Current Affairs for IPPB mains Exam 2017



Q1. Name the city, which is hosting the Asian Ministerial Conference on Disaster Risk Reduction?
Answer: New Delhi

Q2. The Govt. is going to set up $2 bn equity fund for renewables with which 3 PSUs? 
Answer: state-run power entities NTPC, REC and PFC


Q3. Name the country, which will host the 7th Session of the Conference of Parties (COP7) to World Health Organization?
Answer: India


Q4. In which city, Railway Minister has inaugurated the International Conference on Decarbonisation of Indian Railways – Mission Electrification?
Answer: New Delhi


Q5. Along with which Indian organisation , Google has tied up for 360-degree virtual tour of 280-odd monuments across the country? 
Answer: Archaeological Survey of India


Q6. The State Bank of Mauritius (SBM) Group has appointed _____________ as Chief Executive for its India operations.
Answer: Siby Sebastian


Q7. Andhra Pradesh Chief Minister N Chandrababu Naidu commissioned a 5 MW solar power plant in which district?
Ans- West Godavari district 


Q8. Name the two officials of the SEBI, who has been appointed as chairpersons of two committees set up by IOSCO?
Answer: Parmod Kumar Nagpal and Amarjeet Singh


Q9. What is the amount that has been allowed to NABARD to  disburse among farmers to help them sow winter crops? 
Answer: Rs 21,000 crore


Q10. Name the country, which will  chair the Energy Club of the Shanghai Cooperation Organisation in 2017?
Answer: Turkey 


Q11. Who will head the task force set up by The RBI to oversee recalibration of ATM machines?
Ans: Deputy Governor SS Mundra


Q12. Name the state, which has become the first state to adopt Fly Ash Utilization Policy?
Answer: Maharashtra


Q13. Which company has partnered with Cisco Jasper for the launch of a venture called Unlimit?
Answer: Reliance Group


Q14. Name the country, which has signed an executive order removing from the International Criminal Court’s founding treaty?
Answer: Russia


Q15. Which bank has tied up with Oxigen to expand the bank’s e-collection facility for 3 lakh- retail outlets of Oxigen?
Answer: Federal Bank

About Course:

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts
Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 6 Months
  2. 1 Month
  3. 3 Months
6049 504/month
BUY NOW