Current Affairs for RBI assistant Mains Exam 2017


Q1. Which movies had bagged as many as four awards, including for the Best Film, at the 23rd Star Screen Awards 2016 recently?
Answer: Pink

Q2. The VISAKA scheme launched by the Union Ministry for Human Resource Development is aimed at making people aware about-
Answer: Cashless economic system


Q3. Who has been appointed as a CEO & Director of Airtel Digital TV DTH arm?
Answer: Sunil Taldar


Q4. The Hornbill Festival began was observed recently in which state? The festival coincides with the Statehood Day of the state which is observed on December 1.
Answer: Nagaland


Q5. Breaking the Bofors jinx, India and ___________ inked a nearly Rs 5,000 crore deal for 145 M777 ultra-light howitzers, which will be mostly deployed near the borders with China.
Answer: KPMG and Microsoft


Q6. President Pranab Mukherjee has inaugurated the first ever International Gita Mahotsav in………?
Answer: Kurukshetra, Haryana


Q7. John Key unexpectedly announced his resignation recently as the Prime Minister of-
Answer: New Zealand


Q8. Who has been appointed as a Senior Vice-President of Asian Football Confederation?
Answer: Praful Patel


Q9. Sachin Bansal and Binny Bansal have been jointly named “Asian of the Year 2016” by Singapore-based newspaper The Straits Times. They are the founders of
Answer: Flipkart


Q10. Name the Prime Minister of France, who has resigned from Prime minister shaft and to declare himself a candidate for the presidency? 
Answer: Manuel Valls


Q11. Under the second Meeting of Monetary Policy Committee (MPC) of RBI, What is the Reverse Repo Rate?
Answer: 5.75%


Q12. India has agreed to train the southeast nation’s Sukhoi-30 fighter pilots, In order to further boost its growing defence ties with which country?
Answer: Vietnam


Q13. The first of its kind app on breastfeeding protection jointly launched by Jual Oram, Union Minister of Tribal Affairs, A.V. Swamy, Member of Parliament, and Arun Kumar Panda, Additional Secretary, Health and Family Welfare and Mission Director, NHM, Government of India is?
Answer: Stanpan Suraksha


Q14. According to The World Economic Forum (WEF) which language ranked 10th in the top 10 most powerful languages on the world?
Answer: Hindi


Q15. The world’s first hospital train, Lifeline Express train gets how many additional coaches for cancer treatment?
Answer: 2

About Course:

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts
Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 6 Months
  2. 1 Month
  3. 3 Months
6049 504/month
BUY NOW