ‘are open’ in the given code language?
zb cv
ka fa
zb ka
k nt
cv ka

Q6. National E-Repository Limited (NERL), a group company of National Commodity and Derivatives Exchange Limited (NCDEX ), has brought in which of the following two banks on board as the repository participants for pledge finance?
ICICI Bank and Axis Bank
HDFC Bank and Axis Bank
ICICI Bank and HDFC Bank
Yes Bank and City Bank
Yes Bank and ICICI Bank
Solution:
National E-Repository Limited (NERL), a group company of National Commodity and Derivatives Exchange Limited (NCDEX), has brought in ICICI Bank and HDFC Bank on board as the repository participants for pledge finance.

Q7. Credit rating is _______
is used to rate the borrowers while giving advances
is used to work out performance of the employees
is used to calculate the number of excellent audit rated branches
is not used in any bank
is necessary before giving promotion to employees
Solution:
Credit rating is an analysis of the credit risks associated with a financial instrument or a financial entity. An assessment of the creditworthiness of a borrower with respect to a particular debt or financial obligation.

Q8. The Asian Development Bank (ADB) has projected that India’s economic growth is set to rise to ___________ this fiscal on back of GST and banking reforms.
7.0%
7.2%
7.3%
7.1%
7.4%
Solution:
The Asian Development Bank (ADB) has projected that India’s economic growth is set to rise to 7.3% this fiscal and further to 7.6% in the next financial year, on back of GST and banking reforms.

Q9. Reserve Bank of India labelled HDFC Bank as DSIBs in other words, 'too big to fail'. DSIBs stands for-
Domestic Systemically Important Below
Domestic Systemically Important Base
Domestic Systemically Important Banks
Domestic Systemically Important Branch
Domestic Systemically Important Brand
Solution:
Reserve Bank of India labelled HDFC Bank as ‘Domestic Systematically Important Banks’ (DSIBs)— in other words, 'too big to fail'.

Q10. The famous Ali Sagar Deer Park is located in the Nizamabad district of which state?
Madhya Pradesh
Haryana
Andhra Pradesh
Telangana
Maharashtra
Solution:
The famous Ali Sagar Deer Park is located in the Nizamabad district of Telangana. The park was established in 1985, and hosts many species of deer. This park serves a good picnic spot especially for kids.

Q11. A shopkeeper gave an additional 20 per cent discount on the reduced price after giving 15 per cent standard discount on an article. If Arpita bought that article for Rs.4420, what was the original price?
Rs. 6000
Rs. 6400
Rs. 6500
Rs. 6200
Rs. 6900
Solution:

Q12. The average age of Ravi kishan and Raghavendra is 24 years. If a new person Aniket is also included, the average age is increased by 1.5 years. What is the age of Aniket?
27
28.5
22
18
24.5
Solution:

Q13. In an examination a student Rahul obtained 35% of the maximum marks and failed by 25 marks. Another student Ravi scored 45% of the maximum marks which was 20 marks more than the passing marks. The necessary percentage required for passing is
32.75%
23.5%
40.55%
20%
48.25%
Solution:

Q14. A merchant buys two items for Rs. 7500. One item he sells at a profit of 16% and the other item at 14% loss. In the deal the merchant makes neither any profit nor any loss. What is the difference between selling price of both the items? (in rupees)
625
610
620
630
615
Solution:

Q15. A certain sum is invested for 2 years in scheme A at 20% p.a. compound interest (compounded annually), Same sum is also invested for the same period in scheme B at x% p.a. simple interest. The interest earned from scheme A is twice of that earned from scheme B. What is the value of x?
10
11
15
12
19
Solution:

Directions (16-20): Rearrange the following six sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below. 
(A) Is there learning when you are merely accumulating knowledge and gathering information?
(B) As a student of engineering, you study mathematics , and so on; you are learning, informing yourself about the subject.
(C) We can say that the additive process that we now call learning is not learning; rather it is merely a cultivation of memory, which becomes mechanical; and a mind that functions mechanically like a machine, is not capable of learning.
(D) What do you mean by learning?
(E) You are accumulating knowledge in order to use that knowledge in practical ways.
(F) Your learning is accumulative and additive.

Q16. Which of the following would be the FIRST sentence?
A
B
C
D
E
Solution:
(What do you mean by learning? Is there learning when you are merely accumulating knowledge and gathering information? As a student of engineering, you study mathematics , and so on; you are learning, informing yourself about the subject. You are accumulating knowledge in order to use that knowledge in practical ways. Your learning is accumulative and additive. We can say that the additive process that we now call learning is not learning; rather it is merely a cultivation of memory, which becomes mechanical; and a mind that functions mechanically like a machine, is not capable of learning.) The correct sequence is DABEFC; D

Q17. Which of the following would be the SECOND sentence?
F
A
B
C
D
Solution:
A

Q18. Which of the following would be the THIRD sentence?
B
F
A
E
C
Solution:
B

Q19. Which of the following would be the FOURTH sentence?
D
C
E
A
F
Solution:
E

Q20. Which of the following would be the LAST(SIXTH) sentence?
A
D
F
E
C
Solution:
C

               


      
You may also like to read: