Current Affairs for RBI assistant Mains Exam 2017


Q1. Who has been appointed by U.S. President Donald Trump as U.S. envoy to China?
Answer: Terry Branstad 

Q2. Ease of Doing Business conference 2016 has been jointly inaugurated by which two countries and where?
Answer: India-UK, New Delhi


Q3. Who has been named the highest-paid athlete of all time by Forbes?
Answer: Cristiano Ronaldo


Q4. Which company has been named the company of the year by Fortune magazine in its annual Blue Ribbon ranking 2016?
Answer: Alphabet


Q5. Name the Bank, which bagged the ‘Best MSME Bank Award (private sector) 2016’?
Answer: Karnataka Bank


Q6. Name the country, which has removed an “undeclared” ban on import of ginned cotton from India?
Answer: Pakistan


Q7. Name of two banks, which are approved to merge into the biggest bank of all Gulf Countries with an asset of $ 178 billion?
Answer: National Bank of Abu Dhabi and First Gulf Bank 


Q8. Name  the 18th State, which has joined UDAY scheme?
Answer: Himachal Pradesh


Q9. Name the mission, launched by kerala to focus on sanitation, water conservation, environmental protection and promotion of agriculture?
Answer: Haritha Keralam Mission


Q10. Name the website, which has launched by Railway Minister Suresh Prabhakar Prabhu  to develop the Indian Railways in terms of service in travelling and freight across the country?
Answer: www.nationalrailplan.in


Q11. Name the mission, which has launched by Pranab Mukherjee on his 81st birthday to end child labour, child slavery and violence against children?
Answer: 100 million for 100 million campaign


Q12. Name the place, where the first India-China Think-Tanks Forum started?
Answer: New Delhi


Q13. Name the Indian cricketer, who has scored three double centuries in Test Series 2016?
Answer: Virat Kholi


Q14. Name the Athlete, who became the first Indian to win a medal at the 2016 Mr Olympia event?
Answer: Iqbal Sayed


Q15. Name the woman, who has became the first canadian woman to appear on canadian $10 bill?
Answer: Viola Desmond

About Course:

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts
Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 6 Months
  2. 1 Month
  3. 3 Months
6049 504/month
BUY NOW