English Quiz IBPS PO Prelims 18th September 2019

IBPS PO Prelims English Quiz

The English language perplexes most of the students and makes one nervous during the examination even if the answer to the question is known. But there are no formulas to cramp or the longer the calculation to deal with. The mistakes that occur are because of the lack of confidence. With proper strategy, Study NotesQuizzesVocabulary one can calm his/her nerves and excel in no time. Make the reading newspaper, editorial a habit, and also participate in the daily quiz. The IBPS PO 2019 is just one step away from your reach. Here is the quiz under the Study Plan ‘FATEH’, on the IBPS PO Prelims English Quiz and we have  Idioms Fillers  for 18th of September 2019. You can also check out the latest books for IBPS PO 2019 exam.

Directions (1-15): In each of the following questions, a sentence is given with a blank. There are five idioms given below each sentence, one out of which can be used in the blank to form a meaningful sentence. Choose the most appropriate idiom among the five options that makes the sentence contextually meaningful.

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 3 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 

Use Code 'DREAM' to avail at best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 3 Months

Note: This package is not a part of Double Validity Offer

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 24 Months
  2. 1 Month
  3. 3 Months
6199 516/month
BUY NOW

Q1.The issue became _________ for the government.
(a) well-to-do
(b) filthy rich
(c) a hot potato
(d) throw dust in eyes
(e) None of these.

S1. Ans. (c)
Sol. A hot potato – something that is hard or terrible to handle.

Q2. The teachers did not have time to plan their courses for the new examination, and so their teaching was a __________ affair.
(a) free spirit
(b) hit-or-miss
(c) sense of humor
(d) full of beans
(e) None of these.

S2. Ans. (b)
Sol. hit-or-miss –something is arranged in a haphazard fashion.

Q3. Adam’s wife was ___________ with his constant arguments about money.
(a) white lie
(b) turn over a new leaf
(c) head start
(d) driven crazy
(e) None of these.

S3. Ans. (d)
Sol. Drive Crazy –to annoy someone and cause them to be distracted

Q4. Being able to speak another language has given her a ___________ over other candidates.
(a) head start
(b) tick off
(c) set off
(d) get goat
(e) None of these.

S4. Ans. (a)
Sol. head start –to start ahead of the official start of an event

Q5. If your community goes _______________, you have to proceed to its closure.
(a) fit of anger
(b) out of business
(c) keep your hair on
(d) piece of cake
(e) None of these.

S5. Ans. (b)
Sol. out of business –out of operational conditions

Q6. Julia always keeps _____________ in front of everybody.
(a) blowing her own horn
(b) in high dudgeon
(c) get through
(d) fit of anger
(e) None of these.

S6. Ans. (a)
Sol. blowing her own horn – speak boastfully about oneself.

Q7. People who persist will finally ______________.
(a) win the day
(b) take for a ride
(c) cheat sheet
(d) turn over a new leaf
(e) None of these.

S7. Ans. (a)
Sol. Win the day –win a war or a fight or competition, etc.

Q8. He’s supported the team for over ten years ____________.
(a) up and about
(b) forty winks
(c) make light of
(d) through thick and thin
(e) None of these.

S8. Ans. (d)
Sol. through thick and thin –under all conditions, no matter how challenging or difficult

Q9. He is very quiet, but his sister is a real _____________.
(a) shed light
(b) lighten up
(c) live wire
(d) first light
(e) None of these.

S9. Ans. (c)
Sol. live wire- an energetic and volatile person

Q10. He remembered _____________ that his passport was in his coat pocket.
(a) ride high
(b) in the nick of time
(c) seventh heaven
(d) walking on air
(e) None of these.

S10. Ans. (b)
Sol. in the nick of time –almost too late, at the last possible second

Q11. My ____________ the families of the victims.
(a) high roller
(b) heart goes out to
(c) in stitches
(d) at the drop of a dime
(e) None of these.

S11. Ans. (b)
Sol. heart goes out to –To feel sympathy for someone when they are distressed.

Q12. There were times when Joe could be a real ______________.
(a) never say die
(b) act of God
(c) pain in the neck
(d) silver lining
(e) None of these.

S12. Ans. (c)
Sol. pain in the neck –Anything that is particularly annoying, difficult, troublesome, inconvenient or irritating including a person, place, situation or thing.

Q13. She managed to preserve her _______________ under very trying circumstances.
(a) sense of humor
(b) dollars to donuts
(c) hit or miss
(d) line in the sand
(e) None of these.

S13. Ans. (a)
Sol. sense of humor –The ability to enjoy funniness

Q14. Corporate behemoths also _______________ the location-based market.
(a) Easter egg
(b) have designs on
(c) on edge
(d) heavy heart
(e) None of these.

S14. Ans. (b)
Sol. have designs on –contrive a secret plot or scheme, especially with selfish motives.

Q15. I’m doing research on the ancient civilizations of the world. I’ll go to the library and ________________ to see what I can find there.
(a) take care
(b) in stitches
(c) walking on air
(d) hit the books
(e) None of these.

S15. Ans. (d)
Sol. hit the books –to study very hard

You may also like to Read: