Current Affairs for IPPB mains Exam 2017



Q1. The upper house of which country rejected the ambitious BBIN Motor Vehicles Agreement (MVA) recently?
Answer: Bhutan

Q2. Who will be head a committee of Chief Ministers to suggest measures to reduce hardships caused to the common man by demonetisation of Rs 500 and Rs 1000 notes by the Modi government?
Answer: Chandrababu Naidu


Q3. __________ village in Sabarkantha district of Gujarat recently has earned the title of becoming the 1st digital village in India. 
Answer: Akodara


Q4. Which public sector bank has signed a memorandum of understanding (MoU) with the Indian Army on defence salary package?
Answer: Corporation Bank


Q5. Who will be honored with the Lifetime Achievement Award at the upcoming 47th International Film Festival of India in Goa?
Answer: Kwon Taek


Q6. Which Public sector bank has signed a corporate agency agreement with Bajaj Allianz General Insurance for the distribution of Bajaj Allianz’s general insurance products through its branches?
Answer: Canara Bank


Q7. Who has been appointed as president of Hockey India with immediate effect?
Answer: Mariamma Koshy


Q8. __________  and Indian Railways Catering and Tourism Corporation (IRCTC) have included ‘transgender as the third gender’ in the gender option along with male and female in the railway ticket reservation and cancellation forms.
Answer: Indian Railways


Q9. The Indian Railways will soon introduce a system on its trains to reduce train accidents. The system is named
Answer: Tri-Netra


Q10. Which country has lifted their first Davis Cup (Davis Cup, Tennis 2016) in a 3-2 victory over hosts Croatia in the final?
Answer: Argentina


Q11. Indian Navy’s seventh landing craft utility (LCU) L-57 was launched by Garden Reach Shipbuilders and Engineers Ltd (GRSE) recently in-
Answer: Kolkata


Q12. Name the noted Marathi author and Sahitya Akademi awardee, who passed away recently in Pune?
Answer: Anand Yadav


Q13. Insolvency and Bankruptcy Board of India (IBBI) has set up 2 advisory panels. Advisory committee on service providers consists of 9 members, the panel is lead by educationist _________ Corporate insolvency and liquidation panel is chaired by noted banker ___________.
Answer: Mohandas Pai, Uday Kotak


Q14. Who has won the inaugural Qatar Ladies Open in Doha?
Answer: Aditi Ashok


Q15. Which city has overtaken Mumbai to become India’s economic capital according to the economic entities globally in 2015?
Answer: New Delhi

About Course:

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts
Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 6 Months
  2. 1 Month
  3. 3 Months
6049 504/month
BUY NOW