English Quiz IBPS Clerk 2019 for 11th of October

IBPS Clerk Prelims English Quiz

The English language perplexes most of the students and makes one nervous during the examination even if the answer to the question is known. But there are no formulas to cramp or the longer the calculation to deal with. The mistakes that occur are because of the lack of confidence. With proper strategy, Study NotesQuizzesVocabulary one can calm his/her nerves and excel in no time. Make the reading newspaper, editorial a habit, and also participate in the daily quiz. The IBPS Clerk 2019 is just one step away from your reach. Here is the quiz under the Study Plan ‘FATEH’, on the IBPS Clerk Prelims English Quiz and we have Sentence Rearrangement for 11th of October 2019. You can also check out the latest books for IBPS Clerk 2019 exam.

Directions (01-15): Given below the sentences each of which has been divided into four parts Each of the questions is then followed by the five options which give the sequence of the rearranged parts. You must choose the option which gives the correct sequence of the parts. If the sentence is already arranged in the correct sequence or the correct sequence doesn’t match with any of the given sequence, mark option (e) .i.e. “None of the above” as your answer.

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
6799 453/month
BUY NOW

Q1. a diverse student body(A)/ among many, mainly to ensure (B)/ did, indeed, use race as one factor (C)/ Harvard acknowledged that they (D)/ No arrangement required (E)
(a) DCBA
(b) DABC
(c) DBAC
(d) BACD
(e) None of the above

S1. Ans. (a)
Sol. The correct rearrangement is, ‘Harvard acknowledged that they did, indeed, use race as one factor among many, mainly to ensure a diverse student body.’

Q2. relations might have erased (A)/ images of the turbulent (B)/ chapter that preceded it(C)/the recent calm in India-China (D)/ No arrangement required (E)
(a) DCBA
(b) DABC
(c) DBAC
(d) BACD
(e) None of the above

S2. Ans. (b)
Sol. The correct rearrangement is, ‘The recent calm in India-China relations might have erased images of the turbulent chapter that preceded it.’

Q3. outlines the thinking of (A)/ of its chief, the Sarsanghchalak, (B) / the RSS on critical issues (C)/the annual Vijayadashami speech (D)/ No arrangement required (E)
(a) DCBA
(b) DABC
(c) DBAC
(d) BACD
(e) None of the above

S3. Ans. (c)
Sol. The correct rearrangement is, ‘The annual Vijayadashami speech of its chief, the Sarsanghchalak, outlines the thinking of the RSS on critical issues.’

Q4. predominantly Kurdish northeastern Syria (A)/ military incursion on Wednesday into the (B)/ Turkey launched its much-anticipated (C)/ within days of the U.S. decision,(D)/ No arrangement required (E)
(a) DCBA
(b) DABC
(c) DBAC
(d) BACD
(e) None of the above

S4. Ans. (a)
Sol. The correct rearrangement is, ‘Within days of the U.S. decision, Turkey launched its much-anticipated military incursion on Wednesday into the predominantly Kurdish northeastern Syria.’

Q5. the lawsuit claimed that Asian-Americans (A)/ Harvard was using an “illegal” quota system (B)/ were held to higher standards compared (C)/to students from other races and that(D)/ No arrangement required
(a) BDCA
(b) BADC
(c) ACDB
(d) DABC
(e) None of the above

S5. Ans. (c)
Sol. The correct rearrangement is, ‘The lawsuit claimed that Asian-Americans were held to higher standards compared to students from other races, and that Harvard was using an “illegal” quota system.’

Q6. pushing both countries towards competition(A)/ some of these forces have been(B)/ towards cooperation and collaboration(C)/ and some impelling them (D)/ No arrangement required (E)
(a) BDCA
(b) BADC
(c) ACDB
(d) DABC
(e) None of the above

S6. Ans. (b)
Sol. The correct rearrangement is, ‘Some of these forces have been pushing both countries towards competition and some impelling them towards cooperation and collaboration.’

Q7. constitutional status of Jammu and Kashmir(A)/Mr. Modi, a former RSS pracharak, (B)/ of praise for ending the special (C)/and the Home Minister were recipients (D)/ No arrangement required (E)
(a) BDCA
(b) BADC
(c) ACDB
(d) DABC
(e) None of the above

S7. Ans. (a)
Sol. The correct rearrangement is, ‘Mr. Modi, a former RSS pracharak, and the Home Minister were recipients of praise for ending the special constitutional status of Jammu and Kashmir.’

Q8. the Syrian Kurdish region, Rojava, (A)/ are guarding the borders (B)/is now run by a semi-autonomous Kurdish(C)/ government, and its militias People’s Protection Units (D)/ No arrangement required (E)
(a) BDCA
(b) BADC
(c) ACDB
(d) DABC
(e) None of the above

S8. Ans. (c)
Sol. The correct rearrangement is, ‘The Syrian Kurdish region, Rojava, is now run by a semi-autonomous Kurdish government, and its militias People’s Protection Units (YPG) are guarding the borders.’

Q9. to impact anti-AA sentiment everywhere(A)/ U.S., but because it has the potential(B)/ case not just for the future of AA in the (C)/ this is a complicated and important (D)/ No arrangement required
(a) DABC
(b) DCBA
(c) DCAB
(d) DBAC
(e) None of the above

S9. Ans. (b)
Sol. The correct rearrangement is, ‘This is a complicated and important case not just for the future of AA in the U.S., but because it has the potential to impact anti-AA sentiment everywhere.’

Q10. conflict that both leaderships undertook a (A)/ border crisis and the possibility of a(B)/ sober assessment of the complex historical forces at play (C)/ it was only with the outbreak of the(D)/ No arrangement required (E)
(a) DABC
(b) DCBA
(c) DCAB
(d) DBAC
(e) None of the above

S10. Ans. (d)
Sol. The correct rearrangement is, ‘It was only with the outbreak of the border crisis and the possibility of a conflict that both leaderships undertook a sober assessment of the complex historical forces at play.’

Q11. could be a suitable substitute(A)/ and no other word, including Bharatiya, (B)/ could be encapsulated in the word Hindu (C)/ he insisted that India’s culture, heritage, diversity, and life (D)/ No arrangement required (E)
(a) DABC
(b) DCBA
(c) DCAB
(d) DBAC
(e) None of the above

S11. Ans. (b)
Sol. The correct rearrangement is, ‘He insisted that India’s culture, heritage, diversity, and life could be encapsulated in the word Hindu and no other word, including Bharatiya, could be a suitable substitute.’

Q12. campaign promise to wind (A)/ down America’s military (B)/ engagements in West Asia(C)/Mr. Trump had made the(D)/ No arrangement required (E)
(a) DABC
(b) DCBA
(c) DCAB
(d) DBAC
(e) None of the above

S12. Ans. (a)
Sol. The correct rearrangement is, ‘Mr. Trump had made the campaign promise to wind down America’s military engagements in West Asia.’

Q13. and “fair” in the context of AA (A)/the mainstream use of the words “equality”(B)/ is an excellent example of irony, which is (C)/typically lost on the users and consumers of these arguments(D)/No arrangement required
(a) DCBA
(b) DABC
(c) DBAC
(d) BACD
(e) None of the above

S13. Ans. (d)
Sol. The correct rearrangement is, ‘The mainstream use of the words “equality” and “fair” in the context of AA is an excellent example of irony, which is typically lost on the users and consumers of these arguments.’

Q14. to guide their complex relationship in a rapidly (A)/ the void of a contemporary framework (B)/ changing and uncertain international environment (C)/ both leaderships also discovered (D)/ No arrangement required (E)
(a) DCBA
(b) DABC
(c) DBAC
(d) BACD
(e) None of the above

S14. Ans. (c)
Sol. The correct rearrangement is, ‘Both leaderships also discovered the void of a contemporary framework to guide their complex relationship in a rapidly changing and uncertain international environment.’

Q15. around with verbose obfuscation, is mob(A)/violence against hapless individuals, mostly (B)/ from the minority religious communities or Dalits (C)/that act, which Mr. Bhagwat tiptoed (D)/ No arrangement required (E)
(a) DCBA
(b) DABC
(c) DBAC
(d) BACD
(e) None of the above

S15. Ans. (b)
Sol. The correct rearrangement is, ‘That act, which Mr. Bhagwat tiptoed around with verbose obfuscation, is mob violence against hapless individuals, mostly from the minority religious communities or Dalits. ‘

You may also like to Read: