IBPS PO Prelims English Quiz: 29th August 2019

ibps-po-prelims-english-quiz-2019


IBPS PO Prelims English Quiz

The English language perplexes most of the students and makes one nervous during the examination even if the answer to the question is known. But there are no formulas to cramp or the longer the calculation to deal with. The mistakes that occur are because of the lack of confidence. With proper strategy, Study NotesQuizzesVocabulary one can calm his/her nerves and excel in no time. Make the reading newspaper, editorial a habit, and also participate in the daily quiz. The IBPS PO 2019 is just one step away from your reach. Here is the quiz under the Study Plan ‘FATEH’, on the IBPS PO Prelims English Quiz and we have Double fillers  Quiz for 29th of August 2019. You can also check out the latest books for IBPS PO 2019 exam.

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 27 Months
  4. 3 Months
  5. 1 Month
6799 453/month
BUY NOW

Directions (1-15): In the following questions a paragraph is given with two blanks. The paragraph is then provided with five options which consist of the words that can fill the given blanks. Choose that option as your answer which can fill the given blanks in the exact order as given in the option. If none of the given options fills the given blanks then choose option (e), ‘None of these’ as your answer.

Q1. Pakistan ___________________ raises this bogey of nuclear escalation every time it engages in some action in terms of ________________ terrorists across.
(a) repeatedly, sending

(b) exercised, budgeted
(c) constraints, struggles
(d) approached, motivational
(e) attract, considered


S1. Ans. (a)
Sol. The correct answer choice is option (a). All other options are contextually and meaningfully incorrect. So our correct answer choice is option (a).
Q2. Attention needs to be ______________ to both cyclical and structural dimensions of India’s present ____________________ slowdown
(a) infrastructure, functionality
(b) paid, economic
(c) sought, remote
(d) willing, sharing
(e) developed, funding


S2. Ans. (b)
Sol.The correct answer choice is option (b). All other options are contextually and meaningfully incorrect. So our correct answer choice is option (b).
Q3. Private corporate and public sectors were the _________________ sectors, financing their deficits from the ____________________ savings of the household sector.
(a) proven, altered
(b) premium, stiffed
(c) deficit, surplus
(d) steering, operational
(e) enable, lever
S3. Ans. (c)
Sol.The correct answer choice is option (c). All other options are contextually and meaningfully incorrect. So our correct answer choice is option (c).
Q4.Another area that needs ____________________ attention is the financial system, which must be __________________ to lend more.
(a) hassles, removal
(b) arrangement, profitability
(c) lost, simplify
(d) immediate, activated
(e) mixed, average
S4. Ans. (d)
Sol. The correct answer choice is option (d). All other options are contextually and meaningfully incorrect. So our correct answer choice is option (d).
Q5. Policymakers were clearly under __________________ to do something to allay the fears of foreign investors, so the _________________ of SEBI’s move is no surprise.
(a) sober, sorority
(b) synchronization, timid
(c) options, prioritize
(d) demonetization, luckily
(e) pressure, timing
S5. Ans. (e)
Sol. The correct answer choice is option (e). All other options are contextually and meaningfully incorrect. So our correct answer choice is option (e).
Q6. India had been ________________ to adopt nationalism as a creed but is now tilting towards ________________ nationalism.
(a) slow, majoritarian
(b) betrayal, malfunctioned
(c) basic, international
(d) approximation, interface
(e) percentile, distant
S6. Ans. (a)
Sol. The correct answer choice is option (a). All other options are contextually and meaningfully incorrect. So our correct answer choice is option (a).
Q7. The post of CDS can _______________ either to a transformation of the defence forces or it could sink with a _________________ mandate
(a) expansion, component
(b) lead, middling
(c) small, products
(d) multiplier, empirical
(e) output, respective
S7. Ans. (b)
Sol. The correct answer choice is option (b). All other options are contextually and meaningfully incorrect. So our correct answer choice is option (b).
Q8. Vivekananda was a __________________ of a multicultural nation rooted in religious _____________________ and modernity
(a) provide, purview
(b) adversely, impacted
(c) proponent, tolerance
(d) notional, offset
(e) increased, capital
S8. Ans. (c)
Sol. The correct answer choice is option (c). All other options are contextually and meaningfully incorrect. So our correct answer choice is option (c).
Q9.The practice of Indian ___________________, despite its pitfalls, has ______________________ the country from many of its neighbours.
(a) cooperation, built-in
(b) stakes, factor
(c) signed, memorandum
(d) secularism, distinguished
(e) suggestion, intervene
S9. Ans. (d)
Sol. The correct answer choice is option (d). All other options are contextually and meaningfully incorrect. So our correct answer choice is option (d).
Q10. The country’s ______________ ideals have their roots in its Constitution, ________________ by its people, a majority of whom are Hindus.
(a) boosted, harmony
(b) burgeoning, facilitate
(c) incentivise, equitable
(d)  secular, promulgated
(e) regional, enhancing
S10. Ans. (d)
Sol. The correct answer choice is option (d). All other options are contextually and meaningfully incorrect. So our correct answer choice is option (d).
Q11. The __________________ of competing anti-Indian and pro-Islamist outfits and standalone ________________ is a deadly prospect
(a) collaboration, clerics
(b) views, personal
(c) domestic, accelerate
(d) penetration, potential
(e) supplement, objectives
S11. Ans. (a)
Sol. The correct answer choice is option (a). All other options are contextually and meaningfully incorrect. So our correct answer choice is option (a).
Q12. Bin Laden __________________ Hamza hoping that he would continue to work with the same ______________________ after his time.
(a) bombarded, peace
(b) groomed, zeal
(c) development,  management
(d) linking, hinterland
(e) achieve, between
S12. Ans. (b)
Sol. The correct answer choice is option (b). All other options are contextually and meaningfully incorrect. So our correct answer choice is option (b).
Q13. There was no major ________________ between the two organisations which have ___________________ among themselves territories from which to operate.
(a) dampened, trajectory
(b) profit, industry
(c) conflict, demarcated
(d) leverage, scarce
(e) innovative, explore
S13. Ans. (c)
Sol. The correct answer choice is option (c). All other options are contextually and meaningfully incorrect. So our correct answer choice is option (c).
Q14. The judiciary needs to __________________ the perception that its standing as the guardian of constitutional rights is __________________.
(a) poised, growth
(b) changer, mechanism
(c) flying, policies
(d) dispel, faltering
(e) partnership, affordable
S14. Ans. (d)
Sol. The correct answer choice is option (d). All other options are contextually and meaningfully incorrect. So our correct answer choice is option (d).
Q15. A cooperative________framework can provide the required ___________________ to the civil aviation sector
(a) wings, connectivity
(b) civil, recently
(c) major, develop
(d) interlink, accessible
(e) federalism, impetus
S15. Ans. (e)
Sol. The correct answer choice is option (e). All other options are contextually and meaningfully incorrect. So our correct answer choice is option (e).



You may also like to Read:
       
All the Best BA’ians for IBPS RRB Prelims Results 2019!!
Print Friendly and PDF