English Quiz (Sentence Completion) for IBPS 2019 Exam: 27th January 2019


English Quiz For IBPS PO & Clerk 2019

IBPS had released the calendar for the Recruitment in 2019-20. Now the next step is to start practicing for the exams from now itself. Thus, the English Language can be an impetus for your success as it helps you save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for IBPS PO and Clerk Examinations 2019-20.



Directions (1-15): In each of the questions given below an incomplete sentence which must be filled/completed with one of the sentences given below. Choose the correct option and complete the given sentences. 

Q1. A Non-Resident Indian is often faced with the situation of .....................
maintained a Rupee account in India.
maintaining a Rupee account in India.
maintains a Rupee account in India.
maintaining a Rupee account in an India.
maintain a Rupee account in India.
Solution:
"maintaining a Rupee account in India." is grammatically and contextually correct here.

Q2. Remittance allowed from NRO is up to USD 1 million net of applicable taxes in a financial year after giving undertaking .....................
along with a certificate from a chartered accountant.
between with a certificate from a chartered accountant.
along with a certificate from an chartered accountant.
along with a certificate from a chartered accountancy.
along within a certificate from a chartered accountant.
Solution:
"along with a certificate from a chartered accountant." is grammatically and contextually correct here.

Q3. The interest earned in NRO account and credit balances are subject to respective income tax bracket and are also subject ............................
to applicable wealth and gift tax.
to applicable wealthy and gift tax.
to applicable wealth and gift taxation.
in applicable wealth and gift tax.
to application wealth and gift tax.
Solution:
"to applicable wealth and gift tax." is grammatically and contextually correct here.

Q4. FCNR accounts eliminate the risks due to currency fluctuations since they are required to be maintained in foreign currencies and ...................................
conversion for INR is not permissible.
conversion to INR is not permission.
conversion to INR will not permissible.
conversion to INR is not permissible.
convertible to INR is not permissible.
Solution:
"conversion to INR is not permissible." will be correct. A noun, i.e., 'conversion' will be used here.

Q5. With little money and nowhere to stay, the man was desperate for work and willing to do anything ......................
to made some money
to making some money
to make some money
to have make some money
to had make some money
Solution:
"to make some money" is grammatically and contextually correct here.

Q6. Although a screaming baby marred the beginning of Gail’s wedding ceremony, .................................
the rest of the wedding went up beautifully.
the rest of the wedding went beautiful.
the resting of the wedding went beautifully.
the rest of the wedding is beautifully.
the rest of the wedding went beautifully.
Solution:
"the rest of the wedding went beautifully." is grammatically and contextually correct here.

Q7. Because the seats don’t stretch back very far, you really .......................
can’t lie downs on the plane.
can’t lied down on the plane.
can’t be lie down on the plane.
can’t lie down on the plane.
can’t lies down on the plane.
Solution:
"can’t lie down on the plane." is grammatically and contextually correct here. The correct form for the verb 'lie' is to be used.

Q8. Losing weight is possible, but only if you are able to pull yourself .........................
out off the rut and start exercising.
out of the rut and start exercising.
out in the rut and start exercising.
out of the rut and starting exercising.
out of the rut and starts exercising.
Solution:
"out of the rut and start exercising." is grammatically and contextually correct here. 'Rut' means a habit or pattern of behaviour that has become dull and unproductive but is hard to change.

Q9. The pop festival passed off peacefully, despite ....................
the fears of local residents.
the fearing of local residents.
the feared of local residents.
the fears off local residents.
the fears of local residential.
Solution:
"the fears of local residents." will be correct.

Q10. Movie producers are considering a remake of the 1980 thriller, but need ......................................
to determining a budget for the reproduction first.
to determined a budget for the reproduction first.
to determine a budget for the reproduction first.
for determine a budget for the reproduction first.
to determine an budget for the reproduction first.
Solution:
"to determine a budget for the reproduction first." is grammatically and contextually correct. 'To' will take first form of verb here.

Q11. Needing a reminder to wake up for work, the exhausted musician ............................
set his alarm before crashing on the couch.
has been set his alarm before crashing on the couch.
setting his alarm before crashing on the couch.
set his alarm before crashing for the couch.
was set his alarm before crashing on the couch.
Solution:
"set his alarm before crashing on the couch." will be correct. Past tense of 'set' is 'set' itself.

Q12. The master was left speechless when the slave took the whip out of his hand and ..................................
order him to stop his beatings.
ordering him to stop his beatings.
had ordered him to stop his beatings.
will order him to stop his beatings.
ordered him to stop his beatings.
Solution:
"ordered him to stop his beatings." will be correct as the sentence is in past tense.

Q13. The owner of the market was offered a large sum of money to allow the local plant .....................................
to emblazoning their emblem on the side of the building.
to emblazoned their emblem on the side of the building.
to emblazon there emblem on the side of the building.
to emblazon their emblem on the side of the building.
to have emblazon their emblem on the side of the building.
Solution:
"to emblazon their emblem on the side of the building." will be correct. 'To' will take first form of verb here.

Q14. The company offered free gear as a perk to employees, ......................................... the company logo somewhere on the front
but only if they could emblazoned
but if they could emblazon
but only if they could emblazon
but only if they could emblazoning
but only they could emblazon
Solution:
"but only if they could emblazon" is grammatically and contextually correct here.

Q15. As the homeless man looked for salvage in the trash cans, he hoped he ..................................
would finds something of value to sell
would finding something of value to sell
would find something of value to sell
would find something of value to selling
would find something of values to sell
Solution:
"would find something of value to sell" is grammatically and contextually correct here.

               



No comments