IBPS RRB Mains Computer Quiz: 23rd September

| Updated On September 24th, 2019 at 11:17 am

Computer Knowledge section can help you to improve your overall score if in case other sections are tougher than the expectation. We are providing you with a question set based on the types and patterns of questions asked in the Computer Knowledge section in previous years. We already rolled the study plan for IBPS RRB MAINS 2019Computer Quiz of 22nd September 2019 covers Topic Miscellaneous.

                                   

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
8449 563/month
BUY NOW

Q1.A(n) __________ converts all the source code into machine code, creating an executable file.
(a) linker
(b) assembler
(c) compiler
(d) interpreter
(e) None of these

S1.Ans.(c)
Sol. A compiler converts all the source code into machine code, creating an executable file.

Q2.Which computer virus records every movement you make on your computer?
(a) Malware Android
(b) DoS
(c) Key logger
(d) Trapper
(e) None of these

S2.Ans.(c)
Sol. A keylogger is a type of surveillance software (considered to be either software or spyware) that has the capability to record every keystroke you make to a log file, usually encrypted. A keylogger recorder can record instant messages, e-mail, and any information you type at any time using your keyboard.

Q3.What term refers to your ability to connect to the internet and your company from a wireless device?
(a) Net services
(b) Push technology
(c) Pull technology
(d) Mobile computing
(e) None of these

S3.Ans.(d)
Sol. Mobile computing is a technology that allows transmission of data, voice and video via a computer or any other wireless enabled device without having to be connected to a fixed physical link.

Q4.‘Replace’ option is available in______.
(a) Edit menu
(b) Tools menu
(c) File menu
(d) Insert menu
(e) None of these

S4. Ans.(a)
Sol. Replace option is available in Edit menu.

Q5.What is the meaning of OSI, in terms of computers?
(a) Open Software Interrelation
(b) Open System Interrelation
(c) Open System Interconnection
(d) Open Software Interconnection
(e) None of these

S5.Ans.(c)
Sol. The Open Systems Interconnection (OSI) model is a conceptual model that characterizes and standardizes the communication functions of computing system without regard of their underlying internal structure and technology

Q6.In __________ computers, computation is carried out with physical quantities such as voltage, length, current, temperature, etc.
(a) digital
(b) analog
(c) hybrid
(d) micro computer
(e) mainframe computer

S6.Ans. (b)
Sol. Analog computers work with varying quantities such as voltage, temperature etc.

Q7.The key F12 opens a ______.
(a) SaveAs dialog box
(b) Open dialog box
(c) Save dialog box
(d) Close dialog box
(e) None of these

S7.Ans. (a)
Sol. The key F12 opens a SaveAs dialog box.

Q8.Which of the following characteristics is used to compute dynamically the results from Excel data?
(a) Go to
(b) Table
(c) Chart
(d) Diagram
(e) Formula and Function

S8.Ans. (e)
Sol. Functions are predefined formulas and are already available in Excel. They are used to compute dynamically the results from Excel data.

Q9.______ is a collection of circuitry functions that together makes an important part of a computer system.
(a) The platform
(b) Application software
(c) Operating system
(d) The motherboard
(e) None of these

S9.Ans.(d)
Sol. A motherboard (sometimes alternatively known as the mainboard, system board, baseboard, planar board or logic board, or colloquially, a mobo) is the main printed circuit board (PCB) found in general purpose microcomputers and other expandable systems.

Q10. In PowerPoint, what is the function of Alt+N in navigating the ribbon with only the keyboard?
(a) Open the Transitions tab
(b) Open the Home tab
(c) Open the Insert tab
(d) Open the Review tab
(e) Open the Tell me box

S10.Ans.(c)

Check out Computer Knowledge Videos Here

You may also like to Read: