IBPS RRB Mains Computer Quiz: 14th September

Computer Knowledge section can help you to improve your overall score if in case other sections are tougher than the expectation. We are providing you with a question set based on the types and patterns of questions asked in the Computer Knowledge section in previous years.
We already rolled the study plan forIBPS RRB MAINS 2019Computer Quiz of 14th September 2019 covers Topic Miscellaneous. 

Q1.To delete the selected item permanently, which of the following shortcut key combination should be used?
(a) Alt + Delete
(b) Shift + D
(c) Shift + Delete
(d) Alt + D
(e) None of these

S1.Ans. (c)
Sol. Shift + Delete will delete the selected item permanently.

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
6799 453/month
BUY NOW

Q2.Which of the following technologies is used in answer sheets to check them electronically?
(a) MICR
(b) OMR
(c) OCR
(d) Bar code
(e) None of these

S2.Ans.(b)
Sol. OMR stands for Optical Mark Recognition. This technology is used to read the marked data on documents. It is widely used in examinations to check the marked answers.

Q3.Which of the following is a unique name that you give to a file of information?
(a) Device letter
(b) Folder
(c) File name
(d) File name extension
(e) None of these

S3.Ans.(c)

Q4.Which of the following appropriately relates with starting up an operating system?
(a) Starting
(b) Entering
(c) Formatting
(d) Booting
(e) None of these

S4.Ans. (d)
Sol. Booting is a startup sequence that starts the operating system of a computer when it is turned on. A boot sequence is the initial set of operations that the computer performs when it is switched on. Every computer has a boot sequence.

Q5.What is a Firewall in Computer Network?
(a) The physical boundary of Network
(b) An operating System of Computer Network
(c) A system designed to prevent unauthorized access
(d) A web browsing Software
(e) None of these

S5. Ans. (c)
Sol. Firewall in Computer Network is a system designed to prevent unauthorized access.

Q6.Which term is not related with font?
(a) Font face
(b) Font size
(c) Font color
(d) Font grammar
(e) None of these

S6.Ans. (d)
Sol. There is nothing such as font grammar.

Q7.What is decorative text called, that you can add to a document?
(a) Table
(b) Symbol
(c) WordArt
(d) Image
(e) None of the above

S7.Ans.(c)
Sol. WordArt is decorative text that you can add to a document. You can make changes to WordArt, such as the font size and the text colour, by using the drawing tools options available automatically after you insert or select the WordArt in a document.

Q8.Which shortcut key is used to create a new folder in MS Windows?
(a) Right Click Button+W+Enter
(b) Ctrl+W+Shift
(c) Right Click Button+F+Enter
(d) Right Click Button+Q+Enter
(e) Ctrl+Shift+N

S8.Ans.(e)
Sol. Ctrl+Shift+N is also the shortcut key to open new incognito mode in chrome web browser.

Q9.Stored data in which of the following remains intact even after the computer is turned off?
(a) RAM
(b) Motherboard
(c) Secondary Storage Device
(d) Primary Storage Device
(e) None of these

S9.Ans.(c)
Sol. stored data in secondary storage is not deleted when power turns off.

Q10.To move to the bottom of a document, press______.
(a) Insert key
(b) Home key
(c) Ctrl key + End key
(d) End key
(e) None of these

S10.Ans.(c)

            Check out Computer Knowledge Videos Here

You may also like to Read: