IBPS English Quiz (Fillers) for 2019 Exams: 7th March

ibps-english-quiz-fillers-for-2019-exams

English Quiz For IBPS PO & Clerk 2019

IBPS had released the calendar for the Recruitment in 2019-20. Now the next step is to start practicing for the exams from now itself. Thus, the English Language can be an impetus for your success as it helps you save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for IBPS PO and Clerk Examinations 2019-20. 


Watch Video Solutions Here





Directions (1-15): In each of the following sentences, there is a blank space. Below each such sentence, there are five options given. Fill up the blank with the word that makes the sentence grammatically and contextually correct. 

Q1. Morality is an abstraction with no physical form or --------------------, existing only in the hearts and minds of people.




outlook
visionary
presence
book
None of the above
Solution:
'Presence' correctly fits the blank here.
Q2. The delayed passengers had nothing to do but ------------------ around the airport, lounging on the terminal’s chairs and benches until their plane arrived.
loathing
roaming
bloat
loaf
None of the above
Solution:
'Loaf' correctly fits the blank here and it means spend one's time in an aimless, idle way.
Q3. As the area became more ----------------------------, residential prices began to rise.
population
populous
occupation
vacant
None of the above
Solution:
'Populous' correctly fits the blank here and it means having a large population; densely populated.
Q4. Since the job pays much less and is more difficult, its disadvantages definitely ---------------------- its benefits.
outweigh
redundant
mentioning
loss
None of the above
Solution:
'Outweigh' correctly fits the blank here.
Q5. Justice is an abstraction ----------------------- entirely from human thought, with no physical existence in the world itself.
constructed
devastated
formula
measured
None of the above
Solution:
'Constructed' correctly fits the blank here.
Q6. The sick woman’s condition will ------------------ if she doesn’t get the medicine she needs.
better
worse
worsen
good
None of the above
Solution:
'Worsen' correctly fits the blank here.
Q7. During the summer months, the -------------------------- heat always causes a massive increase in power bills.
evaporate
fermented
remittance
unremitting
None of the above
Solution:
'Unremitting' correctly fits the blank here and it means never relaxing or slackening; incessant.
Q8. When a -------------------- of people rushed into the store, the cashiers were overwhelmed.
singularity
plurality
plural
singular
None of the above
Solution:
'Plurality' correctly fits the blank here and it means a large number of people or things.
Q9. Hustling and bustling in the ------------------------ area made business ventures profitable.
population
crowd
flawed
crowded
None of the above
Solution:
'Crowded' correctly fits the blank here.
Q10. If the weather -------------------- to worsen, we will have to cancel the outdoor party.
continues
longitude
lengthy
malice
None of the above
Solution:
'Continues' correctly fits the blank here.
Q11. Grandma likes to --------------------- her knitting by hiding secret messages in the pattern.
lavish
embracing
embraced
embellish
None of the above
Solution:
'Embellish' correctly fits the blank here and it means make (something) more attractive by the addition of decorative details or features.
Q12. Several months before the election, the mayor’s political rival ------------------ an unremitting campaign against him.
revealing
launched
publish
print
None of the above
Solution:
'Launched' correctly fits the blank here.
Q13. Pollution ------------------- from the factory will worsen the air quality in the city.
coming
going
gone
went
None of the above
Solution:
'Coming' correctly fits the blank here.
Q14. A fundraiser was in place to ----------------------- the lack of funds available to the nonprofit organization.
mandate
supplementary
prescribe
supplement
None of the above
Solution:
'Supplement' correctly fits the blank here and it means a thing added to something else in order to complete or enhance it.
Q15. Don’t be ---------------- to speak out because we need a plurality of opinions in order to make a decision.
prevalent
scare
afraid
tamed
None of the above
Solution:
'Afraid' correctly fits the blank here.
               




You may also like to Read:
    
         

                 

Print Friendly and PDF



Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Login

OR

Forgot Password?

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Sign Up

OR
Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Forgot Password

Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to
/6


Did not recive OTP?

Resend in 60s

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Change Password



Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Almost there

Please enter your phone no. to proceed
+91

Join India's largest learning destination

What You Will get ?

  • Job Alerts
  • Daily Quizes
  • Subject-Wise Quizes
  • Current Affairs
  • Previous year question papers
  • Doubt Solving session

Enter OTP

Please enter the OTP sent to Edit Number


Did not recive OTP?

Resend 60

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?

By skipping this step you will not recieve any free content avalaible on adda247, also you will miss onto notification and job alerts

Are you sure you want to skip this step?