Sentence Completion for NIACL AO Prelims Exam- 25th January 2019


Dear Aspirants,




English Quiz For NIACL AO Prelims 

NIACL AO Exam is on its way and a lot of aspirants are heading towards new hopes with this upcoming opportunity. Thus, the English Language can be an impetus for their success by helping them save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for upcoming NIACL AO 2018-19.

Watch Video Solution Here!!!






Directions (1-15): In each of the questions given below an incomplete sentence which must be filled/completed with one of the sentences/words given i.e. one of the sentences/words can be fit into the given blanks. Choose the correct option and complete the given sentences. 

Q1. We all fall prey to negative emotion sometimes, feeling sadness, anger, or even hate, but thankfully we experience ----------------------------------------------.
plenty of goodness once as well as
plenty off goodness ones as well
plenty off good ones as well
plenty of good ones as well
None of the above
Solution:
‘plenty of good ones as well’ will complete the sentence grammatically and contextually.

Q2. A framework for the skybridge ------------------------------------- the construction committee.
having approved by
has approved by
has been approved by
had approved by
None of the above
Solution:
‘has been approved by’ will complete the sentence grammatically and contextually. We will use present perfect tense here.

Q3. Since the woman sang the national anthem many times, -------------------------------the lyrics by heart.
she ought to know
she ought too know
he ought to know
he ought too knew
None of the above
Solution:
‘she ought to know’ will complete the sentence grammatically and contextually. With ‘ought’ we always use ‘to’ in standard English.

Q4. Two ------------------------------------ ownership of the money, so it’s hard to know who the cash really belongs to.
people having claimed
people’s have claimed
people have claimed
people have claim
None of the above
Solution:
‘people have claimed’ will complete the sentence grammatically and contextually. Since the sentence has ‘two’ in it, we will use people.

Q5. The gardens on the northside contain roses, lilies, ------------------------------beautiful wildflowers.
as was as some
as well as some
as were as some
as like more same
None of the above
Solution:
‘as well as some’ will complete the sentence grammatically and contextually.

Q6. The ------------------------------------- peanuts, so you shouldn’t eat it if you have a nut allergy.
dish may containing
dishes may containing
dish should containing
dish might contain
None of the above
Solution:
‘dish might contain’ will complete the sentence grammatically and contextually.

Q7. By increasing your water intake to at least eight cups a day, you can make sure that you are drinking enough to ---------------------------------.
keep you hydrated
keeping yourself hydrated
keep yourself hydrated
keep you hydrate
None of the above
Solution:
‘keep yourself hydrated’ will complete the sentence grammatically and contextually.

Q8. The chef decided to ------------------------------------- slowly steaming them in white wine and fruit juice.
poach the peaches by
poaching the peaches by
poach that peach bought
poach them peaches by
None of the above
Solution:
‘poach the peaches by’ will complete the sentence grammatically and contextually. Since the sentence is in present tense, we will use ‘poach’.

Q9. Although some degree of nervousness --------------------------------- during public speaking, the woman’s extreme shyness caused her much uneasiness.
is too be experienced
is to be experienced
was to being experienced
is to be being experienced
None of the above
Solution:
‘is to be experienced’ will complete the sentence grammatically and contextually.

Q10. Having never eaten seafood before, the man -------------------------- sushi.
was reluctant too trying
were reluctant too try
were reluctant to try
was reluctant to try
None of the above
Solution:
‘was reluctant to try’ will complete the sentence grammatically and contextually.

Q11. Though she was in a crowded church, the woman ------------------------------------- her purse unattended.
were reluctant to leave
was reluctant to leave
was reluctant to left
were reluctant to left
None of the above
Solution:
‘was reluctant to leave’ will complete the sentence grammatically and contextually.

Q12. The CEO of the company is down to earth, but ------------------------- herself with superiority and power.
she does carry
he does carry
yourself does carry
oneself does carry
None of the above
Solution:
‘she does carry’ will complete the sentence grammatically and contextually.

Q13. Many predicted the end of the universe in 1999, but the world-----------------------------.
kept on spin
keeping on spinning
kept on spinning
keeping on spin
None of the above
Solution:
‘kept on spinning’ will complete the sentence grammatically and contextually. The sentence is in present continuous form, we will say ‘kept on spinning’.

Q14. The English teacher ------------------------------- Japanese students so they could understand her by using common words and phrases.
speak plainly too her
spoke plainly to her
speak plain to her
spoke plain too she
None of the above
Solution:
‘spoke plainly to her’ will complete the sentence grammatically and contextually.

Q15. Since the webpage is static, its content------------------------------.
will not change
would have been not change
will nothing change
would nothing changed
None of the above
Solution:
‘will not change’ will complete the sentence grammatically and contextually.

               







Use Code: RD26
You May also like to Read:
   


Print Friendly and PDF

No comments