SBI Clerk Pre Night Class English Questions:19th June

sbi-clerk-pre-night-class-english


About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
6799 453/month
BUY NOW

SBI Clerk English Questions: 17th June

State Bank of India's most awaited clerk exam is just 6 days away. All the practice and revision is essential for the final touches. English being the subject that gives chills to most of the students need attention on a daily basis. Fight the fear of English with SBI Clerk Crash Course Night Class quiz. These quizzes will enable aspirants to have the experience about what type of question can be asked in the actual examination, and you can be fully prepared for the D- day.  Here is today's quiz on the English Language to help you assess your preparation for SBI Clerk Prelims 2019. Keep Practicing. All the best.



Directions (1-5): Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any, will be one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is (E). (ignore the errors of punctuation, if any.) 


Q1. He has been working on (A)/ the problem from a long time (B)/ but is still not (C)/ able to solve it. (D)/



A
B
C
D
No Error
Solution:
The correct preposition is to be used. We work on something ‘for’ some time.
Q2. The detective says that (A)/ there is no chance for (B)/ finding the person (C)/ who wrote these letters. (D)/
A
B
D
No Error
Solution:
‘Of’ is the correct preposition; it should replace ‘for’.
Q3. Rekha was trying for admission (A)/ in the Engineering College (B)/ even though her parents wanted (C)/ her to take up medicine. (D)/

A
B
C
D
No Error
Solution:
No error.
Q4. He fixed a metal ladder (A)/ for the wall below his window (B)/ so as to be able to (C)/ escape if there was a fire. (D)/
A
B
C
D
No Error
Solution:
A ladder is fixed ‘to’ the wall, not ‘for’ it. If instead of ‘fixed’, the word used is ‘placed’, the preposition would be ‘against’.
Q5. Several prominent figures (A)/ involved in the scandal (B)/ are required to appear (C)/ to the investigation committee. (D)/

A
B
C
D
No Error
Solution:
One appears ‘before’ an investigation committee, not ‘to’ it.
Directions (6-10): In each of these questions, there are two blanks indicating that something has been omitted. There are five alternatives given. Choose the one that best fits the meaning of the sentence or sentences as a whole. 


Q6. When you are living with your ………… values and principles, you can be straightforward, honest and …………
core, upfront

inherited, distinct
innate, durable
cultural, perceptive
inborn, vehement
Solution:
‘Inborn’ means ‘innate’ or ‘inherent’. The meaning conveyed by the sentence is, ‘when you are living with values that come from within you then you can be open, honest ad vehement’ (‘vehement’ meaning ‘marked by great energy or vigour’). In option (a), ‘core’ means ‘candid’ (frank). Option (e) is better suited to the given statement.
Q7. In the role of a counselor, you are an authoritative figure whose objective is to …………. attentively and sensitively to employees who ……….. you with their feelings.
project, focus
manage, direct
listen, trust
concentrate, believe
consider, explain
Solution:
Only option (c) will suit the two blanks. ‘Concentrate’ should be followed by ‘upon’ and not ‘to’; consider’ (v. transitive) should be followed by a noun or pronoun (consider what or whom?)
Q8. If a junior executive neglects his professional development and ………… education, he can easily and quickly become obsolete in a world changing at ………….. rates.
management, voluminous
higher, vulnerable
better, supreme
continuing, dizzying
value, profound
Solution:
‘Continuing’ here means ‘ongoing’; dizzying refers to ‘a very fast speed’ or ‘rapidly’.
Q9. Harassment is just plain ………… . There is never a valid reason or a good ……….. for it.

wrong, excuse
murder, command
falsehood, remedy
killing, magic
offence, strategy
Solution:
It is to be noted that ‘harassment’ cannot be called anything but a plain ‘wrong’; it is not ‘murder’, ‘killing’, ‘falsehood’ or an ‘offence’. So it should be clear that option (a) is the answer at the first glance. But even where the second blank is concerned, only ‘excuse’ will fit it well.
Q10. Man is …………. . He likes to know how things work. The search for understanding is ………… in its own right.
evolving, prophetic
inquisitive, legitimate
appreciative, fundamental
curious, philosophical
social, judgemental
Solution:
Only ‘inquisitive’ and ‘curious’ will fit the first blank owing to the sentence that follows–‘He likes to know how things work.’ But only ‘legitimate’ of option (b) will suit the second blank, not ‘philosophical’ of option (d).
Directions (11-15): In the following questions, a sentence has been given with some of its parts in bold. To make the sentence grammatically correct, you have to replace the bold part with the correct alternative given below. If the sentence is correct as it is, give (E) as you answer (ie No correction required). 


Q11. If he had been working for a private firm and disowned responsibility for the custody of the papers, not only he have been fired but would have also faced a case for criminal breach of trust.

he has been fired
he had fired
he would have been fired
he had been fired
No correction required
Solution:
Correct use is 'he would have been fired' as it makes the sentence structure grammatically correct.
Q12. Quite simply, the man is the worst head of government independent India has seen.

the person is the bad
the people is the better
the citizen is the worst
the male is the worst
No correction required
Solution:
No correction required
Q13. Food bill or Land bill, nothing is going to curb the people’s anger in this season.
anger in this weather
anger in this environment
anger in this climate
anger in this situation
No correction required
Solution:
Correct use is 'anger in this situation'
Q14. The TRAI has told broadcasters to follow the rule which said no more than 10 minutes of advertisement per hour programme content.
advertising per hour of
advertisement every hour
advertising single hour
advertisement over
No correction required
Solution:
Replace 'advertisement per hour' with ' advertising per hour of'
Q15. In her own political constituency just about 600 km away from New Delhi-the two newly passed bills seems Latin or Greek to the people.
seems Latin and Greek
seem Latin
seem Greek
seems Greek and Latin
No correction required
Solution:
Correct use is 'seem Greek'

               




You may also like to Read: