Current Affairs for Indian Bank PGDBF 2017


Q1. Sunderlal Patwa, who passed away recently, was the former Chief Minister of which state?
Answer: Madhya Pradesh

Q2. Government of India has launched Swachh Swasth Sarvatra initiative, aiming at strengthening health centres in open defecation-free blocks. Who is the present union Health and Family Welfare Minister?
Answer: Jagat Prakash Nadda

Q3. Who has been replaced Najeeb Jung as the next Delhi Lt Governor?
Answer: Anil Baijal

Q4. Which bank has launched Qualified institutional placement (QIP) to raise Rs 599.88 crore recently?
Answer: Lakshmi Vilas Bank

Q5. Which two States of India has signed an agreement to assist it compile a centralised database of its population to ensure efficient and effective implementation of welfare programmes?
Answer: Haryana and Andhra Pradesh

Q6. The government has launched a host of online initiatives including a mobile App ____________ and an ‘Online Consumer Mediation Centre (OCMC)’ to provide speedy redressal of consumer grievances. 
Answer: Smart Consumer

Q7. Name the player, who has honored with No. 1 spot after experiencing a sensational run in 2016 across all the formats of the game by Lord’s Cricket Ground?
Answer: Virat Kohli

Q8. The Department of Consumer Affairs, Ministry of Consumer Affairs Food and Public Distribution has been celebrated the National Consumer Day this year (2016) with the theme _______________ on 24th December, 2016 at Vigyan Bhavan, New Delhi.
Answer: Alternate Consumer Disputes Redressal

Q9. Kuchipudi found a place in the Guinness World Records when a record 6,117 dancers came together to present a show. Kuchipudi is the classical dance of which state?
Answer: Andhra Pradesh

Q10. Name the Prime Minister of France, who has resigned from Prime minister shaft and to declare himself a candidate for the presidency? 
Answer: Manuel Valls

Q11. Which private sector banks has introduced a full-fledged NRI-focused mobile banking application called SIB Mirror+ across major mobile platforms.
Answer: South Indian Bank

Q12. Ana Ivanovic, the former world No.1 and 2008 French Open champion, has been retired from tennis recently. She is belongs to which country? 
Answer: Serbia

Q13. Name the Indian State, which has decided to set up pilot corridor for an innovative concept of ‘Caterpillar Train’?
Answer: Haryana

Q14. Eminent Rajasthani writer _____________ has been chosen for the 26th Bihari Puraskar, 2016 by the K K Birla Foundation.
Answer: Satya Narayan

Q15. Name the North-eastern state, which will host the 2022 National Games coinciding with its 50 years of statehood.
Answer: Meghalaya

About Course:

This package Includes IBPS RRB Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

IBPS RRB Mains, IBPS CLERK, IBPS PO, LIC ASSISTANT, IBPS SO, IBPS PO Mains, SBI PO, SBI Clerk, Assistant, IBPS RRB PO Prelims, etc. 

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

What all You Get

  • All Interactive Live Classes by best teachers
  • All Recorded Video Courses designed by experts
  • All Tests Series
  • All eBooks
  • Doubt Clearing by experts
  • Personality Development Courses like Spoken English, Interview Techniques, and more...

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts
  • Language: English & Hindi Medium
Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 8 Months
  2. 3 Months
  3. 1 Month
16999 1416/month
BUY NOW