Spelling Errors Quiz For Canara Bank PO: 27th November 2018


English Language Quiz For Canara Bank PO

Canara Bank PO Exam is on its way and a lot of aspirants are heading towards new hopes with this upcoming opportunity. Thus, the English Language can be an impetus for their success by helping them save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for upcoming Canara Bank PO Exam.





Directions (1-15): In each of the following questions a grammatically correct and meaningful sentence is given and four words are put in BOLD. One of these four words may be misspelt. You have to identify the misspelt word and choose the appropriate option as your answer. If all the words are correctly spelt, then mark ‘All Correct’ as your answer. 


Q1. President Ram Nath Kovind’s choice of Vietnam as the first Southeast Asian country to visit in his capacity as the President is not surpricing.

choice
Asian
capacity
surpricing
All Correct
Solution:
Surprising

Q2. A close ‘ally’ of India for over 70 years, and not limited to official diplomatic ties, Vietnam is critical for India’s foreighn policy at the regional and systemic levels.
ally
official
critical
foreighn
All Correct
Solution:
Foreign

Q3. While Mr. Kovind’s visit highlights the ‘normal’ trejectory of a presidential visit, there is a need to understand how Vietnam has calibrated its domestic and foreign policy shifts and where India’s relevance can fit into these policy changes.
trejectory
presidential
calibrated
relevance
All Correct
Solution:
Trajectory

Q4. Domestically, since the start of its Doi Moi policy — its political and economic renewal campaign —in 1986, Vietnam has made dramatic strides. Today it is a rapidly growing, regional economic giant, showing both dynamism and pragmetism in its calculations.
Domestically,
renewal
dynamism
pragmetism
All Correct
Solution:
Pragmatism

Q5. While earlier it imported agricultuural products, today it is a major exporter. Agricultural competence has furthered Vietnam’s entry into the Comprehensive and Progressive Agreement for Trans-Pacific Partnership (CPTPP).
Agricultuural
Competence
Comprehensive
Agreement
All Correct
Solution:
Agricultural

Q6. The major takeaway from Mr. Kovind’s visit is the referense to the ‘cooperation model’ India offers, providing choices and opportunities for its friends.
takeaway
referense
providing
opportunities
All Correct
Solution:
Reference

Q7. While the ties have progressed under the Look East and Act East Policies, going forward they need to factor in pragmatism, helping relations to move forward. India’s ability to look beyond the prism of optics will remain a core challange.
progressed
relations
prism
challange
All Correct
Solution:
Challenge

Q8. As an integrated district it played a crucial role during the seperate Telangana movement and it has a unique position in the State’s politics borne out of a sentiment.
integrated
seperate
unique
sentiment
All Correct
Solution:
Separate

Q9. Dissent is out in the open in Ramagundam, Vemulawada, Manthani and Jagtial assembly segments. The TRS rebels are planning to contest as independants from Ramagundam and Vemulawada segments.
Dissent
assembly
planning
independants
All Correct
Solution:
Independents

Q10. With the rise of an uncompromising fundamentalism, India is faced with extreme populist demands against minorities and the rule of law.
uncompromising
fundamentalism
populist
minorities
All Correct
Solution:
All are correct.

Q11. The forest department will use only electric vehicles inside tiger reserves for the use of tourists, to promote a clean envionment and put a check on vehicles run on petrol, diesel.
department
reserves
envionment
vehicles
All Correct
Solution:
Environment

Q12. As per a government resolution issued on Friday, such electric vehicles should be approved by the regonal transport office.
resolution
electric
approved
regonal
All Correct
Solution:
Regional

Q13. The forest department has linked the inetiative to the Central government’s National Electric Mobility Plan under which a target has been set to ensure over 60 lakh hybrid and electric vehicles on roads.
inetiative
National
Mobility
hybrid
All Correct
Solution:
Initiative

Q14. Two teenage girls allegedlly took their life after taking a selfie together at Aarey Colony in Goregaon on Tuesday.
allegedlly
taking
together
Colony
All Correct
Solution:
Allegedly

Q15. The footwear and anklets of the girls were recoverred from near the well, which is infamous as several residents have taken their lives there in the past, Ms. Hiremath said.
recoverred
infamous
several
taken
All Correct
Solution:
Recovered

               

No comments